Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Joulunajan tapahtumat 2013

Mukana oli 11 ladya ja 17 lionia.

   Klubin pikkujoulua vietettiin perjantaina 20.12.13 hieman haikeissa merkeissä, sillä se oli samalla Krissen baarin viimeinen tilaisuus. Tammikuussa uudet yrittäjät jatkavat.

   Presidentti Ari Juva toivotti kaikki ladyt ja lionit tervetulleiksi ja nautimme jouluglögit.

   Perinteinen jouluateria maistui erinomaiselta ja se nautittiin kaikessa rauhassa.

Avausta odotellessa kävi vilkas puheen sorina.   Ohjelmakomitea oli suunnitellut myös ohjelmaa. Lähellä puoli yhdeksää lion Tapani alusti ohjelmanumeron mainiten, ettei klubin pikkujouluissa kertaakaan ole esitetty näytelmää, ei nytkään. Kuitenkin ”mykkä” Jouluinen tarina (lukijana lady Kirsi ) joulukuusen hakumatkasta sai konkreettisen muodon esiintyjien (lady Svea ja lion Tom) pantomiimin ansiosta. Hyvinhän se retki lopulta päättyi!

   Lion Pauli lauloi ja laulatti tuttuja joululauluja kuten Joulupuu on rakennettu, No onkos tullut kesä ja En etsi valtaa loistoa.

Presidentti kiittämässä Krissen baarin väkeä.Se kirkas sopivan niminen aine.   Pukkia odotellessa lion Juha kertoi joulun vieton historiasta meillä ja muualla. Joulukuusi-perinne on alkanut Saksassa jo 1500-luvulla, josta se tuli Ruotsiin 1700-luvulla ja Suomeen 1800-luvulla. Joulupukki on tullut Turkista 1800-luvulla, reki ja poro tulivat mukaan 1800-luvulla. Nykypukki punavalkoisessa nutussa on saanut alkunsa 1931 Coca-Colan mainoskampanjasta. Vielä näitäkin vanhempi perinne on yli 700 vuotta vanha joulurauhan julistus. Se onkin yksi vanhimmista suomalaisista perinteistä. Hän luki vertailun vuoksi Satu Rasilan kirjoittaman ”uudistetun” (2011) julistuksen. Kevennykseksi tuli vielä juttu Savon suunnalta: ”Savolaismieheltä kysyttiin tarvitseeko hän ’viagroo’ ja vastaus oli heti ei, sillä hällä kun on Sammon seisontavakkuutus”!

   Jostakin syystä lion Markku oli poissa koko Joulupukin käynnin ajan. Joulupukilla oli matkanteossa hieman ongelmia, mutta neuvokkaana hän onnistui lopulta hyvin. Jaetut joululahjat alkoivat kaikki J-kirjaimella ja jälleen Joulupukin mielikuvitus oli lentänyt, monesti kuitenkin samaan suuntaan: Jaloa viinaa, juuriharja, Jägermeisteria, joulukynttilää ym.

   Kolikoilla heitimme lähelle pulloa, joka sisälsi ”kirkasta” ainetta. Boccian taitava lion Matti J osoitti harjoittelun tuottavan tulosta.

   Presidentti Ari kukitti ”Krisse” Maj-Kristin Mikanderin, kiitti häntä hyvästä yhteistyöstä useiden vuosien aikana, erityisesti maittavista aterioista ja antoi hänelle liput tammikuun hyväntekeväisyyskonserttiimme 26.1.2014.

 

 

Jouluaatto 24.12.

Perinteiseen tapaan aamupäivällä laitettiin roihut hautausmaalle johtaville käytäville.

Iltapäivällä oli vuorossa kynttilöiden sytytys edesmenneitten veljien haudoille.

 

Teksti Kari Melleri ja Matti J. Koski, jolta myös kuvat



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin