Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Kansallisoopperassa 15.1.2011: La Bohème

Presidenttiparimme tyytyväisenä kuulemaansa ja näkemäänsäKummiklubimme edustajat olivat jo oopperakonkareita. Muutama olisi mahtunut vielä takapenkille
Kuten ennakkoon jo PNAT:issa kerroin kaikelle kansalle sivistimme itseämme vierailemalla tällä kertaa oopperassa. Edellisestä kerrasta taisikin olla jo lähes kymmenen vuotta!

 

Esitteen mukaan “Giacomo Puccinin onnistui kirjoittaa La Bohèmeen useita hienoimmista aarioistaan ja duetoistaan. Mimin ja Rodolfon traaginen rakkaus koskettaa aina, Musetten ja Marcellon suhde sukeltaa myrskystä toiseen.”

 

Pariisilaiselle ullakolle sijoitettu rakkaustarina heräsi eloon Leif Segerstamin johdolla. Mimi oli Sabina Cvilak ja Rodolfona Arnold Rutkowski. Musettena lauloi Tiina Vahevaara ja Marcellona Jaakko Kortekangas. Laulut laulettiin italiaksi, mutta nykyiseen tapaan saimme vertailla suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä käännöksiä keskenään!

 

Jo väliajan kahvipöydässä totesi veli Ari, että oopperan sankarit taitavat kuolla tarinan lopussa. Ja näin kävi!

 

Seuraavan päivän Arto Nybergin ohjelmassa vieraili kuin pisteenä i:n päälle kapellimestari Leif Segerstam omana erikoisena itsenään. Hän on säveltänyt mm. yli 240 sinfoniaa, muttei ole päässyt sanojensa mukaan Guinnesin ennätysten kirjaan, koska hänellä ei ole oikeastaan kilpailijoita!

 

Linja-autossa oli tunnelmaaPresidenttiparimme oli hoitanut järjestelyt viimeisen päälle. Söderkullan pysäkillä pidettiin ensimmäinen “juomatauko” ja laitettiin suut makeaksi. Sitten linja-auto vei meidät aivan oopperan lähistölle ja oli taas odottamassa esityksen jälkeen. Olemme saaneet myös eräitä vahvistuksia mm. kummiklubistamme Pornaisista.

 

Tällaisia retkiä me tahdomme tehdä lisää. Myös ooppera sopii ohjelmaan, vaikkei sitä “rakastaisikaan”, sivistystehtävää unohtamatta!

 

 

Kari Melleri

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin