Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Klubimme kauden avaus Pilvijärvellä la 15.9.2018

   Kahdeksantoista henkilön (12 lionia, 5 ladya ja yksi tuleva lion) voimin avasimme juhlakautemme 2018-2019 Pilvijärvellä. Huolimatta ennusteista sää oli suosiollinen. Aamupäivällä samalla paikalla kisailivat polkujuoksijat Sibbo-Vargarnan hiihtojaoston järjestämässä tapahtumassa, joten nuotiogrillissä paloi jo tuli valmiina.

   Klubilaiset saapuivat melkein ”tuloajalla” eli täsmälleen klo 13, jonka jälkeen presidentti Ari toivotti kaikki tervetulleiksi kauden avaukseen ja koko kauteen, mikä päättyy keväällä 50-vuotisjuhliin.

   Pastpresidentti Tom kertoi Pilvijärven historiasta ja totesi sen tulleen kunnan omistukseen Söderkullan kartanon oston myötä. Pilvijärvellä oli metsänvartijan mökki, eikä aluksi edes oikeaa tietä. Metsäautotien rakentamisen jälkeen tehtiin myös uimaranta. Kunta on luovuttanut alueen hoidon tähän asti Sibbo-Vargarnalle, joka saa tietenkin kahvion tuoton ja osan myös parkkimaksuista.

   Nimestäkin puhuttiin ja se taitaa alkujaan tulla myllystä tai mylläristä. Lion Torsti on käynyt lammella mopolla Viirilästä jo ennen tien tekoa mm ravustamassa ja uimassa. Eteläpäästä löytyy 10 metrin syvyinen kohta.

   Makkaranpaiston, kahvinjuonnin ja berliininmunkkien jälkeen oli vuorossa sihteeri Karin laatima lyhyt arviointi- ja luontokisa, jonka selvitti parhaiten lion Teuvo. Hän arvioi matkan Söderkullan mastolle myös parhaiten eli lähes oikein. Presidentti palkitsi hänet Mäntyharjun kuohuvalla, mikä oli koemaistiaisissa vienyt kielen mennessään. Kakkos- ja kolmospalkinnon saivat lionit Pekka ja Markku!

   Viime vuonna käytiin Viirilässä SiMyn kodalla mm. maistelemassa lion Torstin loimulohta. Nämä onnistuneet tilaisuudet ansaitsevat saada jatkoa taas ensi vuonna!

 

Kari Melleri teksti ja Torsti Jääskeläinen kuvat



Teuvo, Mäntyharjun kuohuva ja Ari
Teuvo, Mäntyharjun kuohuva ja Ari

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin