Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Aurinkoinen sää suosi Diabeteskävelytapahtumaa

Osallistjujia Kansalaistorilla ennen diabeteskävelyn alkua.

Olipa ihanaa, ettei lauantaille 16.10.2021 sattunut edellisen päivän vesisadetta, sillä nyt saimme nauttia auringonpaisteesta sylin täydeltä! Osallistujiakin oli noin 100, mukana myös leoja. Ja osallistujien joukossa oli muitakin kuin lionseja. 

 

"Huomasin Helsingin Sanomissa ilmoituksen tästä tapahtumasta ja päätimme lähteä mukaan kävelemään. Emme ole minkään klubin jäseniä, mutta tiedämme että lionit tekevät paljon hyvää”, kertoi Tuula Rautasalo, joka osallistui tapahtumaan yhdessä Sinikka Tanjusen kanssa. Hän kertoi olleensa mukana kävelemässä aikaisemminkin.

 

Tapahtuma alkoi puolilta päivin. Kansanedustaja Sari Sarkomaa korosti avauspuheessaan liikunnan tärkeyttä diabeteksen ehkäisyssä ja kertoi itsekin olevansa innokas liikkuja.  Lääkärin näkökulmaa tapahtumaan avasi LT Anna-Kaisa Tuomaala.


Puheiden jälkeen kuulimme vielä oopperalaulaja Klaus Pennasen musiikkiesityksen, jonka jälkeen Annastiina Palmroth-Holst piti meille alkuverryttelyn.

Tapahtumaan osallistuivat myös piirikuvernööri Markku Helle ja viime kauden piirikuvernööri Make Vesikallio, jotka tässä kuuntelevat oopperalaulaja Klaus Pennasen esitystä.

Sitten lähdettiin kävelemään. Reittejä oli eripituisia. Pisin oli reitti, joka kiersi Töölönlahden.
Sitä lähtivät kiertämään mm Päivi Vahlberg yhdessä Pirjo Haglundin kanssa. Molemmat kuuluvat LC Helsinki/Finlandiaan. Päivi kertoi olevansa Pirjon kummi. ”Minä olen tässä tapahtumassa ensimmäistä kertaa”, kertoi Pirjo, joka oli ottanut mukaan kävelylle myös pienen koiransa Kertun. Hän kertoi kävelevänsä paljon jo ihan diabeteksen ehkäisyn vuoksi, sillä suvussa sitä on esiintynyt.

LC Helsinki/Viaporin lionit Varpu-Liisa Haahtela, Seija Tuliainen ja Marjukka Söderlund olivat ottaneet kävelylle mukaan roskien keräilykepit. Heidät oli innoittanut lähtemään mukaan klubipresidentti Outi Hanslin. ”Tässä tulee tehtyä kaksi hyvää tekoa samalla kertaa”, totesivat Viaporin lionit, jotka kaikki ovat olleet klubissa jäseniä jo monien vuosien ajan.

Töölönlahden olivat kiertäneet myös LC Vantaa/Helsingen lionit Arja af Heurlin, Lea Järvikare, Merja Raivio, Eija-Riitta Tamminen ja Raija Sarantila.  ”Mieleenpainuvin paikka reitin varrella oli pieni vesivoimala, josta Merja Raivio on ottanut kuvankin. Olemme osallistuneet tapahtumaan joka vuosi. Aihe on läheinen ja yhteiset tapahtumat ovat kivoja”, kertoi Lea Järvikare.

  

Perille Diabetestapahtuman teltalle olivat jo ehtineet LC Helsinki/Kontulan lionit Timo Heinonen, Reijo Niemistö, Rauno Rautala ja Jukka Korkiakoski. Heistä useimmat olivat diabeteskävelytapahtumassa ensimmäistä kertaa ja kaikki pitivät tapahtumaa hyvänä keinona ehkäistä diabetesta. Hekin mainitsivat   lähellä Töölönlahden pohjukkaa olevan viehättävän vesivoimalan.
Kontulan lionit olivat jo saaneet valkoiset palkintokassit, joita
jaettiin kaikille kävelijöille. Kasseissa oli tietoa Diabeteksesta esitteinä, Diabeteslehti ja  Hengitys-lehti sekä esitteitä sydämen omahoitoon ja aivoverenkierron ehkäisyyn.


Tämä kävelytapahtuma antoi meille uutta enrgiaa ja sai kaikki hyvälle tuulelle. Eiköhän lähdetä ensi vuonna taas uudelleen!

Teksti: Arja Oksanen
Kuvat: Teija Loponen ja Arja Oksanen

Sinikka Tanjunen ja Tuula Rauta-aho olivat yhdessä lähteneet Diabeteskävelylle.
Sinikka Tanjunen ja Tuula Rauta-aho olivat yhdessä...
Kansanedustaja Sari Sarkomaa piti avauspuheen. Kuva: Teija Loponen
Kansanedustaja Sari Sarkomaa piti avauspuheen. Kuv...
Lastenendokrinologian ja lastentautien erikoislääkäri, diabetologi Anna-Kaisa Tuomaala toi päivään lääkärin näkökulman. Kuva: Teija Loponen
Lastenendokrinologian ja lastentautien erikoislääk...
Oopperalaulaja Klaus Pennanen esitti meille mm. 
O sole mion. Kuva Teija Loponen
Oopperalaulaja Klaus Pennanen esitti meille mm. ...
Alkuverryttelyn veti Annastiina Palmroth-Holst.
Alkuverryttelyn veti Annastiina Palmroth-Holst.
Piirikuvernöörit kuuntelemassa Klaus Pennasen esitystä.
Piirikuvernöörit kuuntelemassa Klaus Pennasen esit...
Piirikuvernööri Markku Helle kiittää kansanedustaja Sari Sarkomaata. Keskellä B-piirin piirikuvernööri Mika Pirttivaara. Kuva: Teija Loponen
Piirikuvernööri Markku Helle kiittää kansanedustaj...
Pirjo Haglund ja Päivi Vahlberg LC Helsinki/Finlandiasta olivat lähteneet yhdessä kiertämään Töölönlahtea. Pirjon sylissä villakoira Kerttu.
Pirjo Haglund ja Päivi Vahlberg LC Helsinki/Finlan...
LC Helsinki / Viaporin lionit keräsivät matkan varrella roskia.
LC Helsinki / Viaporin lionit keräsivät matkan var...
LC Vantaa/Helsingen lionit yhteiskuvassa.
LC Vantaa/Helsingen lionit yhteiskuvassa.
Tämän viehättävän vesivoimalan kuvasi klubin presidentti Merja Raivio LC Vantaa/Helsingestä.
Tämän viehättävän vesivoimalan kuvasi klubin presi...
LC Helsinki/Kontulan lionit yhteiskuvassa palkintokasseineen.
LC Helsinki/Kontulan lionit yhteiskuvassa palkinto...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram