Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Maaliskuun kokouksessa uusi pöytästandaari ja Dakar-ralli

Presidentti luovuttaa Gold Centennial jäsenpalkinnon Markku Rintalalle

Maaliskuun kokouksen suuret aiheet olivat klubin uuden pöytästandaarin valinta ja Dakar-ralli. Standaariehdotuksia oli kuusi neljältä veljeltä. Alkukarsinnan jälkeen kaikilta oli yksi ehdotus (kuva). Suoritetussa lippuäänestyksessä äänet jakautuivat 5, 5 ja 3, joten jouduimme äänestämään toisen kerran. Tällöin äänet menivät 8-5 veli Arin ehdotuksen (nro 1) voittaessa. Työryhmä ”stilisoi” ehdotuksen veli Arin kanssa ja tuo sen seuraavaan hallituksen kokoukseen, jonka jälkeen voidaan käynnistää hankinta.

Työryhmä tuo samalla käsittelyyn klubin lipun uusimisen vaihtoehdot ja aikataulun.

 

Veli Timo ”Herkkä” kertoi sanoin, kuvin ja videoin maailman suurimmasta moottoriurheilutapahtumasta, Dakar-rallista. Hän toimii tiiminsä ”HERON” moottorivastaavana. Esityksen alussa Timo kertoi tekevänsä työkseen moottoripyörien kilpamoottoreita ja työhön kuuluu ralleissa käynti. Hän mainitsi Dakar -rallin olevan maailman suurin moottoriurheilutapahtuma, mikä on ajettu 1979 alkaen. Alun perin ralli lähti Pariisista ja päättyi Senegalin Dakariin. Vuodesta 2009 lähtien ralli on ajettu Etelä-Amerikassa. Se on osoittanut vaarallisuutensa, eikä kuolonuhreiltakaan ole vältytty. Se ajetaan maastossa ja osittain hyvin korkealla. Tänä vuonna lähtö oli Perun Limassa. Muutama päivä ajettiin Bolivian puolella ja se päättyi Argentiinaan. Päivän etapit saattavat olla 1000 km mittaisia. Kuljettajia oli 525 ja 337 eri laitetta. Ajettiin kolmen maan alueella, 14 erikoiskoetta ja matkaa kertyi yhteensä noin 9 000 km. 

Intialaiset ovat merkillään johtavassa asemassa myyden 8,9 miljoonaa pyörää.

Veli Timo on osallistunut moottorien kehittämiseen jo nuoresta alkaen ja tiimi on vaihtunut; KTM, BMW ja nyt HERO. Hän pystyy ennakoimaan niiden osien vaihdon, jotka saa yleensä vaihtaa, tarkastelemalla öljyä tai öljynsuodatinta!

 

Teksti ja kuvat Kari Melleri ja Matti J. Koski



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin