Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Vierailu LC Pornaisen joulukuun kokouksessa Krapihovilla 13.12.

Pres. Ari Juva luovuttaa klubimme design -tuotteen, linnunpöntön, Pornaisten klubin oresa. Tapani Lempiselle.

   Seitsemän veljeksen voimin ja vahvistettuna kolmella Venlalla eli ladyllä teimme jo odotetun vierailun kummiklubimme joulukokoukseen. Ohjelmakomitea oli miettinyt jokaisen lionin osalta puheenvuoron tilaisuuteen.   
   Presidentti Tapani Lempinen toivotti kaikki tervetulleeksi tilaisuuteen ja nautimme jouluiset glögit. Kokous vietiin läpi ripeästi ja jo alussa meille selvisi kuinka samanlaisia aktiviteetteja meillä on. Kirkkokonsertti oli onnistunut ja Erätulilla oli paljon kävijöitä. Aika rientää ja tämän huomasimme, kun lion Matti Launonen selvitti klubin 5-vuotisjuhlaan liittyvän julkaisun asioita.

   Perustajajäsenemme Tapani Alaterä aloitti meidän osuutemme ja totesi, että Sipoossa tähän aikaan törmää Lucia-juhlien ohella myös ruotsalaisuuden päivään (nyt jo 100 vuotta!). Joulumuistonaan hän totesi, että hän ja Pekka saivat suunnilleen samanikäisinä samanlaisia lahjoja.

   Seuraavana alueen pj, toinen perustajajäsenemme Harry Wahlström kertoi piirin kuulumisia ja erityisesti jäsenhankinnan tärkeydestä. Hän kiitti myös kummiklubiamme juuri vastaanotetusta uudesta jäsenestä.

   Varapresidentti Timo Loman vertaili Australian ja Suomen jouluja (kesä +30/talvi -30, hiekkarannat/hautausmaat jne).

   Pastpresidentti Kari Melleri (LC Elimäki/Ratsun perustajajäsen) kertoi myös tiedotussihteerin roolistaan ja muisteli lahjakirjoja, joista ensimmäinen luettiin jo jouluyönä.

   Vakiosihteerimme Matti J. Koski muisteli aiempaa leijonauraansa (LC Vaasa/City perustajajäsen) ja lapsuuden joulukirkkoa myös omien laulujen osalta.

   Lion Raimo Olkanen (kiintiöjäsenemme Pornaisista!) kertoi sodan ajan lahjastaan kuorma-autosta ja sai meidät nauramaan jutullaan vanhasta pyssystä, jonka hänen tyttärensä oli löytänyt ullakolta. Hän komensi isänsä rakennuksen seinustalle ”ammuttavaksi”. Isän nuhdellessa ja sanoessa, ettei ihmisiä saa uhata aseella, tytär vastasi: ”Mutta kyllä miehiä saa!”.

   Presidentti Ari Juva kiitti kaikkien puolesta tilaisuudesta ja kertoi sitten kuinka hän pystyi veljessarjan nuorimpana välttämään joulusiivoukset. Hän valitsi joulukuusta koko päivän! Hän luovutti klubimme hittituotteen, uunituoreen linnunpöntön kummiklubimme arvontapalkinnoksi. Sen saikin sitten Vesa Mikkolainen. Onneksi olkoon!

   Ladyjen puheenvuoron käytti Taina Juva kertoen ihmetelleensä lapsena (kuten monet muutkin), että eräät henkilöt olivat aina pukin tullessa poissa. Lastenlapset olivat myös mielestään havainneet isoisän olleen epäilyttävästi poissa. Varmistaakseen asian he seurasivat isoisää koko aaton. Ihmetys oli kuitenkin suuri, kun hän tulikin juuri ennen pukkia sisään. Onkohan se pukki kuitenkin oikea!

   Kummiklubimme edustajat (lion Jukka Koivu/Rauli Olkanen) arvuuttelivat, että kukahan meistä on se lottovoittaja? Kaikkihan me (jotka olemme syntyneet Suomessa) olemme Lottovoittajia.

   Ruokailun aikana keskustelut kävivät vilkkaina ja kuin yhteen ääneen esitettiin toivomus, että näitä tilaisuuksia on jatkettava. Joten perästä kuuluu!  

Teksti ja kuvat Kari Melleri 



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin