Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Lion Sven Byman 1941-2016

Sven Byman

    Sven Byman kutsuttiin LC Sipoo/Pornainen jäseneksi vuonna 1971. Hän oli syntynyt Sipoossa sodan keskelle 29.7.1941 ja oli sotaorpo. Kun ”Svenkka” tuli kutsutuksi klubiin, oli klubi nuori ja vasta hakemassa toimintatapojaan, hän pääsi mukaan hengen synnyttämiseen. Vaikka hän eli ruuhkavuosia; oli hoidettava perhe, johdettava Paino- ja vedospalvelu Oy, oli hänellä aina aikaa leijonatoiminnalle. Hän kävi läpi vuorollaan klubivirat ja monet toimikunnat ja kantoi vastuuta, presidenttikausi osui vuosille 1987-88. Hänellä oli tukenaan aktiivinen lady Marja-Leena. Viimeiset vuotensa Svenkka oli sairautensa vuoksi etuoikeutettu jäsen ja harvoin nähty kokouksissa, mutta oikea leijona hän oli viimeiseen saakka. Hän menehtyi pitkään sairastettuaan 3.11.2016.
    Leijonatyönsä hän hoiti esimerkillisesti ja omalla tyylillään. Hän ei koskaan korostanut osaamistaan, eikä valitellut kiireitään. Hän teki työnsä niin kuin leijonan pitää, huomiota herättämättä, kiitosta odottamatta. Työ tuli vain tehdyksi. Leijonan työ on parhaimmillaan silloin, kun kukaan ei huomaa sitä tehdyksi, huonosti tehdyn työn huomaa jokainen ja moni loistokkaasti tehty työ on tehty kiitoksen toivossa. 
    Siunaustilaisuudessa oli uljas joukko Svenkasta nousevaa sukupolvea.

 

    Hautaus toimitettiin 16.11. klo 14 Valon kappelissa lähiomaisten läsnä ollessa. Paikalla oli Svenkan oma perhe ja muutama Marja-Leenan lähimpiä sukulaisia ja kolme klubilaista. Siunauksen suoritti suomalaisen seurakunnan pastori Mirkko von Hintze, puhe oli ihan Svenkan oloinen. Klubi laski kukat arkulle, polttohautaus. 
Muistotilaisuudessa Harry muisteli lämmöllä lapsuutensa ja nuoruutensa toveria ja klubiveljeä. Päätöspuheessa pastori mainitsi, että vainajan nimi luetaan seuraavan päivän messussa, jolloin lauletaan myös Hoosianna. Tämän kuullessaan Marja-Leena aloitti spontaanisti Hoosiannan, johon muut yhtyivät. 
Oli mieleenpainuvaa nähdä, miten isänsä hahmoisia Svenkan pojat olivat. Klubia edustivat Harryn lisäksi Timo ja Tapani.

 

Tapani Alaterä teksti, Jan Byman kuva



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin