LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Laulukilpailu Skidiskaba 25. kerran Porvoossa

Skidiskaba 2017 -laulukilpailun voittaja Mila Fagerlund Keskuskoulusta.

Skidiskaba laulukilpailu järjestettiin 25. kerran sunnuntaina 5.3.2017 Kulttuuritalo Grandissa. Mila Fagerlund Keskuskoulusta voitti kilpailun. Toiseksi sijoittautui Felix Östman Tolkis skolanista ja kolmanneksi Althea Köykkä Keskuskoulusta.  Vuotuisen kilpailun järjestää LC Porvoo-Borgå.

Mila Fagerlund palkittiin myös yleisön suosikkina. Orkesteri valitsi suosikikseen Felix Östmannin. Porvoon Musiikkiopiston lahjoittaman laulutuntipalkinnon sai Vera Puumalainen Kerkkoon koulusta.

Skidiskaban tämän vuotisen julistekilpailun voitti Eveliina Kitula Kvarnbackens skolanista. Laulukilpailun yhteydessä jaettiin Olavi Pitkäsen stipendirahastosta stipendit, jonka saivat Keskuskoulun Koulumusiikin tuki ry, Kaspian Gröndahl, Ellen Grönlund ja Robert Rantalainen.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Hanna Jumisko, Pia Lindvall, Johanna Nurmimaa ja Virpi Pitkänen.

Johanna Nurmimaa totesi kilpailun jälkeen: "Kilpailu oli kovatasoinen ja kaikki laulajat paransivat toiselle kierrokselle. Koimme paljon onnistumisia. Monet laulajista saivat kyyneleet silmiin ja ihon kananlihalle. Se on varma merkki siitä, että juttu toimii. Taitoa, tulkintaa, läsnäoloa ja upeita ääniä oli paljon."

Skidiskaba-orkesteria johti Kalle Katz ja laulajia ohjasi Mirella Pendolin-Katz. Kilpailun juontajana toimi Patrick Koskinen.

LC Porvoo-Borgån presidentti Pekka Vainio palkitsi laulukilpailun perustajan Erkki Kankaan ja kilpailun pitkäaikaisen vastuuhenkilön Kari Kankaan mitalilla.

Teksti Kimmo Sirén

Kuvat Ilkka Tuominen

Skidiskaba 2017 – voittajat yhteiskuvassa. Vasemmalta: Felix Östman, Tolkis skolan (toinen palkinto ja bändin suosikki); Althea Köykkä, Keskuskoulu (kolmas palkinto); Mila Fagerlund, Keskuskoulu (Skidiskaban voittaja 2017 ja yleisön suosikki); Vera Puumalainen, Kerkkoon koulu (Musiikkiopiston laulutuntipalkinto), Eveliina Kitula, Kvarnbackens skolan (julistekilpailun voittaja) ja Olivia Halttunen, Kvarnbackens skola (Skidiskaban voittaja 2016).
Skidiskaba 2017 – voittajat yhteiskuvassa. Vasemma...