Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

2022-2023

Kevättapaaminen 27.5.2023

   Kokoonnuimme 9 ladyn ja 14 veljen voimin pursiseuran Svartbäcks Segelsällsap rf (SSS) Paviljogiin Spjutsundissa. SSS on perustettu jo 1920. Sen merkittävin vuosittainen tapahtuma on moottoriveneiden Kitö-ajot, joka tänä vuonna on 1. heinäkuuta. Ravintolan emäntä Benita Åkerfelt kertoi paikan historiasta. Ravintola on erittäin kauniilla paikalla vene- ja laivaväylän varrella. 


Lue lisää


Leijonapyöräily 16.5.2023

   N-piiri järjesti 2. kerran leijonapyöräilyn. 150 km reitti: Loviisa - Porvoo – Askola – Mäntsälä – Pornainen - Sipoo – Heureka – Narikkatori. Matkaan voi lähteä miltä paikkakunnalta tahansa, ja matkan loppupisteen voi myös valita vapaasti. Kussakin pysähdyspaikassa oli syötävää ja juotavaa. Pyöräilysää oli kaunis ja aurinkoinen. Mainittakoon, että yksi naisedustaja osallistui perinteisellä naistenpyörällään Pornainen - Heureka välille, pyöräiltyään sitä ennen saman matkan toisin päin.


Lue lisää


Klubitapaaminen 20.4.2023

   Aluksi nautittiin herkullinen kiusaus salaatin kera.

   Vaalikokouksessa valittiin tulevan kauden toimihenkilöt sekä hyväksyttiin talousarvio ja toimintasuunnitelma.

   Suunniteltiin tulevan kauden joulumyynti-ideoita: mm. lempääläisiä päreitä, lyhtyä kantavaa joulutonttua ja koivuisia lasinalusia.

   Veli Tapani Alaterä on laatinut 8. pakinansa lionismin ja klubitoiminnan ydinasioista tulevan toiminnan suuntaamiseen.


Lue lisää


Kootut Tapanin pakinat

   Kooste Tapanin pakinoista toiseen osan sisältyy ensimmäinen osa.


Lue lisää


Linnunpönttöjen myynti Söderkullassa 18.3.2023

   Tiaisille ja kirjosiepoille sopivien linnunpönttöjen myynti jatkui Söderkullan S-Marketin aulassa la 18.3.2023 klo 10–14. Myimme kaikkiaan 33 pönttöä. Tänä keväänä kaupaksi on mennyt 130 kotia linnuille. Kiitämme ostajia tuesta, joka menee lasten hyväksi.


Lue lisää


Klubitapaaminen 16.3.2023

   Simo Lehvonen otettiin juhlamenoin klubin uudeksi jäseneksi. Simolle ja lady Riikka Lehvoselle toivotettiin onnea jäsenyydelle.

   Sitten nautittiin herkullinen iltapala.

   Piirin jäsenjohtaja Pasi Nieminen puhui jäsenasioista ja piirin edellinen jäsenjohtaja Merja Carlander piti esityksen aiheesta: ”Näkökulman vaihtamisen taito”. Tämä antoi hyviä eväitä tulevan toiminnan suunnitteluun.


Lue lisää


Klubitapaaminen 16.2.2023

   Aluksi nautittiin herkullisen sopan kera maittavat lohi- ja poropiirakat.

   Linnunpönttöjen kevään myyntitapahtumat ovat Nikkilän K-marketin edessä la. 4.3. ja la. 18.3. klo 10-14. Samoin ajoin ollaan myymässä pönttöjä myös Söderkullan S-Marketin aulassa.

   Auta lasta – Auta perhettä keräys toteutetaan la. 11.3. klo 10-14 Nikkilän S-Marketissa. Tämän kertainen tavarakeräys lahjoitetaan Nikkilän entisellä kunnantalolla toimivaan Ukrainan avustuskeskukseen.


Lue lisää


Kasetti hajalla – klubi vapaalla 21.1.2023

   Keski-Uudenmaan Teatteri esitti revyyn Kasetti hajalla. Esitys oli hulvatonta muisteloa 90-luvulta. Sisällössä ei ollut päätä eikä häntää. Mitään syvällistä pohdittavaa illaksi ei pyrittykään antamaan. Veljiä ja ladyja oli 19 seuraamassa esitystä. Väliajalla nautimme kahvit maittavan kakkupalan kera.

 


Lue lisää


Klubitapaaminen 19.1.2023

   Maittavan ruokailun jälkeen Sipoon Luonnonsuojelijoiden Susann Rännäri kertoi yhdistyksensä toiminnasta ja sen yhteyksistä Luonnonsuojelijoiden Uudenmaan piirin ja valtakunnan toimintaan. Vieraslajit, luonnon ennallistaminen ja luonnon monimuotoisuus olivat yhdistyksen tämän hetken puheenaiheet, joista monet kytkeytyvät paikallistasolla kaavoitusasioihin.


Lue lisää


Roihut kappelille ja kynttilät haudoille 24.12.2022

   Vanhaa perinnettä noudattaen sytytimme roihut hautausmaalle johtavan kävelytien ja Valon kappelille vievän tien varrelle klo 13. Tämän jälkeen sytytimme kynttilät edesmenneiden klubiveljien haudoille. Mukana tapahtumassa oli 6 veljeä ja yksi lady.


Lue lisää


Joulujuhla 16.12.2022

   Perinteiseen tapaan juhla aloitettiin glögillä. Sitten Pertti toivotti juhlakansan (20 osallistujaa) tervetulleeksi. Tiedotusasioina kerrottiin: veli Teuvo Pesonen on eronnut, koska ei kykene osallistumaan tapaamisiin ja veli Eero Siira on sairastunut – ikäviä uutisia. Toivomme molemmille jaksamista ja paranemista. Iloisempana asiana veli Tarmo keräsi listaa osallistumishalukkaista Keskiuudenmaan teatteriin 21.1.  


Lue lisää


Joulun avaus 3.12.2022

   Perinteeksi muodostunut kunnan järjestämä joulun avaus järjestettiin Nikkilän koulukeskksen tiloissa. 


Lue lisää


Pussitustalkoot 1.12.2022

   Pussitustalkoot perinteiseen tapaan pidettiin Alaterän markilla ennen joulumarkkinoita.


Lue lisää


Klubitapaaminen 17.11.2022

  Klubitapaaminen aluksi Pekka Taskinen (1.vpk) luovutti viime kauden presidentille Timo Virtaselle 100% merkin. Samalla Timo sai klubin viirin.

  Sovittiin joulunajan tapahtumien tehtävät mm. Joulun avaus 3.12. Nikkilässä, Talman joulumyyjäiset 17.12, veteraanikukkaset ja itsenäisyyspäivän seppeleen lasku.  


Lue lisää


Rollaattorit Elsieen 27.10. ja Lindaan10.11.2022

   Sipoon kirjastojen ehdotuksesta LC Sipoonjoki hankki 28.8.2012 rollaattorit sekä Nikkilän että Söderkullan kirjastoon helpottamaan vaikeasti liikkuvien kirjastokäyntiä. Söderkullaan hankittiin vielä uusi rollaattori, kun alkuperäinen rikkoontui ilkivallan myötä.

  Kirjastorollareiden käyttö väheni, kun asiakkailla oli mukanaan paljon omia välineitä. Niinpä kirjasto ehdotti, että he mieluusti luopuisivat rollareista, jos löytyy tarvitsevia käyttäjiä muualta.


Lue lisää


Sipoon klubien yhteistapaaminen 7.11.2022

   Sipoon klubit LC Sipoonjoki (paikalla 4 jäsentä), Sibbo-Sipoo (3) ja Sipoo/Meri-Sibbo (5) kokoontuivat vuosittaiseen palaveriin 7.11.-22 Armandos-ravintolassa Söderkullassa. Petteri Yli-Ilkka (LC Sipoonjoki) kokoonkutsujana toimi puheenjohtajana. Käytiin läpi klubien alkukauden tapahtumia. Kaikki klubit osallistuvat ”auta lasta- auta perhettä” -aktiviteettiin ja itsenäisyyspäivän seppeleenlaskuun.


Lue lisää


Joulumyyjäiset Talmassa 17.12.2022

 Talman Joulumyyjäiset olivat lämminhenkinen kylätapahtuma Talman koululla Kaikki kulkivat sukkasillaan, kuten kouluilla nykyään on tapana. Joulupukkikin kävi ilahduttamassa pientä väkeä ja vähän varttuneempaakin.   Klubimme myi 24 lyhdettä, 10 vihtaa ja 2 linnunpönttöä – oikein mukavasti. Paikalla olivat Tapani, Ari, Svea ja Tom. Tukitoimintaan saatiin näin lisää resursseja.


Lue lisää


Klubitapaaminen 20.10.2022

   Klubitapaaminen aloitettiin hiljaisella hetkellä veljemme Torsti Jääskeläisen muistolle. Veljet Markku Rintala, Ari Juva ja Tom Sundbäck muistelivat Torstin lyhyeksi jääneen (2016-2022) leijonauran vaiheita. Puheissa korostui Torstin kekseliäisyys ja kyky toteuttaa ideoita.


Lue lisää


Nikkilän Markkinat 25.9.

   Koronavuosien jälkeen Nikkilässä pidettiin markkinat koulun kentällä sunnuntaina 25.9. Edellisenä päivänä pussitettiin vihtoja ja lyhteitä Alaterien liiterin vintillä 3 veljen, yhden ladyn ja yhden reippaan juniorin voimin.  Klubimme teltta oli hyvässä paikassa kenttää. Veljiä oli paikalla 6. Keskustelujen ohessa myytiin 17 vihtaa, 4 mukia ja 2 kauralyhdettä.  


Lue lisää


Klubitapaaminen 15.9.

   Klubitapaaminen aloitettiin hiljaisella hetkellä veljemme Pekka Alaterän muistolle. Perustajajäsen Harry Wahlström muisteli Pekan pitkän (1975-2022) leijonauran vaiheita. Monista klubiviroista presidenttikausi osui vuosille 92-93. Pekka oli tekijämies, joka oli kaikissa talkoissa ja talkootuotteiden myynneissä mukana. Usein yli 10 hengen yhteiset talkoot olivat monien mielestä viihdyttävintä klubitoimintaa.


Lue lisää


Kauden 2022–23 ensimmäinen aktiviteetti

   Aamulla 23.8.2022 klo 9 kokoontui kuusi veljeä (Ari, Matti, Kari, Jari, Risto ja Juha) veli Tapani Alaterän kotimäelle Talmaan. Myöhemmin joukkoon liittyi myös klubin presidentti Pertti Kilpinen

   Tänä vuonna saimme tehdä lyhteet hyvästä kaurasta. Laskenta osoitti, että 96 lyhdettä saatiin aikaiseksi, jotka nyt ovat riihessä kuivumassa.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin