Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

N-piirin vuosikokous Fur Centerissä 21.4.2012

Klubimme osallistui kahden lionin eli varapresidentti Karin ja sihteeri Matti J:n voimin koko ohjelmaan. Tuleva varapresidentti Ari oli lisäksi mukana aamupäivän koulutuksessa, joka toteutettiin ammattitaidolla. Keskustelun kuluessa oli mukava havaita kuinka erilaisia piirin klubit oikeastaan ovat, vaikka leijona-aate toisaalta meitä yhdistää.

Päiväjuhlassa DG Pekka Sarvanto kävi läpi kuluvaa kautta, joka jää historiaan varsin menestyksellisenä. Hän luovutti piirin keräämän 3200 euron solidaarisuuslahjoituksen saksalaisen ystävyyspiirin D111-OS kehitysapuhankkeeseen, jonka otti vastaan silminnähden yllättynyt DG Marianne Risch-Stolz. Hän selvitti saksankielisessä puheessaan hanketta kertomalla, että varoilla hankitaan kannettavia vedenpuhdistuslaitteita.

Juhlapuheen piti uusi liiton pääsihteeri Maarit Kuikka, joka oli myös piirimme LC Helsinki/Malmittaret tuoreena jäsenenä muutoinkin äänivaltainen. Hän kertoi ensin taustastaan ja sitten ajatuksiaan tulevasta työtehtävästään. Arviomme: Olemme saaneet kokeneen ja pätevän pääsihteerin!

Jännitystä oli vain toisen varapiirikuvernöörin paikasta äänestettäessä. Sekin loppui lyhyeen kun lion Sini Eloholma sai ylivoimaisesti eniten ääniä ja tuli valituksi heti ensi kierroksella. Hänkin on ensimmäinen nainen piirikuvernööriputkessa!

Suomi johtoon-projektin puhtinuijan varteen klubimme nimen naulasi sihteerimme Matti J.

IPDG Tuomo Holopainen kävi läpi tyylikkäästi edellisen kauden perusteellisen toimintakertomuksen ja jakoi vielä muutamia tunnustuspalkintojaan. Hän itse sai päämajan myöntämän DG Exellence Awardin eli hyvän piirikuvernöörin palkinnon.

Tulevasta kaudesta kertoi DGe Jukka Kärkkäinen. Hän pitäytyi tunnuksessa ”Me palvelemme”.

Palkittujen kuvia on N-piirin sivulla. Myös DC Pauli Hakkari sai palkinnon, jonka lion Matti J kävi noutamassa.

IPDG Tuomo Holopainen päätti vuosikertomuksensa seuraavasti. ”Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotakin; ja jos jokainen tekee jotain, tulee kaikki tehdyksi.”

Kari Melleri



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin