Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Marraskuun klubikokouksessa 20.11.14 vieraita ja uusi siirtojäsen

Liiton puheenjohtaja Tuomo Holopainen vastaanottaa Klubin viirin presidentti Timo Lomanilta. Kuvassa myös rahastonhoitaja Jari RantanenVas. uusi siirtojäsen Seppo Patja Rovaniemi/Lainas klubistaLadyt

Lionsien kauden teemana on palveluaktiviteetti Kiitos veteraanit!

 

Lions Club Sipoo/Pornainen sai viime torstaiseen kuukausikokoukseensa koko Lions-liiton puheenjohtajapariskunnan Tuomo ja Kaija Holopaisen. Klubin presidentti Timo Lomanin esittelyssä kävi ilmi, että puheenjohtaja Tuomo Holopainen on ollut vuodet 1982-1986 myös klubimme jäsen.

Tuomo Holopainen palasi puheenvuorossaan vielä oman sihteeriaikansa huippuhetkiin sipoolaisklubissa muistellen lämmöllä mm. tervanpolttoa Hedåsenilla. Lions-liiton teemoista hän otti esiin lapset ja nuoret sekä palveluaktiviteetin Kiitos veteraanit!

Hän toi esiin myös koko järjestön tulevia haasteita, jotka liittyvät jäsenmäärään, työelämän lisääntyviin haasteisiin ja näin myös vapaa-ajan käyttöön.

Kolmannella sektorilla on kuitenkin tärkeä osuus myös jatkossa. Lionsklubit voivat järjestää veteraaneille nykyistä vielä enemmän virkistystapahtumia ja pieniä palveluita, joilla on suuri merkitys veteraanien arjessa.

 

Kiitos veteraanit! on lionsklubien tämän talven keskeinen aktiviteetti. Sen puitteissa klubit haluavat omalta osaltaan kiittää veteraaneja siitä, mitä nämä ovat tehneet maamme itsenäisyyden hyväksi. Kiittäminen tapahtuu auttamalla ja helpottamalla veteraanien elämää. Klubit haluavat myös tuoda iloa veteraanien elämän ehtooseen.

 

Illan esitelmöitsijänä olikin Sibbo Krigsveteranerin puheenjohtaja Lars Björkell, joka on myös Sipoon kunnan veteraanitoimikunnan puheenjohtaja. Hän kertoi yhdistyksen vilkkaasta toiminnasta ja yhteyksistä naapurikuntien järjestöihin. Yhdistyksessä on 354 jäsentä, joista 28 on varsinaisia veteraaneja ja 66 heidän leskiään. Yhdistykseen kuulumattomia veteraaneja on Sipoossa vielä 21.

Veteraanien keski-ikä on jo noin 92 vuotta, joten nyt on korkea aika muistaa heitä.

 

Veteraanikeräys tuottaa vuosittain Sipoossa noin 10 000 euroa, mutta yhdistyksen jakama avustussumma on 15 000, sillä aiempaa varallisuutta jaetaan nyt pois. Veteraanijärjestön tarkoitus on jakaa rahat loppuun samalla kun veteraanien aika päättyy.

 

Lionit ja ladytJo monen vuoden ajan on LC Sipoo/Pornainen tarjonnut joululounaan veteraaneille Sibbo Krigsveteranerin kuukausikokouksessa. Tänä vuonna mukaan on kutsuttu Sipoon kunnan avustuksella myös yhdistykseen kuulumattomat veteraanit 2.12.2014 palvelutalo Elsieen.

 

Kaikki kolme sipoolaisklubia ovat yhteisesti sitoutuneet hoitamaan veteraanien asiaa aina viimeiseen iltahuutoon asti. Kunniavelka on maksettu, mutta kiitollisuudenvelkaa on!

 

Uusi siirtojäsen

Vas. Taina Juva, Kaija Holopainen ja Margareta RintalaKokouksen alussa toivotimme tervetulleeksi siirtojäsen Seppo Patjan LC Rovaniemi/Lainas, joka kertoi etelään muuton syistä ja aiemmasta leijonaurastaan erittäin innostuneesti. Hän nuorentaa joukkoamme merkittävästi!

Arpajaisissa onni suosi taas rohkeita ja myös allekirjoittanutta. ”Rahuri” kiittää osallistumisesta ja hallintotilikin kasvoi samalla!

 

Kari Melleri teksti, Matti J. Koski kuvat

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin