Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Viestintäpäällikkö,
webmaster


Kuvernööri katkolla

Sentään niin paljoa erilaiset edustustehtävät ja niihin liittyvät nautintoaineiden käyttö eivät hentoja harteitani ole painaneet, että olisin joutunut sellaiselle katkolle, joita myös myllyhoidoiksi kutsutaan. Tässä tapauksessa katko koski piirikuvernöörin hommia, jotka katkesivat viikon 14 Singaporen matkaan.

 

Lento sinne ja takaisinkin kesti noin 11 tuntia ja Anneli varustautui hyvin lentomatkaan ilmoittamalla ottavansa mukaan luettavaksi ja selailtavaksi aika kasan naistenlehtiä. Minäpä tuosta suunnattomasti ilostuin ja kerroin ottavani matkalukemiseksi miestenlehtiä. Ja siitäkös se huuto alkoi…

 

Olin itse käynyt Singaporessa 14 vuotta sitten, mutta Annelille tämä oli eka kerta. Ihan mukavaa oli siellä toistamiseenkin tallustella, nähtävää ja koettavaa riitti yhdelle viikolle yllin kyllin ja paljon jäi vielä näkemättäkin. Tarkemmin en lähde kertomaan, missä kaikissa paikoissa kävimme, mutta alla pari otosta. Ei, mitään sensuroitavaa retkissämme ei ollut, olihan Anneli koko ajan käsipuolessani kiinni.

 

Jokaisen Singaporen matkaajan pakollisiin kohteisiin kuuluu Singapore Slingit Raffles-hotellin Long-barissa. Se on muuten Singaporen ainoa paikka, jossa voi huolettomasti roskata, maapähkinän kuoret heitellään huolettomasti lattialle. Nautimme siellä yhteensä neljät Slingit, hintaa kertyi vaatimattomat 120 S$ eli 84 € eli 21 €/drinkki. Kohtuullisen kallista sanoisin, mutta elämykset maksavat. Muutenkin kaljan ja viinaksien hinnat olivat huomattavasti kalliimpia kuin Suomessa. Itse emme noiden Slingien lisäksi muuta tohtineen nauttia, mitä nyt drinkkilistoista noita hintoja bongailimme.

 

Tällä matkalla söin elämäni ensimmäisen hummerin, itse asiassa hummerin puolikkaan. Se kalastettiin elävänä ravintolan akvaariosta ja hovimestari tuli esittelemään eri valmistusvaihtoehtoja. Tässä vaiheessa mieleen heräsi epäilys, että tämä keikka saattaakin tulla melko tyyriiksi, hinta kun oli noin 21 S$ per 100 g ja hummerin puolikas painoi liki kaksi kiloa. Mutta päätetty, mikä päätetty. Tuo yllämainittu hovimestari on kyllä hieman liioiteltu ilmaisu, paikka kun oli Singaporen ravintolakeskittymässä ja ruokailu tapahtui Singapore-joen rannalla ulkotilassa, tosin telttakangas oli sateen sattuessa suojana. Hummeri oli kyllä ihan hyvää, itse asiassa tosi hyvää mediumtulisen pippurikastikkeen kera nautittuna. Joimme paikassa Annelin kanssa kolme olutta ja Anneli otti noin 15 S$:n arvoisen nuudeliannoksen. Lasku olikin sitten muikeat 420 S$ eli noin 300 €. Tämän keikan jälkeen oltiinkin köyhiä, mutta ei kipeitä. Mutta kyllä kannatti.

 

Sanotaan, että matkailu avartaa. Tiedä hänestä, mutta ainakin köyhdyttää. Vakavasti puhuen, matka oli tosi antoisa ja toi hyvän katkon kuvernöörikauteen. Hieman jäi harmittamaan, että LC Tampere/Amurin 45-vuotisjuhlat jäivät matkan vuoksi väliin. Tosin Esko varmastikin paikkasi poissaoloni kunniakkaasti. Onnittelut minunkin puolestani 45-vuotiaalle LC Tampere/Amurille.


Singaporen maamerkki, laivahotelli.
Singaporen maamerkki, laivahotelli.
Marina Bayssa.
Marina Bayssa.
Näkymä laivahotellin näköalatasanteelta. Pilvenpiirtäjiä riittää.
Näkymä laivahotellin näköalatasanteelta. Pilvenpii...

Pieni otos Singapore-joen ranoille levittäytyvästä ulkoilmaravintola-alueesta.
Pieni otos Singapore-joen ranoille levittäytyvästä...
Raffles-hotellin Long-barissa Singaporea Slingeillä.
Raffles-hotellin Long-barissa Singaporea Slingeill...
Ulkoilmaravintola-aluetta. Täällä hirmuinen hummeri-peto hyökkäsi Annelin kimppuun.
Ulkoilmaravintola-aluetta. Täällä hirmuinen hummer...

Kana on taatusti tuoretta Singaporen ulkoilmaravintoloissa.
Kana on taatusti tuoretta Singaporen ulkoilmaravin...
Kävimme myös dinosaurusnäyttelyssä. Anneli etualalla.
Kävimme myös dinosaurusnäyttelyssä. Anneli etualal...
Onnistuin paikallisen alkuasukkaan kanssa taltuttamaan hummerin, ennenkuin se ehti hyökätä Annelin kimppuun. Anneli henkäisi "Oi, sankarini..."
Onnistuin paikallisen alkuasukkaan kanssa taltutta...

Sitten minä pistelin sen pedon poskeeni.
Sitten minä pistelin sen pedon poskeeni.


Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

13.4.2014 klo 18:37:34
Leena K kirjoittaa

Heh... kerrassaan mainio matkaraportti :) Upeita maisemia, varmasti ikimuistoinen matka.





Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin