Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

LC Pornainen kymmenen vuotta

Laukkosken seuratalo rak. v. 1920Tapani luovuttaa linnunpöntön LC Pornaisille

   LC Pornainen alkoi toteuttaa visiotaan omana klubina kymmenen vuotta sitten. Tämä oli Laukkosken seuratalolla 18.5. pidetyn juhlan ydin. Paikka on tuttu myös meille monen juhlan näyttämönä. 
   Nyt oli huumaavan kauniina kesäisenä lauantaina tilaisuuden avaussanat lausui klubipresidentti Mia Yrtti ja maljat kohosivat. Yhdessä lauletun Leijonahenki-laulun jälkeen seurasi juhlapuhe. Sen piti meillekin tuttu lionjohtaja Tuomo Holopainen. Hän käsitteli samantapaisia aiheita kuin meidänkin juhlassanne. Hänen puheensa lähtökohtana oli taakse ja eteen katsova leijonasymboli. Tämän jälkeen juhla huipentui ritariksi lyömiseen. Askolan Mauri Lindström oli koeteltu seremoniamestari miekkoineen ja sanoineen. Ritariksi lyötiin lion Seppo Yrtti. Kiitossanoissaan hän kohdisti yhden osuuden kummilleen Raimo Olkaselle, jonka hän oli kutsunut puolisoineen juhlaan mukaan. Lion Seppo on Pornaisten neljäs leijonaritari, kolme aikaisempaa ovat Jukka Koivu, Matti Launonen ja Vesa Mikkolainen, kaikki meille hyvinkin tuttuja.
   Ennen maittavaa buffet-tyylistä juhlaillallista juomineen oli tervehdysten vastaanotto. Meidän lisäksemme paikalla oli osanottajia Porvoosta ja Sibbo-Sipoosta. Juhlaväkeä vieraineen kaikkineen oli nelisenkymmentä. Lipunlaskun aikaan otettiin yhteiskuva seuratalon portailla ja nostettiin salkoon uutuustuote, Pornaisten isännänviiri.
   Lopuksi vielä kahvi ja arpajaiset, kolme merkittävää palkintoa. Sitten olikin vuorossa paikallisen tanssiorkesteri Patalampi, jota ei voinut olla kuulematta.

   

   Pornaisten klubi oli toteuttanut juhlan kunniaksi jokaiseen kotiin jaettavan 12-sivuisen juhlajulkaisun. Julkaisu sisälsi muutamia puheenvuoroja ja klubitoiminnan esittelyä kuvin. Mainokset tuottivat hyvin. Julkaisu oli taloudellinenkin menestys.
Me sipoolaiset: Tarmo ladyineen ja Tapani pidimme klubimme mainetta hyvin yllä ja poistuimme vasta viimeisten joukossa. Oma arviomme juhlasta oli, että juuri noin kymmenvuotiaan tuleekin juhlia.

 

Tapani Alaterä teksti ja kuvia, Tuomo Holopainen kuva



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin