Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Lions-arvovieras vieraili Iiris-keskuksessa ja oikeusministerin luona

Oikeusministeri Antti Häkkänen otti Lions-vieraat vastaan, ministerillä käsissään kansainvälisen arvovieraan tuoma muistolahja.  Oikealla ID Markus Flaaming, IPIP Bob Corlew, oikeusministeri Antti Häkkänen ja PID Jouko Ruissalo.LCI:n viime kauden presidentti, IPIP Bob Corlew vieraili maanantaina 9.10.2017 N-piirissä.  Tutustumiskohteena oli ensiksi Näkövammaisten liiton Iiris-keskus. Vierailupäivän päätteeksi oikeusministeri Antti Häkkänen otti vieraamme vastaan.

Oikeusministeri Häkkänen oli kiinnostunut Lions-toiminnasta niin Suomessa ja kuin maailmallakin.  Vierailu oli samalla kahden lakimiehen tapaaminen.  Nykyinen oikeusministerimme on oikeustieteiden maisteri.  Bob Corlew on USA:ssa Tennesseen osavaltion kansleri ja hän toimii samalla yliopistossa lakitieteen professorina. 

Muistolahjaksi IPIP Bob Corlew luovutti ministerille maailmanlaajuisen rauhanjulistekilpailun voittajatyöstä tehdyn plakaatin.  Oikeusministerin tapaamisessa olivat myös vierailun isännät, kansainvälinen johtaja (ID) Markus Flaaming ja entinen kansainvälinen johtaja (PID) Jouko Ruissalo.


Oppimiskeskus kiinnosti erityisesti

IPIP Corlew oli LCI:n sadas presidentti. Vallitsevan käytännön mukaisesti LCI:n presidentti valitaan seuraavaksi kaudeksi Lionien kansainvälisen säätiön LCIF:n puheenjohtajaksi.  Niin Bob Corlew on tämän kauden LCIF:n puheenjohtaja.

Ymmärrettävästi häntä erityisesti kiinnosti vierailu Iiris-keskuksessa, sillä muutama vuosi sitten LCIF lahjoitti Iiris-keskuksen oppimiskeskuksen hankintakuluihin 27.000 USD (noin 20.000 euroa).  N-piiri lahjoitti samaan tarkoitukseen saman arvoisesti euroja; N-piirin varainkeräykseen osallistui silloin 54 klubia.

Iiris-keskus on jo useampia vuosia ollut N-piirin ja sen klubien avustuskohteena.  Oppimiskeskuksen lisäksi on avustettu kuntoutuspihan ja viriketila Arvon rakentamisessa ja kunnossapidossa.  Kuntoutuspihan siivous- ja kunnossapitotalkoot järjestetään kaksi kertaa vuodessa vuorotellen alueitten johdolla.

Iiris-keskuksessa vierailun yhteydessä kuvernööri Timo Auranen luovutti N-piirin pöytätandaarin muistoksi vierailusta N-piirissä ja sen eräässä keskeisimmässä avustuskohteessa.  Leijonien rahoittamat kohteet esitteli vieraalle PDG Veikko Teerioja.  Samalla Teerioja vihjasi, että piakkoin saattaa oppimiskeskuksen uudistamisen myötä tulla LCIF:lle uusi avustushekemus, sillä tietotekniikka kehittyy niin nopeasti ja lapset halutaan pitää ajan tasalla. 

Näkövammaisten liiton puolelta taloa, järjestön historiaa ja tämänpäivän toimintoja esittelivät assistentti / kielenkääntäjä Raisa Ticklen ja lasten kuntoutusohjaaja Timo Yli-Karhu.

IPIP Corlew osallistui sunnuntaina 8.10.2017 Lahdessa Suomen Lions-liiton järjestämään Hyvän Päivän juhlaan.

Teksti Timo Auranen ja Antti Tuomikoski
Kuvat Timo Auranen, Ari Rehnfors ja Susanna Gustafsson
IPIP Bob Corlew tutustui Viriketila Arvon pienempiin ja suurempiin laitteisiin.
IPIP Bob Corlew tutustui Viriketila Arvon pienempi...
Sateisesta säästä huolimatta vieras ja isännät nousivat Iiris-keskuksen katolle ihailemaan Itä-Helsingin maisemaa. Vas. Veikko Teerioja, IPIP Bob Corlew ja Markus Flaaming, sekä taustalla Liiton järjestösihteeri Susanna Gustafsson.
Sateisesta säästä huolimatta vieras ja isännät nou...
Iiris-keskuksen kuntoutuspihalla vas. Markus Flaaming, Timo Auranen, IPIP Bob Corlew, Veikko Teerioja, Iiris-keskuksen lasten kuntoutusohjaaja Timo Yli-Karhu ja Jouko Ruissalo.
Iiris-keskuksen kuntoutuspihalla vas. Markus Flaam...
Vieraalle esiteltiin Iiris-keskusta ja sen yhteistyötä N-piirin ja klubien kanssa.  Vas. kuvernööri Timo Auranen, PDG Veikko Teerioja ja IPIP Bob Corlew.
Vieraalle esiteltiin Iiris-keskusta ja sen yhteist...
Assistentti / kielenkääntäjä Raisa Ticklen esittelemässä Näkövammaisten liittoa ja sen toimintoja.
Assistentti / kielenkääntäjä Raisa Ticklen esittel...
Kuvernööri Timo Auranen luovutti IPIP Corlewille muistoksi N-piirin pöytästandaarin.
Kuvernööri Timo Auranen luovutti IPIP Corlewille m...
IPIP luovutti ministeri Häkkäselle muistolahjaksi rauhanjulistekilpailun voittajatyöstä tehdyn plakaatin.
IPIP luovutti ministeri Häkkäselle muistolahjaksi ...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram