Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Olimme mukana SuurPNATssa ja lion-risteilyllä

Vas. Harry Wahlström, Matti J Koski ja Pertti Kilpinen

   SuurPNAT 27.3.


   Kevään SuurPNAT oli perinteiseen tapaan Porvoossa ravintola Iiriksessä.

   Avauksen jälkeen DG Peter Fritzsche kertoi meille kuulumiset 111-OS piiristä, valotti meille saksalaisen leijonajärjestön rakennetta ja toimintatapoja 

   Otfried Blümchen luovutti Mauri ja Paula Lindströmille erikoispinssit monen vuoden uskomattomasta urakasta silmälasikeräyksen uupumattomina hoitajina. Ne pinssit tiesivät paikkansa. 

   Seuraavaksi oli vuorossa illan ehkä kiinnostavimmat puheenvuorot: Lions-virkoihin hakeneiden esittelyt. Kaiken kaikkiaan seitsemän puheenvuoroa kuultiin: kolme kuvernöörin virkoihin, kaksi Liiton varapuheenjohtajan virkaan ja kaksi kansainvälisen hallituksen virkaan pyrkiviltä. 

   Seuraavaksi esiteltiin Klubitreffien satoa eri alueilla ja klubeissa. Jokaiselta alueelta oli valittu yksi klubi esittämään omien treffiensä kokemuksia ja klubimme presidentti Kari kertoi vierailustamme LC Helsinki/Metsälään, eikä hän malttanut olla mainitsematta niitä positiivisia vaikutuksia, joita myös LC Vantaa/Komeetojen vierailu sai aikaan klubissamme! Siitä saimme vielä kuulla Komeettojen omassa esityksessä!

   Tämän jälkeen LC Helsinki/Idän presidentti kertoi tämän hieman eri konseptilla toimivan klubin periaatteista. He ovat tiukasti fokusoineet toimintaansa Itä-Helsingin nuorten liikuntaharrastusten hyväksi ja varainkeruun golf-kilpailun ympärille. Läsnäolovelvoitteita kokouksissa ei ole. Tämä tavanomaisuudesta poikkeava toimintatapa on kuitenkin kerännyt väkeä klubiin ennätykselliset 64 jäsentä. Jotain siinä on tähän aikaan istuvaa. 

   Lopuksi oli toimikuntien osuuden vuoro. Ääneen pääsi ensin jäsentoimikunta ja pj Reima Nyrhivaara julkistaen ilouutisen; jäsenmäärä on 20 plussan puolella. Sitten tulivat nopeaan tahtiin Antti Forsell kertomaan aktiviteetista ”Auta Lasta, Auta Perhettä”, Riikka Flaaming nuorisoleiristä, ja Arja Puikkonen vuosikokouksesta.

   Aivan viimeinen puheenvuoro oli PDG Axel Turralla Hampurin vuosikokouksesta. Hän toivotti meidät kaikki sydämellisesti tervetulleiksi kokoukseen ja erityisesti yhteiseen illanviettoomme. Esityksen huipensi Hampurin Conventionin esittelyvideo.

 

   Lion-risteily 6.4.


   Kymmeniä leijonia, ladyja ja seuralaisia teki PDG Reima Nyrhivaaran isännöimän kevätristeilyn Tallinnaan lauantaina 6.4.2013. Ohjelmassa oli sekä tiukkaa asiaa että vapaamuotoista yhdessäoloa. Klubistamme oli mukana veljet Tarmo ja Timo ladyineen ja lisäksi Matti J ja Kari solona!

   Risteilyn ajankohtaisen asiapaketin tarjosi ylilääkäri, ortopedi Esko Kaartinen Eiran sairaalasta. Aiheena oli ikääntyminen ja terveys, kuulijakunnalle siis hyvinkin ajankohtainen.

Terve ja ongelmaton ikääntyminen ei ole itsestäänselvyys, Kaartinen perusteli kaksituntisen luentopaketin sisältöä. Lisäksi ihmisen ”ikääntyminen” alkaa jo 20-30 ikävuoden jälkeen! 

”On oikein auttaa sairaita saavuttamaan terveytensä jälleen, mutta yhtä oikein on huolehtia terveistä, jotta he säilyttäisivät terveytensä”, hän siteerasi lääkärien ammattikunnan suurta filosofia Hippokratesta.

Luentojen aikana käytiin läpi niin ravinteita, vitamiineja (tärkeä nykyään D-vitamiini!) kuin ylipainon merkitystäkin. Kuultiin sekin asia, että liika istuminen saattaa lyhentää ikää...

Liikunnan merkitys hyvän terveyden rakennuspalikkana jäikin ehkä asiapaketin keskeisimmäksi viestiksi.

Liikunnan monipuolisista terveyshyödyistä on kiistaton tieteellinen näyttö, Kaartinen vakuutti. Ja samalla muistutti: "Mitään emme lyö laimin niin peruuttamattomasti kuin tilaisuutta, joka päivittäin meille tarjotaan " (Marie von Ebner-Eschenbach 1830-1916). Eikä ole koskaan liian myöhäistä aloittaa liikuntaa! Kansanterveyden tavoitteena on siis ”lisää vuosia elämään ja lisää elämää vuosiin”!

   Liikunnan ohjetta ryhdyimme noudattamaan välittömästi laivan rantauduttua, ja lähdimme kävellen tutustumaan aurinkoiseen Tallinnaan. 

   Paluumatkalla nautimme erinomaisen illallisen, johon tällä kertaa kuului alkupalojen ja jälkiruoan lisäksi myös lämmin pääruoka! Keskusteluissa Lions-toimintaakin ehdittiin parantaa monella tavalla!

 

Kari Melleri teksti (hyvänä apuna pk Jukka Kärkkäisen blogi ja Thorleif Johanssonin artikkeli) ja Matti J. Koski kuvat


Piirikuvernööriehdokas 1. VDG Heikki Saarinen + Leena
Piirikuvernööriehdokas 1. VDG Heikki Saarinen + Le...
1. varapiirikuvernööriehdokas 2. VDG Sini Eloholma + Pekka Koskinen
1. varapiirikuvernööriehdokas 2. VDG Sini Eloholma...
2. varapiirikuvernööriehdokas lion Veikko Teerioja
2. varapiirikuvernööriehdokas lion Veikko Teerioja

Ehdokas liiton varapuheenjohtajaksi PDG Tuomo Holopainen + Kaija
Ehdokas liiton varapuheenjohtajaksi PDG Tuomo Holo...
Ehdokas liiton varapuheenjohtajaksi PDG Esko Viinikka + Tiina Pham
Ehdokas liiton varapuheenjohtajaksi PDG Esko Viini...
ID ehdokas PCC Markus Flaming + Susanna
ID ehdokas PCC Markus Flaming + Susanna

ID ehdokas Jouko Ruissalo + Pirkko
ID ehdokas Jouko Ruissalo + Pirkko
Kari Melleri, tuntemuksia klubivierailusta
Kari Melleri, tuntemuksia klubivierailusta
Reima Nyrhivaara ja Jukka Kärkkäinen
Reima Nyrhivaara ja Jukka Kärkkäinen

Tarmo, Kirsi, Kari, Timo ja Ritva
Tarmo, Kirsi, Kari, Timo ja Ritva
Tarmo, Kirsi, Kari, Timo ja Ritva
Tarmo, Kirsi, Kari, Timo ja Ritva
Tallinnan vanhassa kaupungissa, Pikk´iä pitkin kohti toria
Tallinnan vanhassa kaupungissa, Pikk´iä pitkin koh...

Tarmo ja Timo - taustalla Kari
Tarmo ja Timo - taustalla Kari
Näkymä Pikk´llä
Näkymä Pikk´llä
Pikk´llä mielenkiintoinen julkisivun koristelu
Pikk´llä mielenkiintoinen julkisivun koristelu

Raekoda - Raatihuone näkyvissä
Raekoda - Raatihuone näkyvissä
Raatihuoneen torin pohjoislaidalla
Raatihuoneen torin pohjoislaidalla
Raatihuoneen torin itälaidalla
Raatihuoneen torin itälaidalla

Hyvä ruokapaikka Kunningalla
Hyvä ruokapaikka Kunningalla
Virua pitkin kohti Viru Keskusta
Virua pitkin kohti Viru Keskusta


Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin