Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Viestintäpäällikkö,
webmaster


Azim Khamisa E-piirin vieraaksi lokakuussa

E-piirissä on jo jonkin aikaa ollut viritteillä syksyksi merkittävä tapahtuma, joka hyvin markkinoituna tuo Leijonille roppakaupalla myönteistä julkisuutta. Nimittäin Marjut Salminen LC Tampere/Naistenlahdesta on keskustellut kuuluisan amerikkalaisen luennoitsijan ja nuorisoväkivallan ehkäisemiseen keskittyneen Azim Khamisan kanssa ja hän onkin lupautunut tulemaan piirimme vieraaksi lokakuussa.

 

Keskustelimme Marjutin kanssa asiasta keskiviikkoiltana 14.5 noin tunnin verran Azimin vierailusta ja tässä vaiheessa asiat näyttävät hyvältä. Alustavien suunnitelmien mukaan Azim luennoisi Kauppaopiston juhlasalissa 22.10 järjestettävässä hyväntekeväisyyskonsertissa, jossa esiintyisi viihdekuoro Cantarelli. Piirimme leijonilla on haasteena myydä tilaisuuteen 400 lippua, á 20 €. Torstaina 23.10 Azim voisi esittää ajatuksiaan koululaisille jossain sopivassa E-piirin koulussa, jossa vain olisi tilaisuuteen riittävän suuri juhlasali käytettävissä.

 

Haasteena on saada joku klubi järjestelyvastuuseen asiasta, toivonkin hartaasti, että LC Tampere/Naistenlahti lähtisi tässä asiassa muodolliseen vetovastuuseen.

 

Lisätietoa asiasta seuraavassa DG-tiedotteessa, mutta jo tässä vaiheessa tiedoksi allaoleva Marjut Salmisen laatima tiedote:

 

 

 

Marjut Salminen

e-mail

gsm 040- 5221517

 

 

 

TULEVIA TAPAHTUMIA

 

 

Kansainvälistä toimintaa Tampereella viikolla 43 lokakuussa.

 

 

 

Laitan teille ennakkotietoa Tampereelle tulevasta amerikkalaisesta kirjailijasta ja luennoitsijasta Azim Khamisasta. Vierailun ajankohta 20-25.10.2014.

 

Azim Khamisa on omistautunut erityisesti nuorisoväkivallan vastaisen toiminnan edistämiseen ja hän luennoi  eri puolilla maailmaa edistäen koulurauhaa ja kouluttaa väkivallattoman elämän taitoja. Kimmoke tähän toimintaan oli hänen oman poikansa väkivaltainen kuolema noin 20 vuotta sitten. Ennestään tuntematon 14-vuotias nuorukainen ampui hänen poikansa ilman mitään järjellistä syytä. Ampuja tuomittiin 25 vuodeksi vankeuteen.

 

Pystyäkseen jatkamaan elämäänsä Azim Khamisa oivalsi, että anteeksianto nuorelle ampujalle oli ainoa vaihtoehto oman elämänsä jatkumiseen ja uudenlaisen merkityksen löytämiseen tragedian jälkeen.

 

Azim Khamisa perusti poikansa nimeä kantavan säätiön, jonka turvin hän kirjoittaa kirjoja ja tekee luentomatkoja mm. oppilaitoksiin ja yliopistoihin ympäri maailmaa. Matkoilla on ollut mukana ampujan isoisä, jolle myös järkyttävät tapahtumat olivat valtavan suuri tragedia. Yhdessä he ovat käyneet tapaamassa vankilassa olevaa nuorta poikaa, joka tekisi mitä vain saadakseen tehdyn rikoksen tekemättömäksi. Azim Khamisan anteeksianto nuorukaiselle ja kannustaminen opintoihin on uusi mahdollisuus ja pian hän valmistuukin nuoriso-psykologiksi. Vapauduttuaan vankilasta hänelle on tarjolla työtä Tariq Khamisan nimeä kantavassa säätiössä.

 

Azim Khamisa on saanut USA:ssa paljon huomiota ja kiitoksia humanitäärisestä työstään aina Amerikan presidenttiä myöten. Vuonna 2011 hänet valittiin vuoden humanistiksi Science lehden toimesta ja aiempia palkittuja ovat olleet Dalai Lama ja Jimmy Carter.

 

Tämän päivän hyvinvoivat nuoret ovat huomisen osaavia ja tasapainoisia työntekijöitä.

 

Lionseille tarjoutuu viikolla 43 tilaisuus tulla kuulemaan Azim Khamisan luentoa Safe-school-mallista ja osallistumaan hyväntekeväisyyskonserttiin 22.10.2014 Tampereella. Viihdekuoro Cantarelli vastaa musisoinnista.

 

Vierailun toteuttamiseksi kutsumme Lions-klubeja tukemaan konsertin ja luennon toteutumista. Tarkoituksena on myydä 400 lippua tapahtumaan ja klubien osallistumista tarvitaan lipunmyyjinä ja tapahtumaan osallistujina.




Kommentoi tätä kirjoitusta



Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin