Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Klubin syyskuu: Onnitteluja, palkintoja ja esitelmä!

Raimo Komi 85 v

   Klubimme jäsenet ovat täyttäneet ”pyöreitä” vuosia kesän ja syksyn aikana. Kuukausikokouksessa muistelimme vielä näitä hetkiä lahjojen ja kakun kera.

   Perustajajäsenemme Tapani Alaterä oli täyttänyt 80 vuotta ja hän sai nyt jo kolmannen erilaisen klubin pöytästandaarin, nyt myös nro 3! Teuvo Pesonen on saman ikäinen ja klubissakin hän on ehtinyt olla 20 vuotta. Ikäpresidentillemme Raimo Komille tuli täyteen 27.9. jo 85 vuotta ja klubi kävi onnittelemassa häntä hänen kotonaan pöytästandaarilla nro 6.

   Jo heinäkuussa vietti nykyinen past presidenttimme Tom Sundbäck 70-vuotisjuhliaan, joiden kukka- ja lahjarahat hän ohjasi klubin aktiviteettitilille (noin 1425 euroa). Koska hän sai pöytästandaarin nro 2 jo kauden päätteeksi toukokuussa, luovutti klubi hänelle tulevaan mukiaktiviteettiin liittyen hienon, asianmukaisilla teksteillä varustetun Lions-mukin. Lion Tapani kiitti ”kolmen kovan teen” puolesta ja ilmoitti heidän tarjoavan kakkua kahvin yhteydessä. 

   Past pres. Tom sai N-piirin piirifoorumissa 25.9. Porvoossa vielä vastaanottaa edellisen kauden piirikuvernöörin myöntämän 100 %-presidentin ansiomerkin. Vain 15 piirin 75 presidentistä oli ansainnut sen. Rajoittava tekijä useimmissa tapauksissa on ollut jäsenmäärän väheneminen.

 

   Past presidenttiparimme Svea ja Tom Sundbäck olivat tavanneet aiemman jäsenemme Alf Hildénin lesken Kristinan, joka halusi luovuttaa klubin ladyjen käyttöön useita leijona-aiheisia koruja. Hän oli hankkinut tai saanut ne eri yhteyksissä. Lady Svea luovuttikin ensimmäisen Leijona-korun lady Tainalle. Yhdessä he luovittivat sitten toisen korun lady Hilkalle, joka on usean vuoden hoitanut ladyjen kirjanpitoa.

 

   Presidentti Ari Juva piti klubikokouksen lopuksi erittäin mielenkiintoisen esityksen tärkeästä aiheesta eli ”Muoveista”. Muutama tärkeä poiminta vielä muistinvirkistykseksi!

Arin esitelmä oli erittäin perusteellinen ja samalla tuli esiin seikkoja, jotka osoittavat, ettei kaikki ole aina mennyt ”putkeen”. Esimerkiksi muovipussikeskustelussa on esitetty tavallaan ”valeuutisia” niiden vaatimasta ”hiilijalanjäljestä”. Kangaspussia on käytettävä tosi pitkään, jotta sen käyttö hyödyttää. Toisaalta Enson innovaatiot saattavat vielä poikia jotakin Suomen metsäteollisuudelle!

 

A   hkerimmat jäsenet (viisi lionia) ehtivät jo klubikokousta seuraavana päivänä Alaterän veljesten sirkkelille sahaamaan past pres. Tomin lahjoittamia pönttölautoja rakennustarpeiksi tuleviin pönttöaktiviteetteihin.

 

Kari Melleri teksti ja kuvat



"Teräväpää" (rh. Jari Rantanen, sht. Kari Melleri pres. Ari Juva) valmiina
"Teräväpää" (rh. Jari Rantanen, sht. Kari Melleri...
Pres. Ari Juva -> Teuvo Pesonen
Pres. Ari Juva -> Teuvo Pesonen

Pres Ari Juva -> Tapani Alaterä
Pres Ari Juva -> Tapani Alaterä
Ladyt Svea Sundbäck ja Taina Juva
Ladyt Svea Sundbäck ja Taina Juva
Ladyt SeaSundbäck, Taina Juva ja Hilkka Rantanen
Ladyt SeaSundbäck, Taina Juva ja Hilkka Rantanen

Tom Sundbäck 100% presidentti kaudella 2017-2018
Tom Sundbäck 100% presidentti kaudella 2017-2018
Pres. Ari Juva estelmöi
Pres. Ari Juva estelmöi
Raimo Komin 85 vuotispäivä
Raimo Komin 85 vuotispäivä


Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin