Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Vihtojen ja lyhteitten pussitus lauantaina 23.11.2016

   Vuoden kulku on edennyt taas loppusyksyyn. LC Sipoo Pornainen klubissa käsillä oleva aika merkitsee perinteisesti sitä, että kesällä korjaamamme sato on valmisteltava myyntikuntoon. Niinpä klubiveljet kokoontuivat Tallmon tilalle vanhojen isäntien, veljekset Pekka ja Tapani Alaterän, johdolla pussittamaan ja punaisella nauhalla sitomaan, kesällä tehdyt saunavihdat ja kauralyhteet houkutteleviksi myyjäistuotteiksi.

   Paikalle oli saapunut peräti 14 klubiveljeä, joka määrä on hyvänä osoituksena yhdessä tekemisen arvostuksesta. Yhdessä tekeminen on Lions aatteen toiminnan kulmakivi, jonka kantavuuden taas kerran saimme kokea. Työn touhun lomassa tapahtunut leppoisa seurustelu oli, harmaatakin harmaampana marraskuisena päivänä, mieliä virkistävää.

   Veli Tapani keitteli perinteiseen tapaan nokipannu kahvit talkooväelle. Kahvin kera oli tarjolla suussa sulavaa pullaa sekä kakkua, joista talkooväen puolesta suuret kiitokset Tapanille.

   Tämänvuotisten kauralyhteitten osalta pussittajien laadunvarmistusosastolla oli poikkeuksellisen tarkka tehtävä, koska Tallmon oravat olivat löytäneet lyhdevaraston ja käyttäneet antimia hyväkseen. Onneksi vain päällimmäisenä olleet tähkät oli riivitty tyhjiksi ja näin myös seudun tiaisille jäi jouluherkkuja pussitettavaksi.

 

Markku Rintala teksti, Markku Rintala ja Matti J Koski kuvat






Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin