Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Symposion –näytelmä 24.10.2015 Topelius-salissa

Tekla Hultin, filosofian tohtori, nainen ja toimittaja

   Klubimme kokeilu tuoda Keski-Uudenmaan teatterin näytelmä sipoolaisille ensi-iltana Topelius-saliin osoittautui vähintään lupaavaksi. Ohjelman mainosten ja lipunmyynnin sekä Ladyjen kahvion tuloilla klubille jää jaettavaa hyviin tarkoituksiin.

   Monitoimimies Heikki Lundin kirjoittama ja ohjaama Symposion – näytelmä, jossa hän vielä esittää Sibeliuksen roolin, on ajankohtainen; kaikkien kolmen siinä esiintyvän taiteilijan (Gallén, Halonen ja Sibelius) syntymästä on kulunut tänä vuonna 150 vuotta.

   Näytelmässä juhlitaan Axel Gallénin maalaaman taulun 10-vuotisjuhlaa pahimman sortokauden aikaan. Bobrikoff on juuri murhattu ja sortotoimet kiristyneet. Miliisit ovat taiteilijoidenkin kintereillä, joten he yrittävät eksyttää vainoajiaan. Taiteilijoiden dialogi soljuu sujuvasti pienen naljailunkin merkeissä. Jokaiselle on varattu myös pitkähkö monologi, jossa heidän aivoituksiaan ja taiteilijan luomisen tuska saadaan julki laajemmin. Sekä Sibelius että Gallén, jota esittää Jari Pahkin-Hämäläinen, ovat melkoisia kuumakalleja, joiden keskinäistäkin kinastelua Seppo Halttunen Pekka Halosena joutuu lupsakkaana savolaisena tasoittelemaan!

   Jäi hieman epäselväksi se, kumpi on pahempi: nainen Kämpin kabinetissa vai venäläiset miliisit tambuurissa. Pekka Halonen keksii keinon naisen kesyttämiseksi imartelulla, mutta miliisejä on lähdettävä lopulta pakoon, ei ikkunasta vaan takaovesta, kuten Anna-Leena Sipilän esittämä Tekla Hultin, filosofian tohtori, nainen ja toimittaja, neuvoo!

   Paljastamatta juonta enempää, voimme todeta, että näyttelijät hoitavat roolinsa taidolla ja rutiinilla. Seppo Halttunen Pekka Halosena jää ehkä parhaiten mieleen juuri savolaisuutensa vuoksi.

   Jos Sinulta jäi esteen vuoksi tämä näytös näkemättä, ei hätää, sillä KUT esittää loppuvuoden aikana Symposion – näytelmää Halosenniemessä. Suosittelemme!

Kari Melleri teksti ja Matti J. Koski kuvat



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin