Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Marraskuun klubikokouksessa 15.11.12 oli historian lehtien havinaa

past.pres. Eero Siira sai 100% presidentin palkinnon 2.vpk Sini Eloholmalta. Oikealla pres. Kari Melleri

Kokousasiat 2.VPK Sini Eloholman klubivierailu oli historiallinen, sillä ensimmäistä kertaa klubissamme vieraili naispuolinen kuvernööriputken jäsen. Tämän kunniaksi ladyt pitivät samaan aikaan myös kokouksensa ja olivat kuulemassa 2.vpk Sinin puheenvuoron ja lion Timon esityksen ”Groud Zero 2012”. Pastpresidenttimme Eero sai nyt rintapieleensä, 2.vpk:n kiinnittämänä, 100%:n presidentin palkinnon (piirin 32 presidenttiä 74:stä sai merkin), jonka hän oli hyvin ansainnut.

Palasimme kokouksessamme vielä Nenäpäivän keräykseen 9.11., jonka tuotto oli hieman päälle 800 euroa. Sitä vähensi hieman se, että Sipoon Sotaveteraaneilla oli sattumalta samaan aikaan keräys samoissa paikoissa. Osallistuimme toista kertaa ja arviomme oli taas hyvin myönteinen. Saimme kaivattua lions-näkyvyyttä ainakin paikallisesti aivan ´roppa kaupalla´!

 

2.VPK:n puheenvuoro

2.vpk Sini Eloholmalle klubimme oli järjestyksessään 15. klubivierailu. Hänen mukaansa kaikilla klubeilla on oma tyylinsä käsitellä asioita. Hän kertoi muutamista piirin kannalta tärkeistä asioista. Palveluaktiviteetit ovat myös tärkeitä, onhan piirin tunnus vanha ja tuttu ”Me palvelemme” (´ilolla´, oman klubimme lisäys!). Jäsenmäärän lasku on ollut alkukaudesta huolena, mutta töitä sen korjaamiseksi tehdään. Hän mainosti ”piirissä tapahtuu” sivustoa, jonne esim. Antti Kaleva-konsertin tiedot voisi lähettää. Samalla hän totesi meidän sivujemme olevan esimerkillisen hyvät! Ensi kevään Äitien päivä-viikolla 6.-11.5.13 on tarkoitus järjestää monenlaista palvelutoimintaa, jossa ainakin paikallisesti klubit taas näkyvät. Hän yllätti meidät liittämällä ”kirjastorollarien” hankinnan kansainvälisen presidentin, Maddenin lukutaito-ohjelmaan (RAP)! Oppimiskeskus näkövammaisille Iiris-taloon laitteineen on tulossa, sillä N-piiri sai kokoon 20.000 € ja LCIF myöntää nyt saman verran (27.000 dollaria) hankkeeseen. Avaajaksi toivotaan presidentti Tarja Halosta.

 

Maailmanmatkaaja lion Timon esitelmä: ”Groud Zero 2012”

Lion Timo on tullut meille jo tutuksi maailmanmatkaajana. Tällä kertaa hänen esityksensä otsikko oli ”Ground Zero 2012”. Se on amerikkalainen sotilastermi, jota käytettiin mm. Hiroshiman atomipommin keskipisteestä aikoinaan. Nyt se tarkoitti 11.9.2001 terrori-iskussa tuhoutuneiden WTC-tornien romahduspaikkaa ja erityisesti miltä siellä näyttää nyt. Lion Timo tapasi New Yorkissa vaimonsa, joka oli ehtinyt sinne viiden viikon maailman ympärimatkallaan! Yhdessä he sitten tutustuivat viikon ajan kaupunkiin ja sen ympäristöön. Valokuvien avulla saimme hyvän käsityksen paikasta, rakennustöistä ja myös ripauksen paikallisen poliisin toiminnasta. Onneksi he palasivat kotiin viikkoa ennen Sandy-myrskyn tuloa ja tuhoa!

 

Tail Twister Pekka oli loihtinut melkoiset palkinnot arvontaan ja 2.vpk saikin aiheen ryhtyä tutkimaan hirvipaistin valmistusohjeita. Hirvi oli ammuttu lion Pekan maalla, mutta se kaatui vasta lionien Pekka ja Tapani yhteisellä maalla!

Teksti Kari Melleri, kuvat Kari Melleri ja Tapani Alaterä


2.vpk Sini Eloholma kiinnittämässä 100% presidentin palkintoa past.pres Eero Siiran rintaa. Tilannetta tarkkailee pres. Kari Melleri
2.vpk Sini Eloholma kiinnittämässä 100% presidenti...
Lionit kuuntelevat korvat höröllä esitelmää "Groud Zero 2012"
Lionit kuuntelevat korvat höröllä esitelmää "Groud...
Kokousväkeä
Kokousväkeä

Oikealta lionit Timo Loman (esitelmän pitäjä), Juha Uljas (konemestari), Tapani Alaterä ja Ari Juva (rahuri)
Oikealta lionit Timo Loman (esitelmän pitäjä), Juh...

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin