Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

2014-2015

Sipoon kunnan kevätsiivoustalkoot 2015

   Osallistuimme innolla tähän meille tarjottuun mahdollisuuteen palvella.

   Aloitimme tiistaina 5.5. Nikkilässä ”Pupurondellista” Martinkyläntielle asti. Kymmenen veljen voimin urakasta selvittiin alle kahdessa tunnissa.

   Söderkullassa siivottiin keskiviikkona 6.5. Amiraalintien, Söderkullantien ja Uuden Porvoontien muodostama lenkki ja osin niitä sivuavat kuntopolutkin. Kuudelta veljeltä ja yhdeltä ladylta meni aikaa noin 2½ tuntia.


Lue lisää


N-piirin vuosikokous 18.4.2015

Tulevan kauden presidentti Pertti Kilpinen ja sihteeri Matti J. Koski olivat viralliset edustajamme Messukeskuksessa pidetyssä kokouksessa. Aamulla oli mukana myös Ari Juva, joka osallistui jäsenhoitajien koulutukseen. Tulevista N-piirin virkailijoista äänestettiin, vaikka eräissä tapauksissa oli vain yksi ehdokas, tosin kaikki äänestykset tapahtuivat samanaikaisesti. Ensi kaudella piirikuvernöörinä toimii Veikko Teerioja LC Helsinki/Kruunuhaka, 1.varapirikuvernööri on Aarne Kivioja LC Helsinki/Pakinkylä ja 2.varapiirikuvernööri Timo Auranen LC Helsinki/Vuosaari.

Kokouksen palkittavien listalta voimme poimia sihteerimme Matti J:n, joka palkittiin piirin V-alueen parhaan sihteerinä. Koko klubi onnittelee!


Lue lisää


Kansallinen veteraanipäivä 27.4.2015

Juhla aloitettiin vanhan kunnantalon vieressä olevalla muistokivellä klo 14 laskemalla seppeleet. Seurakuntien edustajien puheiden jälkeen tarjosi Sipoon kunta Lilla Hilden valmistavan lounaan, jonka aikana oli myös musiikkiohjelmaa.

Klubimme oli varautunut avustamaan veteraaneja kuljetuksin, mutta tällä kertaa niitä ei tarvittu.


Lue lisää


Linnunpönttöjä kaupattiin 25.4. K-supermarketin edessä Söderkullassa

Kaikki mukana olleet pöntöt myytiin eli 64 kpl á 10,00 euroa. Meni vähän yliajalle klo 14.30:een, kun myimme lion Pekan kanssa viimeiset 8 kpl yhdelle ostajalle. Aika kului nopsaan kaupan teossa ja "syvällisissä" keskusteluissa!Presidentti Timo kävi vauhdittamassa myyntiä, jota olivat tekemässä veljet Pekka, Jari, Tomi, Ari ja Kari. Ruotsinkielen taidosta ja asiakkaiden tuntemisesta näytti olevan erittäin suurta hyötyä! 


Lue lisää


Klubin supertorstai 16.4.2015 

Vuosikokous, kuukausikokous, klubivierailu ja esitelmä olivat ohjelmassa, kun klubin jäsenet ja ladyt kokoontuivat Elsieen.

 

Vuosikokous vietiin sujuvasti läpi ”ehdollepanotoimikunnan” esitysten mukaisesti. Ensi kauden presidenttimme on lion Pertti Kilpinen. Muut hallituksen jäsenet ja toimikuntien kokoonpanot tulevat pian nettisivullemme. Hyväksyimme myös seikkaperäisen toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä hallinnolle että aktiviteeteille.


Lue lisää


Maaliskuun esitelmöitsijänä kunnanjohtaja Mikael Grannas

Maaliskuun kuukausikokoukseen 19.3.2015 saimme odotetun vieraan, kun kunnanjohtaja Mikael Grannas kävi kertomassa aiheesta ”Sipoon tulevaisuuden näkymät, IT -kunta”.

Hän aloitti esityksensä näyttämällä kuntasektorin Innovaatiokolmion, jossa yläkärkenä on Toiminta ja alhaalla vasemmalla Talous ja oikealla Teknologia. Tällä hetkellä yhteys Talouden ja Toiminnan välillä toimii hyvin. Talouden ja Teknologian välillä on jo kitkaa, mutta Toiminnan ja Teknologian yhteys ei toimi ollenkaan. Tästä esimerkkinä on jo vuosituhannen alussa aloitettu, lähes 500 miljoonan Apotti-ohjelma, joka ei vieläkään toimi. Samanaikaisesti Tanskassa ja Virossa on saatu aikaan toimiva järjestelmä muutamalla miljoonalla ja muutamassa vuodessa!


Lue lisää


Talvisodan päättymisen muistotilaisuudet 13.3.2015

Talvisodan päättymisestä on kulunut 75 vuotta. Veteraanien muistoa kunnioitimme osallistumalla Sibbo Krigsveteraner r.f:n järjestämään seppeleenlaskutilaisuuteen klo 12 Vanhalla kirkolla. Tilaisuus alkoi lippujen saapumisella sotien muistomerkeille, jonka jälkeen Gunnar Isaksson esitti aiheeseen sopivan virsirunon. Seppeleet laskettiin Talvisodan muistomerkille. Koruttoman arvokas tilaisuus päättyi lippujen poistumiseen.

Sibbo Krigsveteranerin edustajat jatkoivat vielä samalla ohjelmalla klo 13 Östersundomin kirkolla.


Lue lisää


Helmikuun klubikokouksessa esitelmä ydinturvallisuudesta

Presidentti Timo Loman avasi kokouksen noin klo 19.30 toivottaen N-piirin V alueen 1. lohkon puheenjohtajan Arja Seppälän (LC Mäntsälä/Mamsellit), esitelmän pitäjän Kim Wahlströmin ja LC Pornaisten klubi jäsenen Rauli Olkasen tervetulleiksi.

 

Ruokailun jälkeen Kim Wahlström piti esitelmän aiheenaan ”Ydinturvallisuus”.

Hän kertoi ensin työurastaan mm. IVO:lla ja yliopistolla. Tällä hetkellä hän toimii STUK:n Sähkö- ja Automaatiojärjestelmätoimiston päällikkönä.


Lue lisää


Auta Lasta - Auta Perhettä -keräys ystävänpäivänä 14.2.

Toteutimme kolmannen kerran tämän keräyksen nyt Nikkilän S-Marketissa klo 10-13. Keräyspäiväksi sattui kuin tilauksesta ystävänpäivä! Monet lahjoittajat kehuivat keräyksen kohdetta ja ideaa; ei rahaa, vaan tavaraa! 

Keräyksen rahallinen arvo jäi hieman edellisistä kerroista, sillä keräysaika oli nyt tuntia lyhyempi. Kolme täpötäyttä ostoskärryä tavaraa toimitettiin Ensi- ja Turvakotien Liiton käyttöön. Suurkiitokset kaikille lahjoittajille!


Lue lisää


Tammikuun klubikokouksessa 15.1.2015 esitelmä ja vierailu

Uusi vuosi 2015 aloitettiin klubiesitelmällä, jonka piti Sipoon palvelutalosäätiön uusi toiminnanjohtaja Veronica Fellman. Hän kertoi aluksi omasta taustastaan ja selvitti sitten palvelutalosäätiön toimintoja ja kiinteistöjä aina tähän päivään asti. Ensimmäisenä perustettiin Söderkullan Palvelutalo Linda I 1994 ja sitten 1997 Linda II, jotka on yhdistetty toisiinsa tunnelilla. Toiminta laajeni pian Nikkilään, Elsie 2011 ja Sofie 2014. Näissä on yhteensä yli 200 hoito- tai ryhmäkotipaikkaa. Kaikki paikat ovat käytössä. Palvelutalosäätiö on ollut edelläkävijä ja tiennäyttäjänä toimivan järjestelmän luomisessa. Sipoon kunnan ja säätiön yhteistoiminta on ollut hyvä. Vakituisia työntekijöitä on 33, saman verran sijaisia ja lisäksi kesätyöntekijöitä. Palvelukonsepti on toimiva ja muistuttaa suuresti kotioloja.


Lue lisää


Itsenäisyysjuhla Sipoon terveyskeskuksen vuodeosastolla

Lion Markku Rintala toi klubille tiedon, että Sipoon terveyskeskuksen pitkäaikaispotilaiden osaston, Sateenkaaren, itsenäisyyspäivän juhlaan 5.12.2014 toivottiin klubilta juhlapuhujaa.

 

Tuumasta toimeen. Itsenäisyyspäivän aattona Markku Rintala ja Harry Wahlström sonnustautuivat terveyskeskuksen toiseen kerrokseen. Vastaanotto oli lämmin. Potilaat täyttivät osaston ruokailuhuoneen, kuka pyörätuolissa istuen, kuka kainalosauvoihinsa nojaten. Viereiseen käytävään tuotiin vielä pitkä rivi vuodepotilaita näkemään ja kuulemaan juhlan tapahtumia.


Lue lisää


Jouluaaton roihut ja kynttilät sytytettiin

Perinteiseen tapaan sytytimme taas roihut hautausmaalle johtavien teiden varteen klo 10:00 ja kynttilät edesmenneiden veljien haudoille (10) klo 14:00.   


Lue lisää


Joulukuun klubikokous, Joulujuhla

Presidenttipari oli ovella vastaanottamassa juhlavieraat, jotka saivat samassa yhteydessä lämpimän glögimukin höysteineen.   Pöytiin siirtymisen jälkeen presidentti toivotti läsnäolijat tervetulleiksi, jonka jälkeen kutsui luokseen lion-veljet Raimo Komi ja Eero Siira ja luovutti heille CC Tuomo Holopaisen viirit, jotka oli jättänyt marraskuun klubikokouksessa jaetavaksi. Tuomo oli klubin sihteerinä silloin kun Raimo oli presidenttinä ja Eero rahastonhoitajana. Tämän jälkeen sihteeri toi "rahurin" terveisinä tiedon klubin rahavaroista. Ja tässä nämä viralliset asiat olivatkin.


Lue lisää


Itsenäisyyspäivän seppeleenlasku ja -konsertti 6.12.

Perinteiseen tapaan olimme mukana Sipoon vanhan kirkon edessä seurakuntayhtymän ja Sibbo Krigsveteranerin järjestämässä kaksikielisessä sanajumalanpalveluksessa Tämän jälkeen tapahtui seppeleenlaskut ja klubimme osalta ilmeisesti jo 45. kerran! Tilaisuuden kolehti kerättiin veteraanien keskuudessa tehtävään hengelliseen työhön. Seppeleenlasku on aikojen kuluessa toteutettu monin eri tavoin. Alkuaikoina kiersimme myös Pornaisissa ja Östersundomissa. Nikkilässä oli aluksi myös partiolaisten soihtukulkue, joka on nykyään erillinen tapahtuma.


Lue lisää


Veteraanien joululounas Elsiessä 2.12.

   LC Sipoo/Pornaisen edustajat olivat "Kiitos veteraanit" -hengessä mukana perinteisellä Sibbo Krigsveteraner -yhdistyksen järjestämällä joululounaalla. Nyt mukaan oli kutsuttu myös yhdistykseen kuulumattomia veteraaneja. Tilaisuus oli Palvelutalo Elsien "juhlasalissa" Nikkilässä. Mukana oli 34 veteraania, leskiä ja avustajia, ja sali oli tupaten täynnä. Tilaisuudessa kävivät Nickby daghemin lapset ilahduttamassa veteraaneja.


Lue lisää


Osallistuimme Sipoon joulukadun avajaisiin 29.11.

   Sipoon joulukatu Nikkilässä avattiin syyskauden viimeisen viikonloppuna. Ilma oli harmaa, mutta ihmiset iloisella mielellä. Tapahtumaan sisältyi paljon ohjelmaa, oli kulkue, kuorolaulua, yhdistysten ja seurojen myynti- ja esittelypaikkoja. Myös LC Sipoo / Pornainen leijonat ladyineen olivat mukana omalla esittely- ja myyntipaikallaan. 


Lue lisää


Kauralyhteet ja saunavastat pussitettiin vauhdilla 23.11.14

   Ennätyksellinen määrä veljiä (12 kpl) kokoontui Alaterän kartanolle pussittamaan aiemmin tehtyjä kauralyhteitä ja saunavastoja myytävään kuntoon.

   Pirteässä pakkassäässä homma eteni ”kuin koneella veisuu” tai ”toimi kuin junan vessa” tai ”toimi kuin Buick”! Aina sen mukaan kenen paikallaolijan sanontaa haluaa lainata. Apuvälineet ja toimintatavat ovat vuosien saatossa hioutuneet tosiaan erittäin sujuviksi. Alle kahdessa tunnissa kaikki työ oli tehty ja hienot punaisella nauhalla koristellut tuotteet ovat valmiina myytäviksi jo ensi lauantaina Joulukadun avajaisissa Nikkilässä.


Lue lisää


Marraskuun klubikokouksessa 20.11.14 vieraita ja uusi siirtojäsen

Lionsien kauden teemana on palveluaktiviteetti Kiitos veteraanit!

 

Lions Club Sipoo/Pornainen sai viime torstaiseen kuukausikokoukseensa koko Lions-liiton puheenjohtajapariskunnan Tuomo ja Kaija Holopaisen. Klubin presidentti Timo Lomanin esittelyssä kävi ilmi, että puheenjohtaja Tuomo Holopainen on ollut vuodet 1982-1986 myös klubimme jäsen.

Tuomo Holopainen palasi puheenvuorossaan vielä oman sihteeriaikansa huippuhetkiin sipoolaisklubissa muistellen lämmöllä mm. tervanpolttoa Hedåsenilla. Lions-liiton teemoista hän otti esiin lapset ja nuoret sekä palveluaktiviteetin Kiitos veteraanit!


Lue lisää


Lion/Rotary SM-suunnistus 4.10.2014

   Jo vuosi sitten päätimme, että järjestämme otsikon mukaisen kilpailun. Tätä varten nimettiin ”toimikunta” lion Kari kilpailunjohtajana ja TaSu-ratamestarina, lion Tom ratamestarina ja lion Matti J. valvojana ja tulospalvelun hoitajana. Matkan varrella huomasimme, että osanottomäärä voi jäädä aika vähäiseksi, joten lisäsimme valikoimaa tarkkuus- ja kuntosuunnistuksella. Näin pääsimme lähes 80 osanottajaan! Webmasterimme Matti J avasi kisasivut ja jäimme odottelemaan ilmoittautumisia.


Lue lisää


Lokakuun kuukausi- ja vuosikokous 16.10.2014

   Ilta aloitettiin maittavalla ruokailulla, jonka jälkeen siirryttiin vuosikokouksen asioihin. Kaikille jaettu toimintakertomus oli jälleen laadittu hyvin ja taitettu edustavasti. Ainoastaan lion Raimo Komi oli merkitty kirjoihin viisi vuotta ikäänsä nuoremmaksi, mikä ei nuorekkaan ikäpresidenttimme kohdalla olekaan ihme! Korjasimme kuitenkin lukeman. Vilkas toimintavuosi nimettiin jo aiemminkin pönttövuodeksi (ei siis –vuoreksi). Teimme nimittäin vuoden aikana 400 linnunpönttöä. Kaudella 2013-14 tehtyjen lahjoitusten summakin nousi yli 8.000 euron! Pienistä puroista jne.. Hyväksyimme siis tilinpäätöksen ja myönsimme vastuuvapauden hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.


Lue lisää


Kausi avattiin eli syyskuun kuukausikokous 18.9.14

   Avasimme kauden juhlavasti ladyjen läsnä ollessa uudessa paikassa ja uusin järjestelyin. Kokouksessa oli läsnä kummiveteraanimme Ülo Veidenberg, jonka haimme Oulunkylästä kuntoutusviikolta mukaamme. Varapresidenttimme Pertti Kilpinen luovutti hänelle samalla vuosittaisen ”stipendimme”. Perinteiseen tapaan läsnäolo% oli hyvä 94,4.


Lue lisää


Kauralyhteitä valmistui sateiden lomassa

Toinen kerta jo toden sanoi eli 50 lyhdettä valmistui malliksi seuraavalle kerralle! Ensimmäisen yrityksen 14.8. jouduimme kosteuden vuoksi peruuttamaan, vaikka paikalle saapui neljä veljeä. Paranneltiin maailmaa ja puhuttiin ajankohtaiset asiat selviksi!


Lue lisää


Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin