Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Tammikuu: Uusi jäsen, lohkon pj:n vierailu, muistamisia ja esitelmä

   Aloitimme uuden vuosikymmenen erittäin iloisissa merkeissä, kun saimme uuden jäsenen. Myös lohkon pj Päivi Aitkoski-Catani totesi mielihyvin osallistuvansa uuden jäsenen vastaanottoseremoniaan, joita ei kovin usein omalle kohdalle satu! Kummi Tom Sundbäck kiinnitti leijonamerkin lion Riston rintapieleen ja antoi myös itse kummin lupauksen.

   Uusi jäsenemme on Risto Säynäväjärvi, joka esitteli itsensä erityisesti osalle klubilaisia, sillä osalle hän on ennestään jo hyvin tuttu. Useat olivat hänet jo tavanneet Vantaan jätevoimalan tutustumisretkellä. Lion Risto kertoikin, että sen käynnin jälkeen hän on värväytynyt vuoden alusta laitoksen esittelijätiimiin! Lisäksi hän kertoi vastaavansa vuoden 2022 Porvoon Jukolan turvallisuusasioista muutaman sadan hengen porukallaan.

Klubimme jäsenmäärä on nyt 24.

 

   Past presidentti Ari Juva ojensi presidentti Tarmo Ojalalle klubin pöytästandaarin nro 10 joulun alla olleen 70-vuotisjuhlan vuoksi. Kakkukahvit joimme jo joulujuhlassa. Presidentti ojensi sitten Pekka Alaterälle myös pöytästandaarin nro 11 aatonaattona olleen 80-vuotispäivän johdosta. Pekka tarjosi nyt myös kakkua.

 

   Pertti Kilpinen ja Juha Uljas saivat lohkon pj:n ojentamat ”ainutkertaiset” Gold Centennial jäsenpalkinnot rekrytoituaan uusia jäseniä klubiimme. Klubi sai vielä Premier Centennial palkinnon.

 

   Jari Rantanen sai 20 vuoden jäsenyysmerkin ja Matti J. Koski vastaavasti 10-vuotismerkin, vaikka

hän olikin perustamassa klubia Vaasaan jo vuonna 1972 ja sitten oli LC Hki/Panissa, jossa ehti saada 25-vuotismerkin! Syy tähän: hän oli välillä poissa lähes 10 vuotta.

 

   1. Vierailijan puheenvuoro lohkon pj Päivi Aitkoski-Catani LC Mäntsälä/Mamsellit totesi jo

aluefoorumissa käsitellyn viestinnän olevan vieläkin ajankohtainen ja sitä käsitellään edelleen

laajalla rintamalla. Facebookia (Instagram, Twitter) kannattaa kokeilla samoin WhatsAppia, joilla saa oikeaa tietoa oikeaan aikaan perille. Klubien raportointia pyritään saamaan kuntoon.

Lastensairaalan kummien kanssa on leijonilla alkanut yhteistyö, jossa aikataulu on haastava ja tavoite saada 70 000 euroa suomalaisen lionismin 70-vuotisjuhlan kunniaksi. Aktiviteetteja kehitetään myös Voimaa palveluun- ohjelmassa.

Jäsenmäärän kasvattaminen on ykkösasia, joten hän iloitsi voidessaan olla ottamassa vastaan uuden jäsenemme. ”Ystävät ja kylänmiehet” kohteeksi myös jäsenkamppanjassa!

 

   Illan päätti Torsti Jääskeläisen esitelmä ”Nuoren urkurin kirkkourkuseikkailut!” Lion Torsti oli

valmistanut erittäin koskettavan ja korkeatasoisen esityksen hienoine valokuvineen ja ääninäytteineen matkoistaan vaimonsa ja pojanpojan (=nuori urkuri) kanssa lukuisissa Suomen kirkoissa lähes kymmenen vuoden aikana. Kaikissa kirkoissa ei Brayan ole päässyt soittamaan urkuja, mutta kun on tilaisuus tullut, on myös suosio ja ihmettely ollut taattu myös vakinaisten kanttorien joukossa! Esitys herätti myös tunteita sekä esittäjässä että kuulijoissa. Toivottavasti palaamme aiheeseen vielä myöhemmin ja katsomme lisää kirkkojemme hienoa arkkitehtuuria ja yksityiskohtia entisajan taitajien kätten töistä ryyditettynä hienolla urkumusiikilla yllättävine käänteineen.

 

Kari Melleri teksti ja Matti J. Koski kuvat


Lohkon pj. Päivi Antkoski-Catani vastaanottaa Lions-lupauksen
Lohkon pj. Päivi Antkoski-Catani vastaanottaa Lion...
Riston kummi Tom Sundbäck kiinitää lionsmerkin
Riston kummi Tom Sundbäck kiinitää lionsmerkin
Pres. Tarmo Ojala vastaanottaa kummin lupauksen
Pres. Tarmo Ojala vastaanottaa kummin lupauksen

80v. täytänyt Pekka Alaterä sai klubin standaarin
80v. täytänyt Pekka Alaterä sai klubin standaarin

Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin