Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Klubi järjestää Symposion näytelmän 24.10. klo 16

Kuohuva vuosi 1904. Kenraalikuvernööri Bobrikoff on vastikään murhattu. Tsaarin sortotoimet Suomessa ovat kiristyneet entisestään. Lehtiä on lakkautettu ja itsenäisyysaktivisteja karkotetaan Siperiaan. Suomenmielisten taiteilijoiden Symposion-piiri on edelleen voimissaan. Herrat kokoontuvat viettämään piirin nimikkotaulun riehakkaita 10-vuotisjuhlia Kämpin kabinettiin – Akseli Gallén oli maalannut kohutun taulunsa vuonna 1894.

 

Ensimmäisenä paikalle ehtivät Jean Sibelius, Akseli Gallén ja Pekka Halonen. Samppanjan ja punssin äärelle odotellaan vielä Oskar Merikantoa ja Robert Kajanusta. Viime aikojen kuohuttavia uutisia puidaan Symposion-hengessä niin että ikkunat helisevät. Veljien tyrmistys on suuri, kun sisään tunkeutuu äärimmäisen kiusallinen yllätysvieras: Suomen ensimmäinen naispuolinen filosofian tohtori, tilastollisen päätoimiston aktuaari ja toimittaja Tekla Hultin. Hän on aikansa tunnetuimpia naisvaikuttajia niin emansipaation, itsenäisyysliikkeen kuin raittiusasiankin alalta. Neiti Hultin haluaa yhteishaastattelun taiteilijoilta, jotka kaikki täyttävät pian 40 vuotta.

Symposion-näytelmä on vauhdikas ja viihdyttävä kuvaus juhlavuoden sankareiden taiteilijantiestä ja heidän merkityksestään suomalaisten kansallistunnon kohottajina. Näytelmä kestää noin tunnin.

 

Käsikirjoitus ja ohjaus Heikki Lund

Jean Sibelius – Heikki Lund

Axel Gallén – Jari Pahkin – Hämäläinen

Pekka Halonen – Seppo Halttunen

Tekla Hultin – Anna-Leena Sipilä


Näytelmän järjestävät Lions Club Sipoo/Pornainen ja Sipoon kunnan kulttuuripalvelut. 20 euron lippuja saa ennakkoon puh 045 235 4511, pääkirjastosta ja ovelta ennen näytöstä, jos on tilaa. Kahvitarjoilu. Tuotto menee lyhentämättömänä sipoolaisten nuorten ja veteraanien hyväksi.

 

Kuljetusapua saa tarvittaessa, tilattava viimeistään to 22.10.  -  Kari Melleri puh. 040 558 7851 tai Matti J. Koski 040 5477 220



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin