Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Maaliskuun esitelmöitsijänä kunnanjohtaja Mikael Grannas

Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas

Maaliskuun kuukausikokoukseen 19.3.2015 saimme odotetun vieraan, kun kunnanjohtaja Mikael Grannas kävi kertomassa aiheesta ”Sipoon tulevaisuuden näkymät, IT -kunta”.

Hän aloitti esityksensä näyttämällä kuntasektorin Innovaatiokolmion, jossa yläkärkenä on Toiminta ja alhaalla vasemmalla Talous ja oikealla Teknologia. Tällä hetkellä yhteys Talouden ja Toiminnan välillä toimii hyvin. Talouden ja Teknologian välillä on jo kitkaa, mutta Toiminnan ja Teknologian yhteys ei toimi ollenkaan. Tästä esimerkkinä on jo vuosituhannen alussa aloitettu, lähes 500 miljoonan Apotti-ohjelma, joka ei vieläkään toimi. Samanaikaisesti Tanskassa ja Virossa on saatu aikaan toimiva järjestelmä muutamalla miljoonalla ja muutamassa vuodessa!

Pyrkimyksenä Sipoossa on siirtyä ”Hallinto-organisaatiosta itseoppivaan asiantuntijaorganisaatioon”. Siinä perinteisestä ”Aika-Asia-Kontrolli”-ketjusta siirrytään ”Tavoite-Ihminen-Mahdollistaminen”-järjestelmään.

Saimme rautaisannoksen kehitettävistä toimintatavoista ammattitaidolla ja innostuksella esitettyinä. Kiitos!

Kunnanjohtaja Grannaksen ajatuksiin voi tutustua tarkemmin hänen blogikirjoituksiensa pohjalta osoitteessa:

 

Kuukausikokouksessa esiteltiin hallituksen ja eri toimikuntien alustavat kokoonpanot, talousarviot ja aktiviteetit tulevalle kaudelle. Niistä päätetään huhtikuun kokouksessa.

N-pirin vuosikokoukseen osallistuvat klubin virallisina edustajina 1. varapresidentti ja sihteeri sekä iltajuhlaan presidentti.

Toukokuun kokous pidetään la 16.5. Museo Militariassa Hämeenlinnassa. Matkalle kutsutaan myös ex-ladyt ja LC Pornainen mukaan. Ladyille järjestetään vaihtoehtoinen museokierros.

Klubimestari Markku, lion Harry, tiedotussihteeri Kari, Past presidentti Ari, Tail Twister Tom, lion RaimoPast presidentti Arin järjestämän tietovisan voitti lion Tom ja seuraavan visan järjestää lady Kaarina/lion Harry!

Arvontapalkinnot löysivät taas uudet omistajansa ja hallintotili, kuten myös juhlatili, karttuivat mukavasti.

 

Kari Melleri teksti ja Matti J: Koski kuvat



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin