Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Viestintäpäällikkö,
webmaster


Viikolla 17 tapahtunutta

Viikolla 16 vietettiin melkoista hiljaiseloa, mitä nyt Eskon kanssa kerran palaveerattiin. Liekö ollut sitten Pääsiäiseen ja anopin vierailuun valmistautumista? Anoppi nimittäin asuu Joensuussa ja sieltä piipahti meillä kolmen päivän visiitille. Ei se nyt niin vallan hirmuista ollut, minulla ja anopilla on ihan hyvät välit.

 

Viikolla 17 oli sitten sitäkin enemmän huitakkaa, tosin ainoastaan kaksi Lions-tilaisuutta, keskiviikkona oli Lions-liiton hallituksen kokous ja lauantaina LC Toijala/Arvo Ylpön 10-vuotisjuhlat. Arvo Ylpön juhlista kirjoitan oman bloginsa.

 

Viikolla 17 sattui muita tapahtumia varsin runsaasti, niistä seuraavassa lyhyt raportti. Tapahtumat liittyivät Karjala-harrastukseeni ja sinänsä eivät tähän blogiin kuuluisi, mutta erään aasinsillan kautta osa niistä kuitenkin liittyy Lions-toimintaan. Millä lailla, se sitten paljastuu tulevasta viikosta kertovissa blogeissani.

 

Tiistai-iltana pidimme Hannu Turkkisella palaveria Lempäälään Tuulantuvan lähitienoille rakentuvan Evakkopuiston porsaspatsaasta. Lempäälään sijoitettiin pääasiassa sakkolalaisia evakkoja ja Sakkolan tunnuseläinhän oli porsas. Tällä porsaspatsaalla ja puistolla halutaan muistaa siirtokarjalaisia ja eritoten sakkolalaisia evakkoja. Hankkeeseen liittyy vielä asiaa valottava opastaulu. Koolla olivat muutaman sakkolataustaisen yhdistyksen toimihenkilöt: Antti Hynnä (LC Lempäälä, Sakkola-Säätiö), Hannu Turkkinen (LC Lempäälä, Sakkola-Säätiö), Aila Alanen (Sakkola-Säätiö), Eero Pilviniemi (Sakkola-Säätiö) sekä Terhi Koiranen (Haparaisten Nuorisoseura). Kaikki edellämainitut edustavat lisäksi Lempäälän Karjalaseuraa. Hankkeen eteenpäin vievänä voimana on Sakkola-Säätiö, jonka puheenjohtajana toimin. Sakkolasta ja Sakkolan porsaista voit lukea tarkemmin osoitteesta . Tämä porsaspatsashanke on nimenomaan se hanke, joka tuonnempana linkittyy omaan klubiini LC Lempäälään.

 

Keskiviikkona oli vuorossa Lions-liiton hallituksen kokous Lions-talolla Helsingin Malmilla kello 10 alkaen. Tämä olikin viimeinen hallituksen kokous Helsingissä, vihonviimeinen kokous on sitten liiton vuosikokouksen yhteydessä Porissa. Asioita oli paljon, kokous venyi aina kello 16 saakka. Kokouksessa keskusteltiin monenlaisista asioista, liiton jäsentilanteesta, vuosikokousasioista, palkitsemisista, uudesta ansiomerkkiohjesääntöehdotuksesta yms. yms. Näistä ei kuitenkaan tässä vaiheessa tämän enempää, pöytäkirja on aikanaan luettavissa liiton sivuilta.

 

Kokouksesta lähdettiinkin sitten kovaa kyytiä ajamaan kohti Lempäälää, jossa alkoi jo 16.30 Lempäälän Karjalaseuran hallituksen kokous, itseni kun olen väenväkisin tämänkin yhdistyksen hallitukseen ängennyt. Tietenkään tuohon kokoukseen en enää ennättänyt, mutta onneksi ehdin kello 18 alkaneeseen seuran kevätkokoukseen, jossa sitten tapasinkin yllämainitut Hannun ja Eeron. Muistimme tässäkin kokouksessa hehkuttaa porsaspatsasasiaa.

 

Torstai-iltana olikin sitten vuorossa talkoot Lempäälän Museoraitilla Sakkola-Museolla, jossa olivat mukana yllämainitut Hannu, Eero ja Aila. Mukaan kopattiin vielä Suvannon Seudun päätoimittaja Marjo Ristilä-Toikka; Marjo toki toimii monessa muussakin, toimittaa mm. Rautu-lehteä sekä Vpl. Pyhäjärvi –lehteä (Vpl. = Viipurin läänin). Talkoissa museo laitettiin näyttelykuntoon kesäkautta varten. Sakkola-Museo on yhtenä esittelykohteena tulevassa 17.5 E-piirin puolisopäivässä.

 

Perjantai-ilta menikin sitten valmistautuessa lauantain rientoihin, joksi päiväksi olikin siunaantunut peräti kolme tilaisuutta. Kello 11 lauantaina alkoi Lempäälän Ehtookodossa Sakkola-Säätiön hallituksen kokous, jota seurasi säätiön valtuuskunnan kevätkokous. Hallituksen kokouksessa toimin puheenjohtajana ja valtuuskunnan kokouksessa ihan vaan rivijäsenenä. Molemmissa kokouksissa esiteltiin yllätys, yllätys, Evakkopuiston patsaspuistohanketta. Pienenä kuriositeettina voidaan mainita, että valtuuskunta näki hyväksi myöntää hallitukselle tili- ja vastuuvapauden vuodelta 2013. Valtuuskunnan kokous päättyi kello 14, joten kotona suihkussa käyntiin ja paidan vaihtamiseen jäi ruhtinaalliset kaksi tuntia aikaa. LC Toijala/Arvo Ylpön kemut alkoivat nimittäin kello 17, joten kohti Toijalaa lähdimme ajamaan 16.20. Näistä kemuista sitten tarkemmin seuraavassa blogissa.

 

Sunnuntaiksi oli varattu hieman kirjallisia hommia. Tosin aamupäiväksi Anneli oli varannut minulle puutarhahommia (siis ihan oikeita ulkosalla tapahtuvia puutarhahommia, lehtien haravointia ja vastaavaa, ei siis niitä Ilkka Kanervan naisystäviltään tekstiviestein kyselemiä ”Oletko muuten viime aikoina hoidellut puutarhaasi?”-hommia). Iltapäiväksi oli sitten niitä kirjallisia juttuja, piti laatia toukokuun piirikuvernöörin tiedote sekä pääkirjoitus Suvannon Seutu –lehteen (Sakkolan, Metsäpirtin ja Vuokselan yhteinen kotiseutulehti, 8 numeroa vuodessa, noin 400 sivua/vuosi, vanhat numerot vuosilta 1957-2009 löytyvät osoitteesta ). Lisäksi minua oli alkanut kiinnostaa Lions-liiton kauden 2014-2015 hallituksen ns. PDG-paikka, johon piti myös laatia hakemus ja CV.

 

Illalla kun rymysin yläkerran työhuoneesta alakertaan, jossa Anneli katseli telkkaria, niin Anneli kysyin, että mitenkäs näytätkin hieman ryytyneeltä. Ai, mitenkä niin?? –tuli vastattua. Ihan vakavasti puhuen, olo oli viikon rytyytyksen jälkeen kyllä hieman ryytynyt, kun nuo työasiat mokomatkin oli jossain välissä hoideltava.


Evakkopuiston porsaspatsaan paikkaa mittailemassa. Vasemmalta Aila Alanen, Terhi Koiranen, Hannu Turkkinen ja Eero Pilviniemi.
Evakkopuiston porsaspatsaan paikkaa mittailemassa...
Sakkola-Säätiön hallituksen kokouksesta.
Sakkola-Säätiön hallituksen kokouksesta.
Sakkola-Säätiön valtuuskunnan kokouksesta.
Sakkola-Säätiön valtuuskunnan kokouksesta.

Sakkola-Säätiön valtuuskunnan kokouksesta. Selin 1. vasemmalta Matti Pärssinen LC Juupajoelta.
Sakkola-Säätiön valtuuskunnan kokouksesta. Selin 1...


Kommentoi tätä kirjoitusta



Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin