Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Klubikokouksessa 21.3. tehtiin tärkeitä päätöksiä!

   Maaliskuussa valmistellaan jo tiukasti huhtikuun vuosikokousta esittelemällä tulevan kauden hallitus ja eri toimikunnat. Jäsenillä oli vielä mahdollisuus esittää näkökantojaan. Tuleva presidentti lion Ari voi olla tyytyväinen ratkaisuun, jossa tärkeitä sihteerin ja rahastonhoitajan posteja jatkavat samat henkilöt. Hallitukseen tuo uutta voimaa nuorin jäsenemme lion Pertti klubimestarina.

   Harvinaista herkkua oli tarjolla, kun jäsenkomitean pj. lion Timo esitteli uuden veljen, joka haluaa liittyä klubiimme. Kokous hyväksyi yksimielisesti ehdokkaan  jäseneksemme, ja vastaanottaa hänet huhtikuun kokouksessa. Hänen kumminsa on lion Matti J.

Aiheena    Jäsenkomitean ehdotuksesta hallitus esitti klubin jäsenille vastattavaksi kysymyksen: Muutammeko klubimme yhteisklubiksi, jossa voi olla sekä naisia että miehiä? Koska kaikki nykyiset jäsenet ovat liittyneet miesporukkaan, noudatimme suljetussa lippuäänestyksessä sääntöjemme määräystä uuden jäsenen hyväksymisestä, jossa mainitaan, että kahden vastustaessa ei esitystä hyväksytä. Nyt kävi juuri niin, että kahdeksastatoista paikalla olevasta kaksi vastusti ehdotusta, joten klubimme jatkaa entiseen malliin vain miesklubina.

 

”Lapin kullan kimallus”

Kultamuseon johtaja Inkeri Syrjänen luovuttaa Suomen suurimman kultahipun jäljennöksen   Kokouksen päätteeksi lion Matti J oli lupautunut pitämään esitelmän kullankaivusta ja -huuhdonnasta. Aihe on sikäli mielenkiintoinen, että jos mikään, niin kulta, tuo keltainen pehmeä jalometalli on kiehtonut ihmiskuntaa niin kauan kun se on tunnettu.

   Seikkaperäisessä ja kullanhuuhdonnan ”ytimiin” menevässä esityksessä matkasimme lion Matin ja hänen tyttärensä Marian jalanjäljissä Lapin kultamaita, kävimme eri valtauksilla sekä tapasimme niillä toimivia henkilöitä. Matti on ollut myös osakkaana kahdella valtauksella, joiden alueilla hän vietti takavuosina useita viikkoja. Hän innostui myös kullanhuuhdonnan kilpailutoiminnasta ja osallistui suomenmestaruuskilpailujen lisäksi kymmenen kertaa lajin MM-kisoihin eri maissa. Hän esitteli meille vaskoolikokoelmansa, johon sisältyi erilaisia "metallipannuja", sekä nykyajan kilpailuvaskooli, "lättypannu". Matti näytti myös hippukokoelmaansa joissa on mm. "hengettömiä, saivareita ja täitä", ja myös Suomen suurimman ”isomushipun” (392,9 g), kylläkin vain jäljennöksenä! Maailman suurin "isomushippu" oli 71 kg:n painoinen, joka löytyi Australiassa 1869, sattumalta kärryn pyörän alta.

Kari Melleri teksti ja Matti J Koski kuvat



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin