Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Itsenäisyyspäivän vietto 6.12. ja veteraanilounas 13.12.

Perinteiseen tapaan osallistuimme kaksikieliseen sanajumalanpalvelukseen Sipoon kirkossa, jossa Suomen ja järjestöjen liput juhlistivat tilaisuutta.

Marssimme sitten lippujen mukana Vanhalle kirkolle, jossa suoritimme arvokkaat seppeleenlaskut sotiemme ja karjalaisten muistokiville. Lämmittelimme glögin ja pipareiden merkeissä seurakuntatalolla. Tilaisuuteen osallistui 6 veljeä ja kaksi ladyä.

 

Sipoon kunnan itsenäisyyspäivän juhlaa vietettiin iltapäivällä Topeliussalissa Emma Salokosken konsertilla. Tilaisuuden avasi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Christel Liljeström, joka käsitteli puheessaan maamme itsenäisyyttä ja veteraanien arvokasta osuutta siihen.

Sipoon kunnan kulttuuripalkinnon sai tänä vuonna Box hornorkester.

 

Sibbo Krigsveteraner rf:n perinteinen joululounas oli katettu Elsien ruokasaliin. Ennen ruokailua Lars Björkell kertoi yhdistyksen ajankohtaisista asioista ja esiintyi mm Lucia. Klubimme varapresidentti Tom Sundbäck kertoi klubimme terveiset ja hänellä oli mukanaan ”maailman kaunein lippu” eli sinivalkoinen Suomen pöytälippu, jonka tangon oli hänen isänsä koonnut ruotsalaisista kiväärinluodeista, joiden kaliberi ei sopinut suomalaisten aseisiin. Hän lupasi, että klubimme tarjoaa taas ensi vuonna veteraaneille ja heidän leskilleen joululounaan. Lopuksi osoitimme seisaalleen nousten kunniaa paikalla olleille veteraaneille. Kiitos veteraanit! 

 

Kari Melleri teksti, Matti J Koski kuvat



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin