Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Hyväntekeväisyyskonsertilla Pauli 70/20 huikea yleisömenestys!

Tellervo ja Pauli Hakkari

Perinteinen hyväntekeväisyyskonserttimme 26.1.2014 sai tänä vuonna hieman arvoituksellisen otsikon, Lipussa lukee "Pauli 70/20", joka ”suomennettuna” tarkoitti, että lion Pauli Hakkari täytti viime vuoden huhtikuussa 70 vuotta ja nyt maaliskuussa tulee täyteen 20 vuotta Lions -toimintaa. Kaikissa konserteissamme lion Pauli on huolehtinut musiikillisesta osuudesta. Klubin osuudeksi jää käytännön junailut ja kahvitus, joka taas lankeaa usein ladyjen harteille.

Sipoolaisuus on yksi osa myös ohjelman rakennetta, kuten tässäkin konsertissa.

Klubimme presidentti Ari Juva toivotti salintäyteisen yleisön tervetulleeksi ja kertoi konsertin tuoton menevän lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi Sipoossa.

Lainaan tähän seuraavaksi juontajien sanoman ydinkohdat.

 

Juonto (Tyttäret: Päivi Hakkari-Ohmero ja Pia Hakkari)

 

Nikkilässä asuva  diplomipianisti Mikko Niemi:

Tyttöjen pianonsoitonopettaja, Leppätien koulun juhlien pianosäestäjä 1978 tälle vuosituhannelle asti, Sipoon Sointu-kuoron säestäjä sekä Pirkko Poukan yksinlaulajien säestäjä yli 20 vuotta.

Vantaan Musiikkiopiston pianonsoitonopettaja, Antti Kaleva-stipendirahaston toinaja, lukuisia äänityksiä, nauhoituksia, levytyksiä, TV-esiintymisiä. Hän on vastaanottanut Sipoon kunnan kulttuuripalkinnon.

Heino Kaski: Yö meren rannalla

Jean Sibelius: Valssi

 

Martinkylässä asuu useita taiteilijoita mm. viime vuoden Sipoon kulttuuripalkinnon saaja. Asukkaiden joukossa on muusikkopariskunta

Raili Honkanen-Korhonen ja Ari Pekka Korhonen.

Päätyökseen he opettavat Helsingissä laulua ja pianonsoittoa. Joitakin vuosia sitten he esiintyivät Antti Kaleva-konsertissa. He ovat täällä tänään.

N-E Fougsted: Romanssi

V Tynnilä: Pieni sydän

M Jurva: Väliaikainen

Kansanlaulu: Läksin minä kesäyönä käymään ( laulu- ja pianoimprovisaatio )

K Linna: Kultainen nuoruus

 

Mervi Iho on lausuja,  erityisopettaja ja Hakkarien perheystävä, joka asuu Nikkilässä.

Mervi on pitänyt useita omia runoiltoja raamatunteksteistä, esiintynyt paljon seurakunnan tilaisuuksissa. Esiintyi vuonna 2010 lionsklubin hyväntekeväisyyskonsertissa ” Laulu ja runo lahjaksi ” tässä salissa.

Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin

 

Aale Lindgren, instrumenttinaan nyt englannintorvi, asuu nykyään Helsingissä.

Aale on myös asunut lapsuutensa Martinkylässä. Opettaja Antti Kaleva johdatti musiikillisesti lahjakkaan pojan musiikkiopintoihin. Aale on ollut useita vuosia Helsingin kaupunginorkesterin johtava oboisti. Hänellä on valtava määrä esiintymisiä, äänityksiä ja levytyksiä.
Hän on toinen Antti Kaleva-stipendirahaston perustajista ja esiintyy lähes aina rahaston hyväksi järjestettävässä konsertissa syksyisin tässä salissa. Samalla hän on tuonut iloksemme monia soittajia myös  kaupunginorkesterin ulkopuolelta.

Nyt lavalle astuvat Antti Kaleva-stipendirahaston perustajajäsenet Aale Lindgren ja Mikko Niemi.

Rameau: Tamburiini

O Merikanto: Kas oksa värähtää

O Merikanto: Ave Maria

O Merikanto: Kylän tiellä

 

Juonto (poika ja miniä Tommi Hakkari ja Johanna Hakkari)

 

Tellervo Hakkari on laulanut ensimmäisen kerran Askolan kirkkokuorossa 15 vuotiaana! Jatkoi Sipooseen muutettuaan Sipoon kirkkokuorossa. Eli ohjattua kirkkokuorolaulua hänelle on kertynyt yli 55 vuotta. Pirkko Poukka on ohjannut yksinlaulua viimeiset 15 vuotta.

Pauli Hakkarin lauluharrastus pohjautuu Porvoon Yhteislyseon ja Helsingin Opettajain valmistuslaitoksen vahvaan musiikkiopetukseen. Vuonna 1966 hän aloitti kirkkokuoron Askolassa ja se jatkuu edelleenkin täällä Sipoossa. Pirkko Poukan johtamassa Sipoon Soinnussa hän aloitti 1990 ja pian sen jälkeen alkoi yksinlaulu Pirkon johdolla.

Lions Club Sipoo/Pornainen on ollut läheinen harrastus hänelle. Uusien leijonien koulutuksessa hän sanoi syyn harrastukselle: ”Voin olla mukavassa seurassa ja tehdä siinä vielä hyvää jollekin”!

Koulutuksen ohjaaja veti tämän perustelun yhdeksi malliksi muille.Klubissa Pauli on ollut kahdesti presidenttinä ja kolmesti sihteerinä. Oli piirihallituksessa viisi vuotta: lohkon pj, alueen pj ja Nuorisotoiminnan pj.Hän on järjestänyt konserttitanssiaisia ja useita konsertteja tässä salissa.

Konsertti päättyy kolmeen lauluun, joita säestää Mikko Niemi.

Tellervo: Oskar Merikannon ”Miksi laulan”

Pauli:  Jukka Kuoppamäen ” Minä katson tätä maata”

Tellervo ja Pauli: Oskar Merikannon”Oi kiitos sä Luojani armollinen”

 

Konsertin jälkeen yleisö sai nauttia ladyjen loihtimat kakkukahvit ja samalla vaihtaa kuulumisia tuttavien kanssa.

LC Sipoo/Pornainen kiittää runsasta yleisöä ja erityisesti Pauli ja Tellervo Hakkaria ”tukijoukkoineen” erittäin onnistuneesta konsertista, jonka tuotto noin 3 500 euroa menee lyhentämättömänä ilmoitettuihin kohteisiin.

 

Teksti Kari Melleri ja ”juontajat”, kuvat Kari Melleri 



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin