Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Klubimme oli hyvin edustettuna N-piirin avauksessa Iris-talolla

ZC Harry ja lion Raimo välissään kummiklubimme lion Matti

   Perinteiseen tapaan kausi aloitettiin N-piirissä juhlavasti ja samalla jaettiin vuosikirjat kaikkien klubien edustajille. ZC Harry, veli Raimon avustamana, oli klubistamme jakoa suorittamassa.

Juhlapuheessaan tohtori Pentti Arajärvi pohti Helsingin ”olemusta” sosiaaliselta kannalta. Ongelmat kärjistyvät mm asuntojen liian korkeina hintoina. Tämä johtaa siihen, että asunto etsitään ympäryskunnista Sipoota ja Hämeenlinnaa myöten. Hänen mukaansa jokaisesta ikäluokasta jää maassamme 8000 ilman mitään peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Tässä piilee jo melkoinen ongelma. Työelämän muutos on erittäin nopeaa. Hän totesi tehneensä 1970-luvulla opetusministeriössä tutkimusta puhelinasentajien tarpeesta Mikkelin läänissä. Tällä hetkellä ei ole enää puhelinasentajia eikä Mikkelin lääniä! Maahanmuuttajista hän totesi, että suurin osa on työperäistä, toisena on perheiden yhdistäminen ja vasta kolmantena tulevat turvapaikanhakijat. Hän päätti puheensa tilastomiesten esimerkkiin, että vuonna 2030 Suomen väkiluku alkaa vähetä, vuonna 3004 kuolee viimeinen suomalainen, joka on nainen ja ruotsinkielinen ja laulaa kuorossa. Hänellä on kuitenkin ongelma, sillä viimeinen suomalainen mies on kuollut 200 vuotta aiemmin!

 

   Liiton pj CC Seppo Söderholm aloitti kehumalla N-piirin nettisivut parhaimmiksi. Hän kertoi leijonien omista ja hyviksi todetuista projekteista ja ohjelmista, joita kannattaa jatkaa ja käyttää hyväksi. Hän kantoi huolta jäsenkehityksestä. Uusia leijonia tulee mukaan, mutta ”perälauta vuotaa” eli viime kauden tappio oli miinus 419 jäsentä. Lääkkeeksi hän tarjosi kokousten sisällön uudistamista jäsenistön tarpeiden mukaiseksi. Punainen Sulka pitäisi hänen mukaansa ottaa ohjelmaan suunniteltua aiemmin, jotta kohteena olevien ”veteraanien iltahuutoon” ehditään vastata. Lions-liike ja Suomi täyttävät 100 vuotta 2017.

 

   Aiempi klubiveljemme PDG Tuomo Holopainen kertoi Suomi Johtoon –kampanjasta ja Leijona-arpajaisista.  Realistinen ajankohta, jolloin voimme saada suomalaisen ehdokkaan kv-presidenttiputkeen on kansainvälinen convention 2014 tai 2015.  Harri Ala-Kulju on mielestämme varteenotettavin eurooppalainen ehdokas. Ajankohta määräytyy tarkemmin sen perusteella, milloin seuraavan kerran on Euroopan vuoro. Hampurissa 2013 valittaneen varapresidentiksi vahvan leijonamaan, Japanin ehdokas. Normaalia järjestystä sotkee USA:n halu saada 2017 oma mies kv-presidentiksi 100-vuotisjuhlan merkeissä.

 

   Edelleen Tuomo teki selkoa Jyväskylän vuosikokouksessa päätetyistä Leijona-arpajaisista, joilla kerätään varoja nuorisotoiminnan hyväksi. Aiheen ajankohtaisuutta kuvaa sekin, että syrjäytyneisiin nuoriin viitattiin myös juhlapuheessa. Pääosa palkinnoista on matkoja Hampurin conventioniin. Arpoja myydään vain leijonille.

 

   DC Veikko Teerioja kertoi Iris-keskukseen tulevasta uudesta Lions-oppimiskeskuksesta. Saimme päätökseen Lions-kuntoutuspiha näkövammaisille lapsille hankkeen viime kesäkuussa. Mukana oli 54 klubia piirimme klubeista. Tämän uuden, Lions-oppimiskeskus näkövammaisille lapsille hankkeen, mahdollisuudet avautuivat LCIF:n mukaantulon myötä.
LCIF myönsi 20.000 euroa vastaavan dollarimäärän näönaktivointilaitteiden hankkimiseen. Tämä on 50 % kokonaiskustannuksista. Korostettakoon, että tämä on ensimmäinen koskaan N-piirille myönnetty apuraha LCIF:ltä. 
Piirihallitus suosittaa klubeille osallistumista hankkeeseen vapaaehtoisella minimi 150 euron tukimaksulla. Tukimaksu tulisi maksaa piirin tilille lokakuun 2012 loppuun mennessä. Hankkeen käynnistäminen ei ole mahdollista ennekuin puuttuva kotimainen rahoitusosuus on koossa. Tukimaksun voi maksaa aktiviteettitililtä.

 

Tiedotussihteeri Kari Melleri


ZC Kaija ja PDG Tuomo juhlayleisön joukossa
ZC Kaija ja PDG Tuomo juhlayleisön joukossa
Juhlapuhuja tohtori Pentti Arajärvi
Juhlapuhuja tohtori Pentti Arajärvi
CC Seppo Söderholm luovuttaa kv liiton huomionosoituksen Antti Tuomikoskelle DG Jukka Kärkkäisen todistaessa
CC Seppo Söderholm luovuttaa kv liiton huomionosoi...

PDG Tuomo Holopainen kertoo Suomi Johtoon-kampanjasta ja Leijona-arpajaisista
PDG Tuomo Holopainen kertoo Suomi Johtoon-kampanja...

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin