Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

2012-2013

Komeita vastoja syntyi 27.6.2013

   Veli Pekka Alaterän tallin edustalle kokoontui 12 innokasta vastantekijää, joita asiantuntevasti ryhtyi opastamaan veli Björn usean vuoden kokemuksen antamalla varmuudella. Ensimmäiset vastakimppumme eivät suinkaan menneet tiukan seulan läpi, mutta pian ”työ tekijäänsä kiitti” ja vastat alkoivat oikean koostumuksen.


Lue lisää


 Lions-liiton 60.vuosikokous Heinolassa

  Virallisina edustajinamme olivat varapresidentti Ari Juva ja tuleva varapresidentti Timo Loman täydennettynä lohkon pj Harry Wahlströmillä ja lion Raimo Komilla, joka sattuu olemaan kotoisin Heinolasta!    Klubimme mielenkiinto kohdistui liiton varapuheenjohtajan vaaliin, jossa oli ehdokkaana aiempi jäsenemme PDG Tuomo Holopainen LC Helsinki/Vuosaaresta. Vastaehdokkaana hänellä oli myös N-piiristä PDG Esko Viinikainen. Äänestyksen lopputulos oli se, että veli Tuomo valittiin selvällä ääntenenemmistöllä Lions-liiton varapuheenjohtajaksi.


Lue lisää


Toukokuun kokous kartanokierroksella

  Lionsklubimme päätti tämän kauden kokousten osalta lauantaina 18.5.2013 tekemällä kartanokierroksen, jonka vastaavana järjestäjänä oli Kartanomatkat Mäntsälästä. ”Viralliset” kokousasiat ovat tämän kertomuksen lopussa!    Bussi lähti Alaterät kyydissä Talmasta ja matkalta otettiin mukaan Wahlströmit, Suursuonväki, automatkalaisia Vanhan kirkon pysäkiltä ja loput linja-autopysäkiltä Nikkilästä kello 9. Uusin jäsenemme veli Tom lähti samaan aikaan toisen ryhmän oppaana Sipoon kierrokselle! Poikkesimme Jussaksentien ja vilkutimme veli Björnille ja Raimolle sekä lady Katille ja Leenalle, jotka olivat parvekkeella katsomassa lähtöämme. Pornaisista mukaan tulevat noukittiin matkan varrelta. Mukana oli oman väen lisäksi edustajat kummiklubi LC Pornaisesta, entisiä ladyja ja ehkä tuleva?


Lue lisää


”Auta Lasta, Auta Perhettä”-keräys 8.5.2013

   Toteutimme keräyksen hieman etuajassa jo keskiviikkona ”Pilotti-projektina” Nikkilän S-Marketissa klo 14-18. Paikalla oli kaikkiaan 9 klubimme lionia hommissa ja pari vielä asiakkaana!

   LC Sibbo-Sipoo markkinoi samanaikaisesti Isännän viirejään, ja yhteistyö sujui vierekkäin hyvässä hengessä.

   S-Market otti meidät hyvin vastaan. Syötimme lahjatavarat kassan läpi ja saimme näin selville keräyksen tuoton. Projektin vastaanotto myös kaupan asiakkaiden keskuudessa oli yleisesti erittäin positiivinen. Monet kehuivat ideaa ja sen konkreettista luonnetta. Ainoa huomautus koski jakamaamme materiaalia, joka oli vain suomeksi. Kannattanee jatkossa kääntää ne myös ruotsiksi. Asiaa helpotti se, että osan aikaa paikalla oli ruotsinkielen hallitsevia lioneita.


Lue lisää


Vuosikokous, uusi jäsen, synttärit ja esitelmä Huippuvuorilta

   Uuden jäsenen vastaanotto   Kokous aloitettiin iloisissa merkeissä ottamalla vastaan uusi jäsen Tom Sundbäck, jonka kummina toimi lion Matti J. Koski. Presidentti otti vastaan molemmilta lupaukset toimia aktiivisesti ja hyvässä lions-hengessä. Meitä on nyt 24 eli olemme jo keskisuuri klubi N-piirissä. Uusi veljemme Tom jäi viime vuoden lopulla eläkkeelle Sipoon kunnan liikuntatoimenjohtajan virasta, joten hän on meille hyvinkin tuttu mies. Lisäksi hän alentaa klubimme keski-ikää melkoisesti.    Lion Pauli Hakkari 70 vuotta   Seuraavaksi onnittelimme klubimme viimeaikojen voimahahmoa lionveli Paulia merkkipäivän johdosto. Mittariin tuli siis lukemat 70.


Lue lisää


Olimme mukana SuurPNATssa ja lion-risteilyllä

   SuurPNAT 27.3.   Kevään SuurPNAT oli perinteiseen tapaan Porvoossa ravintola Iiriksessä.   Avauksen jälkeen DG Peter Fritzsche kertoi meille kuulumiset 111-OS piiristä, valotti meille saksalaisen leijonajärjestön rakennetta ja toimintatapoja    Otfried Blümchen luovutti Mauri ja Paula Lindströmille erikoispinssit monen vuoden uskomattomasta urakasta silmälasikeräyksen uupumattomina hoitajina. Ne pinssit tiesivät paikkansa.    Seuraavaksi oli vuorossa illan ehkä kiinnostavimmat puheenvuorot: Lions-virkoihin hakeneiden esittelyt. Kaiken kaikkiaan seitsemän puheenvuoroa kuultiin: kolme kuvernöörin virkoihin, kaksi Liiton varapuheenjohtajan virkaan ja kaksi kansainvälisen hallituksen virkaan pyrkiviltä. 


Lue lisää


Klubikokouksessa 21.3. tehtiin tärkeitä päätöksiä!

   Maaliskuussa valmistellaan jo tiukasti huhtikuun vuosikokousta esittelemällä tulevan kauden hallitus ja eri toimikunnat. Jäsenillä oli vielä mahdollisuus esittää näkökantojaan. Tuleva presidentti lion Ari voi olla tyytyväinen ratkaisuun, jossa tärkeitä sihteerin ja rahastonhoitajan posteja jatkavat samat henkilöt. Hallitukseen tuo uutta voimaa nuorin jäsenemme lion Pertti klubimestarina.   Harvinaista herkkua oli tarjolla, kun jäsenkomitean pj. lion Timo esitteli uuden veljen, joka haluaa liittyä klubiimme. Kokous hyväksyi yksimielisesti ehdokkaan  jäseneksemme, ja vastaanottaa hänet huhtikuun kokouksessa. Hänen kumminsa on lion Matti J.


Lue lisää


Lions Hyväntekeväisyyskonsertti 17.3.

   Klubimme LC Sipoo/Pornainen järjesti perinteiseen tapaan hyväntekeväisyyskonsertin Topelius-salissa Nikkilässä. Musiikilliset järjestelyt hoiti jälleen lion Pauli Hakkari, joka olikin saanut omien sanojensa mukaan helposti sipoolaiset musiikintekijät mukaan. Ensimmäinen puoliaika oli omistettu yksinlaulajille, Jaana Herttua aloitti Kari Syväniemen säestäessä Aarre ja Oskar Merikannon lauluilla ”Pan”, ”Iltakellot” ja ”Rukous”.


Lue lisää


Sipoolaisklubit mukana Lumiriehassa 10.3.

   Sunnuntaina 10.3. klo 10-14 oli Söderkullan kartanolla vilskettä, kun Carola Juseliuksen ideoima Lumirieha houkutteli paikalle arviolta 600-700 kävijää. Lapsille oli tarjolla erittäin monipuolinen tarjonta perinteisiä talviriehan kohteita; erilaisia ajeluita, mäenlaskua, lumikenkäilyä, hiihtokilpailut, paloauto, kirjastoauto, partiolaiset ym.   Tarjosimme halukkaille kahvia, teetä tai mehua pullan kera. Samalla kerroimme toiminnastamme ja lapset voivat osallistua LC Sipoo/Meri-Sibbon järjestämään ”luontopolkukisaan”, jossa piti tunnistaa kuvista poikkeavuuksia. Piiraskartanon munkkeja olimme varanneet 240, mutta ne loppuivat jo klo 12 mennessä, jonka jälkeen tarjosimme ”pakkopullaa”!


Lue lisää


Klubitreffeillä LC Helsinki/Metsälän kokouksessa 19.2.

Meidän vuoromme oli käydä haistelemassa klubi-ilmastoa ravintola Nyyrikissä, jossa LC Helsinki/Metsälä pitää kokouksiaan. ”Seitsemän veljen” voimin olimme hyvissä ajoin paikalla.   Isäntäklubi hoiti ”viralliset” kokousasiat nopeasti. Klubikokoukseen tuotiin päätettäväksi vain muutama asia, muutoin eri toimikunnat antoivat vain lyhyen raportin.   Piirikuvernööriä voimme onnitella hyvästä ideasta ja toisaalta aktiivisuudesta blogin kirjoittamisessa. Joillakin taitaa olla vuorokaudessa yli 24 tuntia! Lainaan PK:n blogista tähän muutaman kappaleen.


Lue lisää


LC Vantaa/Komeetat kävivät vierailulla 17.1.

Sovittuun vierailuun saapui peräti 13 lionia LC Vantaa/Komeetat naisklubista. Presidentti Kari Melleri avasi tammikuun klubikokouksen toivottaen sekä vieraat että omat lionit tervetulleiksi. Samalla hän kertoi klubimme historiasta ja toimintatavoista. Klubimme on perustettu v. 1969 nimellä LC Pornainen, koska siihen aikaan ei suvaittu kahta klubia samassa pitäjässä. Muutaman vuoden kuluttua nimi kuitenkin muuttui muotoon LC Sipoo/Pornainen, mikä vastasi myös jäsenten jakaumaa. V. 2009 perustettiin Pornaisiin uusi klubi, mutta vanhalla nimellä LC Pornainen! Tasan puolet klubistamme siirtyi uuteen klubiin, joten se on luonnollisesti myös kummiklubimme. 


Lue lisää


Jouluaattona hautausmaalla

Monivuotisen perinteen mukaisesti laitoimme klo 10.00 hautausmaalle johtaville käytäville roihut palamaaan ja ohjaamaan haudoille tulijoita sekä juhlistamaan aaton merkitystä. Tällä kertaa sää oli erittäin talvinen, jopa lumipytyinen, mikä vaikeutti hieman roihujen sytyttämistä. Paikalla olivat veljet Teuvo, Matti J, Pertti, Ari ja Kari.


Lue lisää


Joulukuun klubikokous 20.12. pikkujoulun merkeissä

   Glögitarjoilun ohessa presidentti Kari loi katsauksen syyskauteen. ”Kausi alkoi varaslähdöllä saunavastojen/-vihtojen teon merkeissä 28.6. ja jatkui 28.8. ”kirjastorollareiden” luovutuksella Nikkilän ja Söderkullan kirjastoille. Tämän 2.vpk Sini Eloholma yhdisti näppärästi kv presidentin lukutaito-ohjelmaan käydessään klubivierailulla ensimmäisenä kuvernööriputken naisena klubissamme. 30.8. oli vuorossa kauralyhteiden teko. Nämä ja vastat laitettiin vielä 27.11. pusseihin, jonka jälkeen suurin osa niistä voitiin viedä hienoina lahjapakkauksina vähittäismyyjille. Markkinointiveljemme ovat aina myyneet lähes kaikki tuotteet jo etukäteen.


Lue lisää


Itsenäisyyspäivänä 6.12. seppeleenlasku ja itsenäisyyspäivän konsertti

   Perinteiseen tapaan olimme jälleen mukana Sipoon vanhan kirkon edessä järjestetyssä kaksikielisessä sanajumalanpalveluksessa, jonka pitivät kirkkoherra Juha Ilonen ja kappalainen Magnus Riska sekä kanttori Marko Korven-Korpinen. Tämän jälkeen tapahtui useita seppeleenlaskuja muistomerkeille. Tilaisuuden aihe oli ”Kiitos isänmaasta” ja kolehti kerättiin veteraanien keskuudessa tehtävään hengelliseen työhön. Sipoon kunnan edustajat laskivat seppeleen vuoden 1918 uhrien muistokivelle.


Lue lisää


Veteraanien Joululounas 4.12.

   Klubimme tarjosi jo perinteisen Joululounaan Sipoolaisille veteraaneille. Heitä ja heidän sukulaisiaan ja ystäviään olikin Krissen baari melkein viimeistä sijaa myöten täynnä.


Lue lisää


Kvartettimme mukana AluePNATissa Porlammin koulukeskuksessa

Lionit Ari, Harry, Kari Ja Matti J. osallistuivat V alueen PNAT-kokoukseen maanantaina 3.12. Presidentti kertoi muille alueen klubeille meidän jo toteutuneet aktiviteetit ja muut tärkeät tapahtumat todeten, että ne on yritetty sovittaa klubimme kokoon ja erityisesti keski-ikään (67,6 v). Klubimme jäsenmäärä ei enää olekaan alueen pienin, sillä lion Paulin aktiivinen työ on nostanut meidät jo lähes keskikastiin. 


Lue lisää


Kauralyhteet ja saunavastat pussitettiin vauhdilla 27.11.

 Peräti 13 veljen voimalla, jos myöhästynyt Tapani lasketaan mukaan, homma hoitui erittäin nopeasti. Työvaiheet ovat ehtineet jo muotoutua saumattomiksi ja suurin osa tiesi jo ennalta mitä pitää tehdä. Me muutamat ensikertalaiset opimme myös nyt kaikki niksit.


Lue lisää


Antti Kaleva -konsertti 25.11.2012 Topeliussalissa

   Antti Kaleva oli Lions Club Sipoo/Pornaisen toisena presidenttinä yli neljäkymmentä vuotta sitten 1970-71.Vuosikymmeniä Sipoossa vaikuttaneen koulunjohtaja, musiikkipedagogi ja taiteilija Antti Kalevan muistoksi perustettiin vuonna 1999 Antti Kaleva -stipendirahasto. Aloitteen tekijät olivat muusikot Aale Lindgren ja Mikko Niemi. Rahastosta jaetaan vuosittain stipendi nuorelle ja lahjakkaalle sipoolaiselle taiteenharrastajalle. 


Lue lisää


Marraskuun klubikokouksessa 15.11.12 oli historian lehtien havinaa

Kokousasiat 2.VPK Sini Eloholman klubivierailu oli historiallinen, sillä ensimmäistä kertaa klubissamme vieraili naispuolinen kuvernööriputken jäsen. Tämän kunniaksi ladyt pitivät samaan aikaan myös kokouksensa ja olivat kuulemassa 2.vpk Sinin puheenvuoron ja lion Timon esityksen ”Groud Zero 2012”. Pastpresidenttimme Eero sai nyt rintapieleensä, 2.vpk:n kiinnittämänä, 100%:n presidentin palkinnon (piirin 32 presidenttiä 74:stä sai merkin), jonka hän oli hyvin ansainnut.


Lue lisää


Lokakuun kokouksessa saimme uuden jäsenen

   Lokakuun kuukausi- ja vuosikokous aloitettiin erittäin iloisella tapahtumalla, sillä lion Pertti Kilpinen on uusi jäsenemme ja meitä on nyt 23. Jäsenlupauksen otti vastaan perustajajäsenemme, ZC Harry Wahlström. Myös kummi lion Pauli Hakkari antoi nyt ensi kertaa ”kummin lupauksen”. Iloitsimme samalla myös siitä, että hän pystyi osallistumaan kokoukseen.


Lue lisää


SuurPNAT eli Leijona Forum 26.9.2012

Klubistamme osallistui Forumiin presidentin ja sihteerin lisäksi ZC Harry, joka tarjosi kyydinkin. PNAT= ”Piirikuvernöörin neuvoa-antava toimikunta” on uudistunut muutaman viime vuoden aikana informatiiviseen ja keskustelevaan suuntaan. Isännän eli Helsingin uuden yhteiskoulun rehtorin puheenvuoron jälkeen oli vuorossa viime kauden 100%:n presidenttien palkitseminen. Pastpresidenttimme Eero oli ansaitusti näiden 32 (74:stä) joukossa. Merkkinsä hän tulee saamaan klubikokouksessamme.


Lue lisää


Syyskuun kokouksessa hyväksyttiin uusi jäsen klubiimme

Perinteiseen tapaan olivat myös ladyt mukana kauden ensimmäisessä tapaamisessa. Ruokailun jälkeen pastpres Eero jakoi vielä huomionosoituksia edelliseltä kaudelta. Varsinaiset kokousasiat käytiin läpi ripeästi. Niistä tärkeimmäksi nousi uuden veljen, Pertti Kilpisen hyväksyminen klubiimme.


Lue lisää


Klubimme oli hyvin edustettuna N-piirin avauksessa Iris-talolla

   Perinteiseen tapaan kausi aloitettiin N-piirissä juhlavasti ja samalla jaettiin vuosikirjat kaikkien klubien edustajille. ZC Harry, veli Raimon avustamana, oli klubistamme jakoa suorittamassa.


Lue lisää


Kauralyhteet tehtiin vauhdilla 30.8.2012

   Kymmenen klubiveljeä kokoontui taas veli Pekan kartanolle valmistamaan kauralyhteitä. Sään suosiessa syntyikaurapellon reunaan pieni aukko ja valmistui 86 kpl lyhteitä, jotka nostettiin aittaan kuivumaan. Myöhemmin ne pakataan muovipusseihin ja toimitetaan ostajalle.


Lue lisää


Kirjastorollareiden luovutus 28.8.2012

Viime kauden lopulla hankitut rollaattorit kirjastolle, yksi Nikkilään ja toinen Söderkullaan, luovutettiin tiistaina 28.8. pääkirjastossa. Klubin puolesta luovuttajina olivat presidentti Kari ja varapresidentti Ari. Vastaanottajina kirjastonhoitaja Ulla Salento ja kirjastosihteeri Margareta Rintala. Paikalla oli myös tuleva käyttäjä 92-vuotias Kaino Maria Haavisto, joka käy kirjastossa pari kertaa kuussa ja tarvitsee rollaattoria.


Lue lisää


Varaslähtö kaudelle 2012-2013

Vastojen/vihtojen tekeminen ajoittui niukasti vielä edelliselle kaudelle, sillä innokas veljesporukka kokoontui veli Pekan kartanolle tekemään jo ennakkoon myytyjä vastoja 28.6.2012. Työ sujui useimmilta jo vanhalla rutiinilla ja ensikertalainenkin pääsi nopeasti työhön kiinni. 


Lue lisää


Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin