Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Tammikuun tapahtumia

Kuukausikokouksessamme 19.1. ”piipahdimme” Australiassa ja hyväntekeväisyyskonsertti oli 29.1.2012

Kuukausikokous ja konsertti olivat peräkkäisillä viikoilla tammikuun puolivälin tienoilla. Kokouksemme lopussa saimme kuulla esityksen aivan erilaisesta joulun ja uudenvuoden vietosta.

Juuri ”eläköitynyt” veli Timo Loman teki vaimonsa kanssa 18.12.2011–6.1.2012 omatoimimatkan Australiaan, josta hän kertoi värikkäästi valokuvin ja muistoesinein. Puheessa esiintyivät mm. tunnetut australialaiset välineet Didgeridoo, bumerang ja Agubra - esittelyssä oli Barmah hattu. Tutustumiskohteita olivat mm. Sidney ja sen nähtävyydet.  Alice Springs, josta matkattiin pääkohteeseen Uluru eli Ayers-Rock (punainen kallio). Melbournessa oli päätepiste, jossa otettiin Uusi Vuosi vastaan ja käytiin tutustumassa mm. sinipingviini paraatiin.

 

Kymmenen päivää myöhemmin olikin vuorossa perinteinen hyväntekeväisyyskonsertti. Viime vuosina klubimme on järjestänyt itse tai ollut mukana järjestämässä useita erilaisia konsertteja. Antti Kaleva- konsertin järjestelyihin osallistumme vuosittain ja hyväntekeväisyyskonsertit eri nimin ja tarkoituksin ovat seuranneet toinen toistaan. ”Priimus moottorina” on aina toiminut klubimme pastpresidentti Pauli Hakkari ja lady Tellervo, jotka laulavat itsekin ja Pauli myös Sipoon Soinnussa. Tällä kertaa konsertin teemana oli ”Hyväntekeväisyyttä vaalien katveessa” ja nimenä ”Presidentin Sointu”

Lions Club Sipoo/Pornainen järjesti siis hyväntekeväisyyskonsertin 29.1.2012 otsikolla ”Presidentin Sointu ”. Nimi viittaa luonnollisesti käynnissä olevaan tasavallan päähenkilön vaaliin. Toiseksi se muistuttaa, että puheenjohtajan sijasta Lions-klubin korkeinta henkilöä kutsutaan presidentiksi. ”Sointu” johtaa ajatukset taas Sipoon Sointu-kuoroon, johon valtaosalla esiintyjistä on jokin side.

Sisarukset Kaisa ja Lotta Karppinen ovat sekä laulajia että pianisteja. Molemmat ovat käyneet Sibelius lukion ja ottaneet pop/jazz laulutunteja. He ovat esiintyneet useissa tilaisuuksissa yhdessä toisiaan säestäen. Heidän ohjelmistossaan oli nuorekasta balladia, musikaalia ja elokuvamusiikkia. Mainittakoon vielä, että Kaisa johtaa nykyään Den Goda Viljan-naiskuoroa.

Tuija Laine on pitkään laulanut kansalaisopiston yksinlaulupiirissä. Hänellä on persoonallinen pehmeän samettinen ääni, joka sopii lyyrisiin rakkauslauluihin.

Pentti Mäki-Latikka on monelle tuttu näyttämöltä ja erinomaisena kuplettien tulkitsijana. J. Alfred Tannerin mainiot kupletit saivat hymyn kaikkien huulille.

Arvo Isohanni on jo usean vuoden ajan ilahduttanut muhkealla bassollaan Sipoon Soinnun konserttien solistina. Hänellä onkin pitkä oopperatausta niin oopperan kuorossa kuin esim. Keravan oopperan solistitehtävissä. Ooppera-aariasta saimme tässäkin konsertissa nauttia.

Bassobaritoni Arto Pasanen on laulu-urallaan nousukiidossa. Kielitaitoisena laulajana hän mielellään laulaa alkuperäiskielellä mm. venäjäksi.

Lion Pauli Hakkari juonsi konsertin. Lisäksi hän aloitti konsertin kolmella tunnetulla laulelmalla.

Diplomipianisti Mikko Niemi oli jälleen se, jonka varaan laulajat voivat huoletta heittäytyä. Hänellä on rautainen ammattitaito opettamisessa, levyttämisessä ja solistien säestyksessä.

Sunnuntain konsertissa oli tarjolla hyvin monipuolinen kattaus vokaalimusiikkia. Sieltä löytyi aariaa, liediä, laulelmaa, iskelmää, kuplettia ja balladia. Lipun ostaneet tukivat samalla lionien työtä sipoolaisten nuorten ja vanhusten hyväksi.

Teksti Kari Melleri, Matti J Koski ja Pauli Hakkari, kuvat Tellervo Hakkari



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin