Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Antti Kaleva-konsertti 9.10.2011

Viime vuosien Antti Kaleva-konserteissa on kuultu sipoolaisten musiikkiperheiden esityksiä. Tänä vuonna oli vuorossa Mikko ja Eeva-Stiina Niemi vahvistettuna vävy Lassi Karilla. Mikko Niemi oli Aale Lindgrenin kanssa aloitteentekijä ensimmäiselle konsertille 1999. Lisäksi hän on ollut säestämässä lukuisissa konserteissa vuosien varrella. Tällä kertaa hän oli myös rakentanut taitavasti konsertin ohjelman. Esiintyjien joukossa oli kolme aiempaa Antti Kaleva-stipendin saajaa, Lassi Kari 2002, Aida Salakka 2009 ja Eeva-Stina Niemi 2010.

Konsertin alkuun kuulimme erittäin taitavasti ja nautittavasti soitettuna Lassi Karin kolme kontrabassosooloa ja Eeva-Stiinan pianosoolona Chopinin Poloneesi cis mollin.

Isän ja tyttären nelikätisesti esittämä Brahmsin Unkarilainen tanssi no 5 oli vauhdikas ja konsertin kohokohtana voidaan pitää Mikko Niemen pianosooloa, Franz Lisztin Unkarilainen rapsodia no 2.

Väliajalla saatoimme kahvinjuonnin lomassa ihailla myös Eeva-Stiinan valokuvia.

Antti Honkaniemi kertoi värikkäästi ja lämpimästi kollegastaan Antti Kalevasta.

Nuoret taiturit, Joanna Rönkkö viulu, Reidar Mäkelä harmonikka, Olli Viitasaari kitara, Aida Salakka kontrabasso, esittivät sen jälkeen Astor Piazzollan vaikuttavan Milonga del Angel. Hyvän lisän instrumentaalimusiikkiin toi lopuksi tunnelmallisen pehmeä-ääninen laulajatar Tua Sofia.

Useammankin sipoolaisen toivoisi osallistuvan kotikuntansa omien taiteilijoiden konsertteihin. Konsertin tulot menevät Antti Kaleva-stipendirahastoon.

Kari Melleri



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin