Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Joulukuun klubikokous 20.12. pikkujoulun merkeissä

   Glögitarjoilun ohessa presidentti Kari loi katsauksen syyskauteen. ”Kausi alkoi varaslähdöllä saunavastojen/-vihtojen teon merkeissä 28.6. ja jatkui 28.8. ”kirjastorollareiden” luovutuksella Nikkilän ja Söderkullan kirjastoille. Tämän 2.vpk Sini Eloholma yhdisti näppärästi kv presidentin lukutaito-ohjelmaan käydessään klubivierailulla ensimmäisenä kuvernööriputken naisena klubissamme. 30.8. oli vuorossa kauralyhteiden teko. Nämä ja vastat laitettiin vielä 27.11. pusseihin, jonka jälkeen suurin osa niistä voitiin viedä hienoina lahjapakkauksina vähittäismyyjille. Markkinointiveljemme ovat aina myyneet lähes kaikki tuotteet jo etukäteen.

 

   Olemme osallistuneet kaikkiin piirin tilaisuuksiin ja useimpiin aktiviteetteihin innolla.

   Voimme ajatella osallistuvamme Leijona-risteilylle 6.4.13 tai teemme oman teatteri- tai konserttimatkan.

   Yritämme siis sopeuttaa aktiviteettimme klubin kokoon sen toimivien jäsenten määrään ja erityisesti keski-ikäämme (67 v)!”

   Lopuksi hän lainasi Lions-liiton pj:n tervehdystä:

 

   "Jouluna annamme aikaa toisillemme ja pidämme huolta lähimmäisistämme. Hyvä, lämmin, hellä on mieli jokaisen, todetaan tutussa joululaulussa.

   Välitetään, arvostetaan ja pidetään huolta klubimmekin jokaisesta jäsenestä myös joulun jälkeen, jotta jäsenmäärämme pysyisi ennallaan ja saisimme hankituksi uusia palvelevia käsiä, päitä ja sydämiä.

   Arvostetaan ja kunnioitetaan toinen toisiamme. Yksikin sopimaton sana tai lause saattaa jopa olla jollekulle eron syy, joten muistakaamme Lions-tavoitteet ja -periaatteet ja eläkäämme niiden mukaan.

   Toivotan kaikille Rauhallista Joulun aikaa sekä Onnellista Uutta Vuotta ja samalla rohkenen esittää toivomuksen, että klubeissa tehtäisiin uuden vuoden lupaus kutsua uusia jäseniä, sillä Lions-toimintaa tarvitaan ja siitä saa sekä hyviä ystäviä että hyvän mielen.

Seppo Söderholm

puheenjohtaja

Suomen Lions-liitto ry

 

   Tämän jälkeen oli vuorossa pitkään leijonatyössä olleiden palkitseminen: (tarkistus!)

  • Raimo Komi 40 v
  • Sven Byman 40 v
  • Eero Siira 35 v
  • Raimo Ahonen 15 v
  • Romanus Feil 10 v

   Maittavan jouluaterian jälkeen oli ohjelmakomitean vuoro. Ensiksi saimme veli Tapanin seikkaperäisen selvityksen sanoin ja kuvin Sipoonjoesta ammoisista ajoista aivan nykypäivään. Tutuiksi tulivat Sibbesborg,  lukuisat kartanot, sillat, laivat ja myllyt.

   Jouluun siirryttiin Martta Wendelinin maalausten ja Viktor Rydbergin Tomten-runon avulla. Kuulimme siitä kaksi versiota Valter Juvan (esittäjä Ari Juva) ja Yrjö Jylhän (jonka esitti Juha Uljas).

   Pertti Kilpinen kertoi seikkaperäisesti Puolan joulusta 35 vuoden kokemuksella.

   Joulupukki oli lähettänyt Jari-tontun jakamaan lahjat, jotka alkoivat v-kirjaimella. Tässä ei mielikuvituksella ollut juuri rajoja (viiniä, vadelmahilloa, vaahtokarkkeja, vitsikirjaa, vihkoja, vihreitä kuulia jne.). Veli Pauli esitti lopuksi joululaulun "Sydämeeni Joulun teen"

Arvonnassa onni suosi erityisesti määrättyä kohtaa pöydässä, joitakin jopa kahdesti!

   Ohjelmakomitea pj Tapanin johdolla oli laatinut korkeatasoisen ohjelman, josta hän itse totesi, ettei se olisi kelvannut 40 vuotta sitten ja ainakin juomaa olisi juhlassa kulunut enemmän! Me kuulijat kuitenkin arvostimme kuulemaamme. ”Pitäisköhän ihan itekin” käydä katsomassa Sipoonjokea hieman tarkemmin?

Kari Melleri teksti, Matti J Koski kuvat




Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin