Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

LC Vantaa/Komeetat kävivät vierailulla 17.1.

Sovittuun vierailuun saapui peräti 13 lionia LC Vantaa/Komeetat naisklubista.

 

Presidentti Kari Melleri avasi tammikuun klubikokouksen toivottaen sekä vieraat että omat lionit tervetulleiksi. Samalla hän kertoi klubimme historiasta ja toimintatavoista. Klubimme on perustettu v. 1969 nimellä LC Pornainen, koska siihen aikaan ei suvaittu kahta klubia samassa pitäjässä. Muutaman vuoden kuluttua nimi kuitenkin muuttui muotoon LC Sipoo/Pornainen, mikä vastasi myös jäsenten jakaumaa. V. 2009 perustettiin Pornaisiin uusi klubi, mutta vanhalla nimellä LC Pornainen! Tasan puolet klubistamme siirtyi uuteen klubiin, joten se on luonnollisesti myös kummiklubimme. 

 

LC Vantaa/Komeetat presidentti Tiina Laamanen toi terveiset Korsosta, jossa klubi toimii. Hän kertoi mm. että klubi on toiminut 14 vuotta, jäseniä on 32, LC Vantaa/Korso on kummiklubi, ja lisäksi väläyksiä klubin toiminnasta. Puheensa päätteeksi hän luovutti nipun Komeettojen tekemiä villasukkia ja -käsineitä käytettäväksi varainkeräykseen.

 

Suoritettiin esittelykierrossa jossa kaikki kertoivat lyhyesti taustoistaan ja klubitehtävistään. Kierros oli mielenkiintoinen ja monia yhtäläisyyksiä ja vanhoja tuttujakin havaittiin.

 

Seuraavaksi ammuttiin presidentin ohjaamana, lion Tapanin ideoimia raketteja.

* Ensimmäisen raketin ampui lion Pauli. Hän kertoi historiasta, joka on järjestämiemme konserttien taustalla, Antti Kaleva-konsertti syksyllä ja Hyväntekeväisyyskonsertti keväällä. Samalla hän mainosti 17.3. järjestettävää hyväntekeväisyyskonserttia. Lopuksi hän lauloi vieraileville suunnatun laulu "Romanssi"

* Toisen raketin ampujana oli lion ZC Harry. Hän kertoi V-alueen laajuudesta, ja jäsenmäärän 500, joka on tänä vuonna yhden miinuksella. Harry kertoi myös siitä miten klubimme liittyy Sipoon palvelutaloihin Lindaan ja Elsiehen.

* Kolmas raketti lähti aktiviteettikomitean pj:n lion Teuvon hyppysistä. Hän kertoi klubin luonnonläheisistä aktiviteeteista: Saunavastojen, kauralyhteiden ja linnunpönttöjen teosta.

* Lion Raimo K, maailmanmatkaaja, entinen ammattilentäjä, kertoi vierailuistaan klubeissa. Erityiskohteena oli "", jonka kokouksissa hän on usein vieraillut. Hän mainitsi, että kyseinen klubi on vierailijoitten määrässä maailman suurin, ja on arvostettu paikallisten keskuudessa mm. merkittävän avustustoiminnan takia. Kaikki suomalaiset klubit maailmalla ovat erittäin aktiivisia.

* Klubin kuopus lion Pertti kertoi kokemuksistaan ja tuntemuksistaan lions –toiminnassa, todeten yllättyneensä täsmällisyydestä ja aktiivisuudesta!

* Viimeisen, eli kuudennen raketin lähetti lion Tapani pohdiskellen asioita mitkä yhdistävät Sipoota ja Korsoa, ja olihan niitä.

 

Ruokailun jälkeen Komeettojen Tail Twister käynnisti nuorisoseuratoiminnassa oppimansa hauskan "Atomit molekyyleiksi" -leikin, jossa voittajaksi selviytyi molekyyliyhdistelmä Timo ja Minna Nevalainen. Samalla saimme hieman jaloitella.

 

Tail Twister suoritti arvonnan. Voittajat olivat entuudestaan hyvinkin tuttuja.

 

Loppusanoissaan presidentti Kari antoi tunnustuksen PK Jukka Kärkkäiselle, jonka idea tällainen klubitapaaminen oli. Aiemminkin on eri tavoin pyritty tehostamaan klubien kanssakäymistä, mutta tämä on varmaan laajin, monipuolisin ja onnistunein yritys. Vierailuilla ja usein myös piirin järjestämän koulutuksen yhteydessä huomaamme, kuinka monella eri tavalla, mutta samalla hyvin, lions-toimintaa ja sen perusasiaa ”Me palvelemme” voidaan toteuttaa. Meidän klubissamme se tehdään vielä ilolla! Kiitokset vielä LC Vantaa/Komeetoille, teitte tammikuun klubikokouksestamme ainutlaatuisen.

 

Kari Melleri teksti ja Matti J Koski teksti ja kuvat



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin