Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Viestintäpäällikkö,
webmaster


Piirin kirkkopyhä

Piirimme kirkkopyhää vietettiin 13.10 Lempäälän Pyhän Birgitan kirkossa. Tämä Kirkkopyhä on alkanut muodostua jo perinteeksi, koska ensimmäinen Kirkkopyhä järjestettiin Kangasalla vuonna 2009 Lions Club Kangasala/Harjulan aloitteesta. Vuonna 2010 Kirkkopyhä järjestettiin Pyhän Olavin kirkossa Sastamalassa, 2011 Ikaalisissa ja viime vuonna Pirkkalassa. Ensi vuonna Kirkkopyhä järjestetään Valkeakoskella.

 

Messun jälkeen siirryttiin Lempäälän seurakuntatalolle, jossa Lempäälän Lions-klubit tarjosivat kirkkokahvit. Paikalla olikin ilahduttavan runsaasti väkeä paikalla, arviolta kuutisenkymmentä henkeä. Vapaaehtoisen kahvimaksun tuotto käytetään starttipajatoimintaan. Koska olen nyt laiskalla päällä kirjoittamaan, niin seuraava kappale on irrotettu puheestani. Siinä on lyhyesti kuvattu tuota starttipajatoimintaa.

 

Täällä Pirkanmaalla Lionit ovat kuluvalla kaudella ottaneet erityisavustuskohteekseen syrjäytyneet- ja syrjäytymisvaarassa olevat nuoret. Tämänkin tilaisuuden tuotto Lempäälän Lions-klubien toimesta käytetään tähän tarkoitukseen ja nimenomaan lempääläisten nuorten hyväksi ns. starttipajatoimintaan. Tämä toiminta on suunnattu lempääläisille 16-25 vuotiaille nuorille, joilla ei ole valmiuksia selvitä itsenäisesti arjen rutiineista. Tässä toiminnassa nuorille tarjotaan turvallinen paikka opetella arkisia asioita, mahdollisuus tutustua erilaisiin tulevaisuuden mahdollisuuksiin esimerkiksi koulutusvaihtoehtojen muodossa. Lisäksi tarkoituksena on löytää nuoren oma motivaatio ottaa vastuu omasta elämästään sekä tarjota hänelle mielekästä tekemistä omien valmiuksiensa mukaan. Starttivalmennuksella pyritään tukemaan nuoren itsetunnon ja itsetuntemuksen kehitystä. Näiden taitojen heikkous sekä näköalattomuus ja uskon puute tulevaisuuden suhteen ovat turhan usein esteenä kaikelle toiminnalle.

 

Tilaisuudessa luovutin piirin pöytästandaarin messun johtaneelle seurakuntapastori Emmi Korvelle. Kakut ja piirakat oli tilattu jo tutulta hovitoimittajalta eli satu Luukkaalta, jonka tytär vastasi tilaisuuden ohjelmapuolesta eli pianonsoitosta ja laulusta.

 

Mielestäni hyvin onnistunut tilaisuus.


Pimeähkö mies pitämässä puhetta.
Pimeähkö mies pitämässä puhetta.
Yleisöä.
Yleisöä.
Seurakuntatalolta. Kuvassa mm. Ilkka Kivelä ja esiintyjä.
Seurakuntatalolta. Kuvassa mm. Ilkka Kivelä ja esi...

Yleisöä.
Yleisöä.
Yleisöä. Etualalla Anneli jsekä Rauno ja Aira Sulonen, Raunon takana seurakuntapastori Emmi Korpi.
Yleisöä. Etualalla Anneli jsekä Rauno ja Aira Sulo...
Taidokasta musisointia.
Taidokasta musisointia.

DG ja LC Lempäälän puolisoita, vasemmalta Kirsti Siitonen, Kaarina Mäkelä ja Airi Kivelä.
DG ja LC Lempäälän puolisoita, vasemmalta Kirsti S...


Kommentoi tätä kirjoitusta



Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin