Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Viestintäpäällikkö,
webmaster


Vuosikokous Porissa

Lions-liiton vuosikokous Porissa pidettiin 6-8.6 ja se olikin viimeinen virallisluontoisempi DG-kauteni tilaisuus. Poriin lähdimme jo torstai-iltana, koska Lions-liiton kokous alkoi perjantaina jo kello 9.00.

 

Torstai-iltana kuvernöörejä oli jo melko runsaasti paikalla. Ilta kului rattoisasti päämajahotelli Vaakunassa illallistaen ja sen jälkeen terassilla siideriä lipitellen. Tästä huolimatta olimme Jarin kanssa pirtsakkaa poikaa heti perjantaiaamusta alkaen.

 

Hallituksen kokouksessa ei ollut mitään maatamullistavaa, sovussa olimme ja asioita käsittelimme. Hallituksen kokouksen jälkeen pidettiin istuvien kuvernöörien epävirallinen kokous, jossa keskustelimme mm. kurssitapaamisia ja vuoden 2016 konventiosta. Päätimmepä sitten lähteä koko porukalla Honoluluun. Matkasta tullee varmastikin ikimuistoinen. Hinta tosin hieman hirvittää, mutta eiköhän kurssinvanhimpamme Jari saane kohtuuhintaiset matkat ja hotellit meille buukattua. Kokouksen päätteeksi oli vielä harjoiteltava lauantai-illan esitystä, jossa luovutamme ruorin seuraajillemme.

 

Seuraavana oli vuorossa Kuvernöörineuvoston kokous, josta siitäkään ei ole sen kummempaa raportoitavaa. Tämän kauden kuvernöörit näyttävät olevan harvinaisen sopuisaa porukkaa; täälläkään emme saaneet minkäänlaista riitaa aikaiseksi.

 

Illalle menimmekin sitten Karhuhalliin, jossa oli alkajaisiksi liiton edustajien tenttitilaisuus, jota tosin oli vain kourallinen lioneita kuuntelemassa. Karhuhallin illallisille ja leijonatapaamiseen osallistui sitten sitäkin runsaammin väkeä. Kannaltani illan kohokohta oli saamani kansainvälisen presidentin tunnustuspalkinto. Sen saavutti kaikkiaan viisi kuvernööriä perusteina piirin positiivinen jäsenkehitys ja/tai piiriin perustetut uudet klubit. Lisäkseni tunnustuspalkinnon saivat Tommi Virtanen (A-piiri), Matti Reijonen (M-piiri), Eero Vilén (I-piiri) sekä Heikki Saarinen (N-piiri). Kunniakirjat pokattuamme saimme vielä kunnian kätellä 2. kansainvälistä varapresidenttiä Jitsuhiro Yamadaa.

 

Lauantaina oli vuorossa Lions-liiton koko päivän kestänyt vuosikokous. Kokemus on osoittanut, että paikalla kannattaa olla ajoissa, jolloin tikapuujono on vielä kohtuullisen lyhyt. Eikä tarvinnut jonottaa kuin pari minuuttia, niin jo tikapuihini oli kiinnitetty 19. puola. Ahkerasti on siis vuosikokouksia kierretty, vainneljä puolaa on tullut vuosikokouksien ulkopuolelta, ne ovat Eurooppa Forum Tampereella 2009, NSR Trollhättanissa 2012 sekä Hampurin konventio 2012. Lisäksi tikapuissa roikkuu Lions-liiton 50-vuotisjuhlapuola 1950-2000. Ensimmäinen vuosikokoukseni oli muuten juurikin Porissa vuonna 1997, nostalgiaa oli siis ilmassa. Pieni hässäkkäkin meille tapahtui, olimme nimittäin ilmoittautuneet ritarilounaalle, mutta jonnekin bittiavaruuteen tuokin tieto oli kadonnut. Sujuvasti saimme kuitenkin asiat klaarattua kuntoon. Vuosikokouksesta ei kannattane tämän enempää kirjoittaa, siitähän tulee oma juttunsa mm. Lion-lehteen ja onhan kokouksesta jo nyt juttua runsaine kuvineen liiton nettisivuilla.

 

Lauantai-iltana oli vuorossa iltaohjelma, jonka aluksi päämajahotellin väki kuljettiin Porin kaupungin vastaanottotilaisuuteen kaupungintalolle. Sieltä oli kuljetus Karhuhallille juhlaillallisille, jotka sujuivatkin perinteisin menoin. Järjestelyjä ei käy moittiminen, ruokailukin oli saatu sujumaan varsin juohevasti, mutta toki tuo yli 2.000 hengen syöttämiseen aina omat kommervenkkinsä pakostakin muodostuu. Osaltamme illan kruunasi istuvien kuvernöörien show, jossa lauloimme mm. Muumilaulun sekä Sinatran My Wayn ja luovutimme Lions-merkillä varustetut silinterihatut seuraajillemme. Puolisot saivat kukkaset.

 

Sunnuntaina oli vielä vuorossa päätösjuhla, jonka jälkeen kukitimme tulevat seuraajamme, Esko ja Leilan. Hyvää onnea ja menestystä heille kaudellanne 2014-2015. Voin taata, että kausi tulee olemaan ikimuistoinen.

 

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin nämä virallisetkin tilaisuudet. Kotiin läksimme ajamaan puolenpäivän jälkeen. Kotona Risto-rusakkomme (puolikesy kotijäniksemme) toivotti väsyneet matkailijat tervetulleiksi kotiin. Haikeus valtaa mielen.

 

PS. Kuvia olisi näytettäväksi enemmänkin, mutta yhteen juttuun saa ympättyä vain 12 kuvaa, joten tähän valikoimaan on nyt tyytyminen.


Osa kuvernööreistä puolisoineen torstai-iltana illallisella.
Osa kuvernööreistä puolisoineen torstai-iltana ill...
Siiderillä terassilla.
Siiderillä terassilla.
Kuvernöörien vapaamuotoinen kokous. Jari johtaa puhetta.
Kuvernöörien vapaamuotoinen kokous. Jari johtaa pu...

Kuvernöörien ja CC:n tapaaminen perjantai-iltana.
Kuvernöörien ja CC:n tapaaminen perjantai-iltana.
Kuvernöörien pöytä perjantain illallisella.
Kuvernöörien pöytä perjantain illallisella.
Palkitut kuvernöörit. Vasemmalta Tapani Rahko, Tommi Virtanen, Antti Hynnä, Jitsuhiro Yamada, Matti Reijonen, Eero Vilén, Heikki Saarinen ja Maarit Kuikka.
Palkitut kuvernöörit. Vasemmalta Tapani Rahko, Tom...

Liput saapuvat.
Liput saapuvat.
Puhujakoroke.
Puhujakoroke.
Uudet kuvernöörit esittäytyvät.
Uudet kuvernöörit esittäytyvät.

Vastaanotto kaupungintalolla.
Vastaanotto kaupungintalolla.
Kuvernöörien pöytä lauantai-illan juhlaillallisella.
Kuvernöörien pöytä lauantai-illan juhlaillallisell...
Valmistautumasssa istuvien kuvernöörien esiintymiseen.
Valmistautumasssa istuvien kuvernöörien esiintymis...



Kommentoi tätä kirjoitusta



Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin