Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Klubin joulukuun tapaaminen eli Pikkujoulu 7.12.2018

   Presidentti Ari aloitti virallisen osuuden kertomalla kauden olevan kohta puolivälissä. Monta aktiviteettia on jo takana mm joulukuun alun superviikko, jolloin oli seitsemässä päivässä kahdeksan eri tapahtumaa! Nautimme sitten glögit.

   Klubi onnitteli Petteri Yli-Ilkkaa klubin pöytästandaarilla nro 7 hänen täytettyään 50 vuotta 26.11.2018.

   Ainoan virallisen asian käsittelyssä oli paikalla 17 veljeä (ja 12 ladya).

   LC Hki/Pohjoinen on ehdottanut ylimääräisen liittokokouksen järjestämistä. Aiemmin jaetun materiaalin pohjalta käytiin suljettu lippuäänestys. 15 jäsentä kannatti ja 2 vastusti ylimääräistä liittokokousta. Presidentti lupasi lähettää vastauksen.

 

   Muistimme myös ehtoisaa emäntäämme kukalla alkukauden tarjoiluista. Hilkka kertoi myös pyrkimyksistään auttaa vähäosaisia. Hänellä on osapäivätöissä kehitysvammainen tyttö, joka tuo oman hyvän lisän arkeen. Sotaveteraanien kanssa toimiminen on ollut myös tärkeää.

   Pres. Ari ja Taina sekä pastpres Tom ja Svea olivat LC Sibbo-Sipoon 50-vuotisjuhlassa Hansaksella 5.12. ja veivät klubimme pöytästandaarin nro 8 lahjana. Samalla todettiin, että standaarit ovat klubeilla aivan samanlaiset!

 

Sitten seurasi jouluista ohjelmaa:

• Veikko Rissasen joulukertomus (Tapani, Harry, Seppo, Juha ja Markku) kansakoulun joulujuhlan tapaan. Korentojoen rannalla siipirikko sorsa pääsi kuin pääsikin pakoon ”Kyttä-Eetun” haulikon laukauksia ja lopulta myös lentoon.

• Tapanin lapinmatkakertomus vuodelta 1968 (? km) eli klubin perustamisvuonna. Itämaan tietäjät olivat ylhäistä sukua, kun veivät lahjaksi mirhamia, kultaa ja suitsuketta! Niinpä kolme ”Itämaan tietävää” lähti myös matkalle kohti pohjoista ensin autolla Saariselälle, sitten bussilla Ivaloon ja olikohan se hiihtäen Raja-Jooseppiin. Kämpällä takka lämpiämään ja jouluateria esille. Paikkaakin oli matkan aikana vaihdettava, koska uusille tulijoille piti antaa tilaa. Tämä tapahtui siis noin 50 vuotta sitten!

• Hilden Helmen runsas, perinteinen Jouluateria, joka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Omasta takaa oli oltava asianmukaiset ”lisäjuomat”.

• Musta-Pekan korttipelillä laadittiin uusi istumajärjestys (Juha). Ensimmäisenä löytyi valokuvaaja Linssin perhe (Margareta, Torsti, Matti J. ja Kari) Torstin voittaessa palkinnon kivi-paperi-sakset kisassa!

• Jouluvisa suomalaisista sukunimistä (Markku). Vaativan kisan voittivat Svea ja Harry? 8 pistettä.

• Joulupukki jakoi T-kirjaimella alkavia lahjoja (Joulupukki), joiden valinnassa mielikuvitusta oli käytetty enemmän tai vähemmän! (esim. tuikku, tumput ja teetä, tulilatva, Toblerone, termosmuki jne.) 

• Pulloa heitettiin 1€ kolikoilla (Markku) - Juha voitti toisen kolikon heitollaan, jossa euro oli oikeastaan osin pullon alla!

• Arpajaiset (Petteri) – paljon voittoja ja myös samoille henkilöille!

Joulupukin käynnin aikaan oli taas veli Tarmo poistunut omille asioilleen ja oli jäädä ilman lahjaa, mutta onneksi sellainen kuitenkin löytyi myös hänelle!

Kello 22 jälkeen lähdimme virkistyneinä ja rauhallisina kotimatkalle.

 

Teksti Ari Juva ja Kari Melleri, kuvaat Matti J. Koski




Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin