Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Klubin lokakuun vuosikokous, vierailu ja esitelmä

Vas. 1. VPK Make Vesikallio, pres. Tarmo Ojala ja siht. Kari Melleri

   Presidentti Tarmo Ojala toivotti erityisesti ladyt (8) ja 1. VPK Make Vesikallion oman väen (17) ohella tervetulleiksi kokoukseen.

   Ruokailun jälkeen vietiin vuosikokous rutiinilla läpi. Sehän on toinen klubin pakollisista kokouksista. Erityistä oli kuitenkin kaikille jaettuun toimintakertomukseen liitetty osio 27.4.2019 pidetystä klubimme hienosta ja arvokkaasta 50-vuotisjuhlasta. Juhlavuosi näkyi arkisesti tilinpäätöksessä 6904 euron alijäämänä. Tämä johtui tietenkin siitä, että juhlavuonna jaettiin myös aiemmin kerätyt varat avustuksina, yhteensä lähes 12 000 euroa.

   Kuukausikokousta hieman lyhennettiin presidentin ajankohtaisella katsauksella. Tulevien tapahtumien osalta syksy näyttää tiiviiltä, sillä kokouksia ja tapaamisia riittää. Klubitreffit siirretään suosiolla ensi vuoden puolelle.

1.VPK Make Vesikallio kertoi ensin omasta 10-vuotisesta lion-taustastaan. Hän on LC Hki/Pakinkylän jäsen ja myös hänen puolisonsa on LC Hki/Aurorassa. Yhteistyö näiden klubien kesken on tiivistä. Käydessään vilkaisemassa kotisivuamme ja kokoustamme seuratessaan heräsi hänellä taas ajatus, kuinka monella hienolla tavalla voi tehdä leijonatyötä. (Hallituksen jäsenet on muuten laitettu ajan tasalle!). Hän arvosti erityisesti vihta- ja kauralyhdeaktiviteettejamme, joissa annamme omaa aikaamme ja teemme konkreettisesti ”käsityötä”. Myös julkaisumme, kuten toimintakertomus ja 50-vuotishistoriikki, saivat kiitosta. Hän korosti osallistumista koulutukseen ja myös pk:t voivat auttaa ja antaa tukea.

   LCIF ja sen Kampanja 100 on toisella vuodellaan oleva kolmen vuoden aktiviteetti ja nyt kolmantena oleva N-piiri pyrkii sitä tehostamaan ja siten parhaimmaksi piiriksi. Hän kertoi myös, että Nuorisoarvat ovat tulossa! Hän varoitti myös huijausviesteistä, joihin muutama klubi on sortunut. Jäsenhankinnasta hän mainitsi kv. presidentin idean eläkeläisten värväämisestä, mikä ei ole meille (keski-ikä noin 70 v) mitenkään uusi asia! Lopuksi hän toivotti hyvää jatkoa erityisesti lähiviikkojen moniin tapahtumiin, mm. sipoolaisklubien yhteiseen kokoukseen.

   Pastpres Ari Juvan esitelmän aihe ”Hiilijalanjälki” on erittäin ajankohtainen. Ari käsitteli ilmastonmuutosta monipuolisesti ja havainnollisesti. Hän myös esitti erilaisia ratkaisuja tilanteen korjaamiseksi. Hän aloitti kysymällä ”Mitä pitäisi tehdä?” ja vastasi lopuksi myös kysymykseen ”Mitä pitäisi Suomessa tehdä?” Ohessa on muutama Arin valitsema kuva esitelmästä.

Loppukuvassa olleeseen sanontaan luennoitsijan oma usko hieman horjui, joten kysymysmerkki on paikallaan: ”Sen minkä poliitikko pilaa, sen insinööri korjaa!?

 

Kari Melleri teksti ja kuvat

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin