Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Tammikuun klubikokouksessa 15.1.2015 esitelmä ja vierailu

Fellman, Loman ja TeeriojaKeskellä ikäkausi palkitut Raimo Olkanen (45v) ja Jari Rantanen (15v)Olkanen, Alater P, Siira, Uljas ja Ahonen

Uusi vuosi 2015 aloitettiin klubiesitelmällä, jonka piti Sipoon palvelutalosäätiön uusi toiminnanjohtaja Veronica Fellman. Hän kertoi aluksi omasta taustastaan ja selvitti sitten palvelutalosäätiön toimintoja ja kiinteistöjä aina tähän päivään asti. Ensimmäisenä perustettiin Söderkullan Palvelutalo Linda I 1994 ja sitten 1997 Linda II, jotka on yhdistetty toisiinsa tunnelilla. Toiminta laajeni pian Nikkilään, Elsie 2011 ja Sofie 2014. Näissä on yhteensä yli 200 hoito- tai ryhmäkotipaikkaa. Kaikki paikat ovat käytössä. Palvelutalosäätiö on ollut edelläkävijä ja tiennäyttäjänä toimivan järjestelmän luomisessa. Sipoon kunnan ja säätiön yhteistoiminta on ollut hyvä. Vakituisia työntekijöitä on 33, saman verran sijaisia ja lisäksi kesätyöntekijöitä. Palvelukonsepti on toimiva ja muistuttaa suuresti kotioloja.

Meidän klubimme on yksi 13:sta perustajatahosta ja meillä on ajoittain yhdistyksillä kiertävä hallituspaikka. Lopuksi kysymyksin sivuttiin uuden sotelain vaikutuksia erityisesti palvelutarjonnan yksityinen/julkinen osalta. Lisäksi pohdittiin yhteistyön muotoja tulevaisuudessa.

Varapiirikuvernööri Veikko Teerioja luovutti Veronica Fellmanille ”Ask one" suomen- ja ruotsinkieliset pinssit muistuttamaan leijonista!

 

Kokouksessa presidentti totesi lion Sven Bymanin palanneen etuoikeutetuksi jäseneksi. Tarkensimme presidentin ja hallituksen rahan käytön oikeuksia. Auta Lasta-Auta Perhettä aktiviteetti on 14.2. eli ystävänpäivänä Nikkilän S-marketissa. Osallistumme Lions Quest koulutuksen rahoitukseen ja ”Vastuu on meidän” aktiviteettiin, joka kohdistuu kaikille Sipoon suomenkielisille kolmasluokkalaisille. Veteraanit aktiviteetin jatkoa suunnitellaan yhdessä muiden sipoolaisklubien kanssa.

 

 

Varapiirikuvernööri Veikko Teerioja palkitsi ensin lionit Raimo Olkasen 45 v- ja Jari Rantasen 15 v-Monarch Chevronilla eli ”virstanpylväsmerkillä”. Hän kertoi sitten omasta klubistaan, joka on ns. yhteisklubi, 16 miestä ja 14 naista eli yhteensä 30 jäsentä. Hän antoi presidentti Timo Lomanille oman klubinsa 50-vuotishistoriikin, jonka tekeminen meillä on kohta edessä. Varsinaisessa esityksessään hän käsitteli 10 asiakohtaa.

1)      Hän kertoi kv. presidentin Joe Prestonin palveluhaasteesta, jossa vuoteen 2017 mennessä pitäisi kohdata 100 miljoonaa ihmistä. Teemoina nuoret, ympäristö ja nälänhätä.

2)      Ask one! 25 000 jäsenen raja on tärkeä, jotta suomen kieli pysyy virallisena. Siirtojäsenemme Seppo Patja sai Ask One-pinssin!

3)      Jäseneksi -esitteitä on painettu auttamaan klubeja. Klubi sai niitä malliksi.

4)      Piirin jäsentilanne on tällä hetkellä +-0 eli 1993 jäsentä. Tavoite on +40 ja naisten osuus 25% (nyt on 22.4%).

5)      Muutamat klubit palauttavat Leijona-arvat avaamattomina! Tuotto nuorisotyöhön.

6)      Nenäpäivän tuotto oli 132 000 euroa, Lionit jäänevät ensi vuonna pois.

7)      Veteraani-aktiviteetti on kertaluonteinen, mutta jatkuu N-piirissä.

8)      Varapresidenttien koulutus eli JoHa tärkeää. Varapresidenttimme Pertti on mukana.

9)      Uusien jäsenten koulutusilta on pian. Siirtojäsenkin saa tietoa ainakin N-piiristä!

10)  SuurPNAT keväällä, johon toivotaan klubien osallistuvan.

 

Lion Ari Juva oli laatinut ”helpon” tietovisan, olihan eräässäkin kysymyksessä neljästä vastausvaihtoehdoissa vain yksi väärin! Visan voitti lion Matti J  ja ensi kerralla sen järjestää lion Raimo Ahonen. Tail twisterin arvonnassa onni suosi onnekkaimpia useaan kertaan!

 

Kari Melleri teksti ja Matti J. Koski kuvat



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin