Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Piirikuvernööri Heikki Saarinen vierailulla

Kuvernööripari Heikki ja Leena Saarinen

Tammikuun kuukausikokous sai juhlallisen leiman kun kuvernööripari Heikki ja Leena Saarinen olivat mukana nyt Kolifejksi nimetyssä kantapaikassamme.

Ruokailun jälkeen PK Heikki palasi katsauksessaan aina Hampurin kokoukseen, jossa kv pres Barry Palmerin motto ”Follow Your Dream” eli seuraa unelmaasi oli tehnyt häneen vaikutuksen. N-piiristään hän on ylpeä ja jäsentilanne on nyt +28. Uusista jäsenistä on hänen mielestään pidettävä huolta. Klubimme arvojen hän toivoi olevan myös kotisivulla näkyvissä. Lopuksi hän luovutti klubille Hampurin kokouksen viirin ja jakoi kv. presidentin Monarch Chevron jäsenyyspalkinnot seuraaville veljille:

   lion Tapani ja Harry 45 v, lion Pauli 20 v ja lion Teuvo 15 v. Onnittelut!

Poimintoja kokousasioista: Hyväntekeväisyyskonsertti 26.1. Topeliussalissa on nosteessa ja odotuksessa on parisataa kuulijaa! Päätimme tukea lastenkotia, MLL:n koulutustilaisuutta ja avustaa Filippiinien tuhoalueen asukkaita. Talviriehaan 9.3. tulee vierailulle LC Helsinki/Käpylä.

Jäsenasiasta keskusteltiin ja uusia jäseniä pyydetään mukaan. Helmi- maaliskuussa teemme matkan yhdessä kummiklubimme LC Pornaisen kanssa kenties Gumbo-talon taidenäyttelyyn!

 

Susihiihto eli Vargspåret

   Lion Tom piti klubiesitelmän Susihiihdosta eli Vargspåretista, mikä onkin suurelta osin veli Tomin aikaansaannos ja varmaan virassa ollessaan hänen silmäteränsä. Saimme kuulla tapahtuman syntyhistorian ja siihen liittyvät seikat, reitin muotoutumisen ja erityisesti ”kolmannen sektorin” voimakkaan panoksen. Ilman kyläseuroja ja aktiivista talkooväkeä ei siitä olisi tullut mitään. Reittikartan mukaan jäi Uuden Porvoontien eli vt 170:n eteläpuolinen alue pois, koska tien ylitykseen tai alitukseen ei silloin v 1972 olisi ollut mahdollisuutta. Tämä oli harmi, sillä pitäjän hiihtovoima oli silloin juuri tuolla alueella.

   Osanottajien määrä ylitti heti asetetut tavoitteet ja kasvoi lumisina talvina niin, että 1980-luvun alussa ylitettiin muutaman kerran jopa 4000 osanottajan raja. Naisia on mukana noin 25 % . Tänä vuonna on vuorossa jo 26. kerta ja hiihdetään taas vain perinteisellä tyylillä, vaikka Tomin mukaan menetetään heti 500 osanottajaa! Hiihtopäivän sää vaikuttaa, koska ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua. Kuusitoista kertaa Susihiihto on jouduttu kuitenkin peruuttamaan. Toivottavasti sää ja keli nyt suosivat.

Arpajaisissa onni suosi taas samoja henkilöitä useankin kerran!

 

   Lopuksi lion Juha kertoi  USA:n presidenttien John F Kennedyn ja Abraham Lincolnin erikoisesta kohtalonyhteydestä! Katso viimeinen kuva alhaalla.

 

Teksti ja kuvat Kari Melleri ja osa kuvista Matti J. Koski



Lionit Tarmo, Tom ja Juha
Lionit Tarmo, Tom ja Juha
Lionit Juha, Harry, Raimo O, Pauli ja Kari
Lionit Juha, Harry, Raimo O, Pauli ja Kari
Piirikuvernööri Heikki Saarinen ja presidentti Ari Juva
Piirikuvernööri Heikki Saarinen ja presidentti Ari...

Lion Tapani Alaterä 45 v. lionstoimintaa
Lion Tapani Alaterä 45 v. lionstoimintaa
Lion Harry Wahlström 45 v. lionstoimintaa
Lion Harry Wahlström 45 v. lionstoimintaa
Lion Pauli Hakkari 20 v. lionstoimintaa
Lion Pauli Hakkari 20 v. lionstoimintaa

Lion Teuvo Pesonen 15 v. lionstoimintaa
Lion Teuvo Pesonen 15 v. lionstoimintaa

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin