Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Kokousvieras toimintakeskus Risteyksen toiminnanjohtaja Lassi Puonti

   Marraskuun klubikokouksessa vieraili toimintakeskus Risteyksen toiminnanjohtaja Lassi Puonti.


   Energinen ja innostunut toiminnanjohtaja Lassi Puonti kertoi Sipoon kunnan sosiaali- ja terveysosaston alaisesta kynnyksettömästä, turvallisesta ja aidon kohtaamisen paikasta. Se on ilmeisesti ainoa laatuaan koko maassa. Lainaan tähän virallisia tietoja kunnan sivulla olevan esitteen mukaan:

 

   "Risteys mahdollistaa nuorten ja aikuisten kuntouttavaa työtoimintaa, työkokeilua, palkkatukityötä sekä oppisopimusopiskelua omien voimavarojen mukaisesti. Tavoitteellinen ja virikkeellinen toimintaympäristö mahdollistaa työskentelyn mm. pienpuuverstaalla, käsityöpajalla, kierrätyspisteellä puutarhan- tai kiinteistönhoidossa sekä sosiaali- ja terveystyön kehitystyöhön osallistamista.

Toimintakeskus Risteyksen alaisuudessa toimii lisäksi Sipoon Matkahuolto pakettipalveluineen sekä kahvilapalveluita tarjoava Dösis.

   Tiimiläinen itse toimii Risteyksen sisällöllisen toiminnan, suunnittelun, toteutuksen sekä kehittämisen keskiössä. Aktiivisen toiminnan kautta luodaan yhteisöllinen ja arjen perusrytmiä turvaava työote.

Risteyksen tarjoaman tuen ja kokonaisvaltaisen palvelun myötä tuetaan jokaista toimintaan osallistuvaa henkilökohtaisessa kuntoutumisessa, ja tätä kautta oman elämänhallinnan vaalimisessa.

Tarkoitus oli aluksi ottaa toimintaan mukaan ehkä korkeintaan kymmenen ihmistä, mutta tällä hetkellä heitä lienee noin 40. Meille kuulijoille tuli selväksi valtion ja kunnan erilaisten tukien kirjo tai jopa sekamelska. Niiden hallitseminen ei varmaankaan ole helppoa, mutta Lassi Puonti on ilmeisesti sisäistänyt tilanteen. Hän on joutunut kuitenkin selittämään asioita tai korjaamaan vääriä käsityksiä, ei vain omassa kunnassa vaan myös aina Arkadianmäkeä myöten!"

 

Hyvän kuvan toiminnasta saa tietenkin myös Facebokista!

Osoite on: 

Teksti Kari Melleri

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin