Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Itsenäisyyspäivän seppeleenlasku ja -konsertti 6.12.

1. varaperes. Pertti Kilpinen ja tiedotussihteeri Kari Melleri laskemassa seppeleen talvisodan muistomerkille.

Perinteiseen tapaan olimme mukana Sipoon vanhan kirkon edessä seurakuntayhtymän ja Sibbo Krigsveteranerin järjestämässä kaksikielisessä sanajumalanpalveluksessa Tämän jälkeen tapahtui seppeleenlaskut ja klubimme osalta ilmeisesti jo 45. kerran! Tilaisuuden kolehti kerättiin veteraanien keskuudessa tehtävään hengelliseen työhön. Seppeleenlasku on aikojen kuluessa toteutettu monin eri tavoin. Alkuaikoina kiersimme myös Pornaisissa ja Östersundomissa. Nikkilässä oli aluksi myös partiolaisten soihtukulkue, joka on nykyään erillinen tapahtuma.

 

Tarkemmin muistomerkeistä ja seppeleenlaskuista voi lukea oheisesta linkistä 

 

Iltapäivällä oli vuorossa Sipoon kunnan järjestämä Itsenäisyyspäivän konsertti. Ohjelman aloitti Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Christel Liljeströmin veteraanien työtä arvostava isänmaallinen tervehdyspuhe, joka on luettavissa hänen blogistaan. ( )

 

Konsertin aiheena oli ”Toivo Kärkeä toisella tavalla” Viulusti Elina Mieskolainen, pianisti Jan_Erik Mansikka ja kitaristi Jukka Särkkä säestivät sopraano Niina Vicktoria Tamminiemeä ja tenori Petri Pöyhöstä, jotka lauloivat yhdessä ja erikseen muutaman Kärjen tunnetuimmista tangoista (mm. Tulenliekki, Liljankukka). Toivo Kärki oli kotoisin Karjalasta ja niinpä kuulimme myös kansanlauluja ja Elias Lönnrotin keräämiä Kärjen isoisoisoäidin Mateli Kuivalattaren kansanrunoja. Ohjelmassa oli myös ruotsinkielisiä lauluja ja kolme joululaulua, joista Veksi Salmen sanoittama ”On joulu syttynyt sisimpään” oli sen ensiesitys. Konsertin viimeisenä esitetyn joululaulun ”Iloa” Toivo Kärki oli säveltänyt jo 15 -vuotiaana, vaikka hänen isänsä oli sanonut, että ryhdy mihin ammattiin tahansa, kunhan et vain säveltäjäksi!

 

Konsertin jälkeen jaettiin kunnan kulttuuripalkinto, jonka sai tänä vuonna itseoikeutetusti standup-koomikko Ismo Leikola, joka voitti äskettäin USA:ssa ”Maailman hauskin henkilö-tittelin”. Hän on asunut Sipoossa jo pari vuotta.

 

Antti Kaleva-stipendin sai meille jo vuoden 2012 konsertista tuttu Tove Ljungqvist. Hän on ehtinyt olla nuoresta iästään huolimatta jo monessa mukana. Stipendin jakoi perinteiseen tapaan Laura Kaleva.

Konsertti päättyi yhteisesti laulettuun Maamme lauluun ja kunnan tarjoamiin juhlakahveihin.

 

Itsenäisyyttä juhlittiin jo ennakkoon 4.12. Palvelutalo Elsien ystävien kahvitilaisuudessa, jossa puheen kävi pitämässä lion Kari Melleri.

Seuraavana päivänä 5.12. Terveyskeskuksen vuodeosaston tilaisuudessa puhui lion Harry Wahlström ruotsiksi.

Kaikissa edellä mainituissa tilaisuuksissa oli mukana myös veteraaneja.

 

Kari Melleri teksti ja Matti J. Koski kuvat


Lionveljet Kari, Pertti, Teuvo, Markku ja Pekka valmistautuvat
Lionveljet Kari, Pertti, Teuvo, Markku ja Pekka va...
Etualalla jatkosodan 1941-44 muistomerkki
Etualalla jatkosodan 1941-44 muistomerkki
Talovisodan 1939-40 muistomerkki
Talovisodan 1939-40 muistomerkki

Pertti KIlpinen ja Kari Melleri
Pertti KIlpinen ja Kari Melleri
Kunnan edustajat Suomen vapaussodan 1918 muistomerkillä
Kunnan edustajat Suomen vapaussodan 1918 muistomer...
Karjalaisten muistomerkillä.
Karjalaisten muistomerkillä.

5.12. lion Harry Wahlström terveyskeskuksen vuodeosaston Itsenäisyyspäivän juhlassa.
5.12. lion Harry Wahlström terveyskeskuksen vuodeo...

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin