Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Viestintäpäällikkö,
webmaster


Piirikokous meni upeasti

Valkenipa viimein lauantaiaamu 12.4. Ulos kurkistaessani näytti lupaavalta, huonommissakin sääoloissa on piirikokousta vietetty. Päivä oli, jos ei nyt keväisen lämmin, niin ainakin kohtuullisen aurinkoinen ja ainakin säätilan puolesta hieno.

 

Yleisvaikutelmana päivästä voin todeta, että ”Vau”. Meni aivan upeasti ja itsekään en pahemmin mokaillut. Kaikista järjestelyistä kuuluu ensinnäkin suurkiitos järjestelytoimikunnalle, johon kuuluivat Ilkka Kivelä (LC Lempäälä), Sinikka Grönlund (LC Lempäälä/Sääksjärvi), Rauno Sulonen (LC Lempäälä/Kanava) ja Pertti Mäkelä (LC Lempäälä). Työryhmään kuuluivat vielä Auvo Mäkinen (LC Lempäälä/Kanava) sekä Kalle Oinas (LC Viiala), jotka toimivat tilaisuuden tiedotusvastaavina. Erityiset kiitokset ansaitsevat myös piirisihteeri Pekka Siitonen (LC Lempäälä), tilaisuuden juontaja Alpo Niemi (LC Lempäälä) sekä muistotilaisuuden juontaja Sirkka-Liisa Voutilainen (LC Valkeakoski/Rapola). Suurkiitokset myös kaikille kouluttajille sekä kaikille Lempäälän klubien talkoolaisille.

 

Täytyy myöntää, että hieman aamulla jännitti, mutta kyllä se jännitys alkoi pikkuhiljaa laueta, kun pääsin kello 7.30 pelipaikalle ja näin, että hommat ovat hyvässä hoidossa. Sitten kun piirikokousväkeä alkoi saapua, niin ei enää ehtinyt jännittääkään, koko aamupäivä aina lounaaseen saakka meni seurustelu-upseerin virassa. Välillä tosin ehdin Eskolle ja Leilalle kuittailla, että vanhan ei enää tarvitse kiertää koulutustilaisuuksissa esittäytymässä. Mukava oli nähdä vanhoja tuttuja ja vaihtaa kuulumisia; se on tämän Lions-toiminnan yksi hienoista puolista.

 

Päiväjuhlankin kulkuun olen hyvin tyytyväinen. Erityiskiitosta on saanut seppelpartion lähettäminen ja erityisesti poisnukkuneiden Leijonien muistotilaisuus. Se toteutettiinkin piirissämme aivan uudella tavalla, jonka oli ideoinut Ilkka Kivelä. Yksi kerrallaan poisnukkuneiden kuvat heijastettiin seinälle, jona aikana Sirkka-Liisa Voutilainen luki nimen ja kuolinajan. Samanaikaisesti poisnukkuneen kynttilä sammutettiin. Tässä on symboliikkana se, että tullessamme järjestöön meille sytytetään kynttilä ja poisnukkumalla lähtiessämme järjestöstä kynttilämme sammutetaan.

 

Liiton pääsihteeri Maarit Kuikka puolisoineen kunnioitti sekä päiväjuhlaa että piirikokousta. Maarit pitikin päiväjuhlassa hienon puheen, samoin Lempäälän kunnanjohtaja Olli Viitasaari. Myös oma puheenvuoroni meni suuremmitta takelteluitta. Tämä piirin tervehdys löytyy blogin loppuosasta.

 

Päiväjuhlan päätteeksi luovutin Maaritille ja Ollille piirin pöytästandaarit ja näin oli saatu päiväjuhla pulkkaan.

 

Päiväjuhlan ja iltapäiväkahvien jälkeen alkoikin varsinainen tulikoe eli piirin vuosikokous. Mielestäni sekin meni hyvin mallikkaasti äänestyksineen kaikkineen. Tässä yhteydessä pitää antaa erityiskiitosta kansliatoimikunnalle, joka selvisi mallikelpoisesti virallisten edustajien rekisteröinnistä ja muusta äänestykseen liittyvästä byrokratiasta. Myös piirisihteeri oli tehnyt etukäteen mallikelpoista työtä, nimittäin esityslista oli purettu PowerPoint-muotoon, josta oli suorat linkit kulloiseenkin dokumenttiin. Homma pelasi todella hienosti.

 

Ainoa pikku moka kävi siinä, että emme olleet varanneet riittävästi aikaa palkintojenjakoon. Nimittäin Kuurosokeiden Toimintakeskusprojektin päättymisen myötä palkittavia oli varsin runsaasti, mikä puolestaan viivästytti kokousta merkittävästi. Tämän vuoksi jouduin jättämään kokonaan pois Suomi Johtoon –projektin tilannekatsauksen ja oman A4-mittaisen kiitospuheeni jouduin typistämään yhteen lauseeseen.

 

Kokous päättyi kello 17 ja iltatilaisuus Ehtookodossa alkoi kello 18, joten kipin kapin kotiin smokkia vaihtamaan.

 

Arvosana piirikokouksesta täysi kymppi (10).

 

 

Sitten vielä piirin tervehdyspuheeni päiväjuhlassa.

 

Arvoisat Lions-liiton pääsihteeri Maarit Kuikka, kunnanjohtaja Olli Viitasaari

Hyvä piirikokousväki

 

Omasta puolestani minulla on ilo toivottaa teidät kaikki sydämellisesti tervetulleeksi piirikokoukseen Lempäälään. Kausi on vielä kesken, mutta jo nyt voin todeta, että meillä E-piirin leijonilla on takanamme työntäyteinen ja tuloksekas vuosi. Käsittelen seuraavassa muutamia painopistealueita piirimme toiminnassa.

 

Tämän toimintakauden kotimaisena teemana on ”Palvelulla hyvinvointia”. Kyseinen teema korostaa erityisesti Lioneiden tekemää arvokasta palvelutyötä. Oman teemani ”Kotimaa – isänmaan sydän” myötä haluan erityisesti korostaa sitä työtä, jota Lionit tekevät omilla kotipaikkakunnillaan. Mielestäni juuri tuo työ on toimintamme avainaluetta, kuitenkaan liikkeemme kansainvälistä roolia unohtamatta.

 

Kaudellamme piirissämme on ollut monenlaista toimintaa. En lähde niitä tässä tarkemmin luettelemaan, otan esille vain yhden esimerkin. Nimittäin kauden alussa piirissämme järjestettiin erinomaisen onnistunut nuorisovaihtoleiri, johon osallistui 24 nuorta 12 eri maasta. Tästä haluan erityisesti kiittää Valkeakosken klubeja sekä leirin puuhahenkilöitä, Erkki ja Sirkka-Liisa Voutilaista.

 

Kauden alussa liiton puheenjohtaja Asko Merilä asetti varsin kovat tavoitteet piirien jäsenkehitykselle. Jokaisen piirin jäsenkasvutavoitteeksi asetettiin 2 %; meidän E-piirissämme tuo tavoite tarkoittaa noin 80 lionia. Tämän lisäksi joka piiriin tuli perustaa kaksi naisklubia. Maaliskuun jäsentilasto osoittaa E-piirissä 26 lionin nettojäsenkasvua tällä kaudella. Näin ollen voin todeta, että todennäköisesti tulemme tällä kaudella tekemään jäsenkasvussa positiivisen tuloksen, mutta tuohon 2 %:iin emme tule pääsemään. Tulokseen pitää kuitenkin olla äärimmäisen tyytyväinen, sillä koko Suomea koskeva jäsensaldo tällä hetkellä osoittaa lukemaa -24 ja vain kuusi piiriä 14:sta on plussalla. Näyttää vahvasti siltä, että pitkään jatkunut laskusuhdanne E-piirissä on kääntymässä nousuun, merkkejä tästä nähtiin jo viime kaudella.

 

Kauden alussa perustettiin Vesilahteen uusi naisklubi LC Vesilahti/Kurjettaret. Tuo klubi saatiin pystyyn äärimmäisen nopeasti, vain kolmessa kuukaudessa. Tästä kaikesta suuri kiitos sekä Vesilahden uudelle naisklubille että myös Vesilahden miesklubille. Myös Lempäälään perusteilla oleva LC Lempäälä/Birgitta on vain viiden jäsenen päässä itsenäisen klubin asemasta. Myös muilla potentiaalisilla paikkakunnilla on tehty alustavaa työtä naisklubien perustamiseksi, pisimmällä tässä suhteessa ollaan Orivedellä. Klubien perustaminen näille muille paikkakunnille jää kuitenkin tuleville kausille, pitäähän seuraajillenikin jättää jotain tekemistä. Kaiken kaikkiaan sekä piirimme jäsenkehitykseen että uusien klubien perustamisintoon täytyy olla todella tyytyväinen. Tässdä yhteydessä on vielä syytä mainita Leo-toiminnan lievästä elpyminsestä piirissämme. Olemme nimittäin parhaillaan hankkimassa jäseniä uuteen aktiivisen Leo-klubiin, jonka vaikutusalueeksi on kaavailtu Lempäälää ympäryskuntineen.

 

Klubivierailujeni yhteydessä olen käsitellyt monenlaisia teemoja, yhtenä niistä ottaisin tässä esille muutosjohtamisen ja siihen liittyvän tematiikan. Olen nivonut tuon asian ympärille viisi kysymystä, jotka eivät toki ole minun keksimiäni. Kysymykset ovat eräällä tavalla ajattomia, ne eivät kysy aikaa eivätkä paikkaa. Niitä voivat itselleen esittää organisaation kaikki tasot, yksittäiset lionit, klubit, piiriorganisaatio, lion-liitto ja kansainvälinen päämajakin. Nuo viisi kysymystä ovat:

 

–     miksi olemme olemassa?

–     mikä on meille tärkeää ja tavoiteltavaa?

–     missä olemme juuri nyt?

–     missä haluamme tulevaisuudessa olla?

–     miten sinne pääsemme?

 

Näiden kysymysten sisäistäminen on avainasia, kun pohditaan klubityytyväisyyteen ja klubiviihtyvyyteen liittyviä tekijöitä. Nuo kysymykset ovat myös avainasemassa, kun mietitään organisaation tietyn tason strategian muotoilua. Tuolla tietyllä tasolla voidaan viitata vaikkapa klubitasoon. Tällä kaudella piiriorganisaatiokin on tämän asian suhteen aktivoitunut, olemme nimittäin dokumentoineet piirin strategian, siitä tosin ei vielä ole pidetty suurempaa melua. Se on ollut nähtävillä piirin sivuilla jo jonkin aikaa ja se tullaan käsittelemään myöhemmin iltapäivällä piirin vuosikokouksessa. Toivon, että yksittäisille leijonille sekä klubeille tuon dokumentin kautta entistä paremmin hahmottuisi piiriorganisaation rooli. Toivoakseni se myös muun muassa vastaa kysymykseen: Miksi piiriorganisaatio on olemassa? Tuo dokumentti ei tule olemaan kiveen hakattu ikuinen totuus, vaan kukin tuleva piirihallitus tulee sitä kriittisesti tarkastelemaan ja saattamaan sitä ajantasaiseksi muuttuvia olosuhteita vastaavaksi.

 

Tällä kaudella on piirissämme aloitettu johtamisvalmennuskurssit, JoVa I ja JoVa II. Ne ovat lähteneet menestyksekkäästi liikkeelle ja tällä kaudella tehdyille perustuksille on hyvä jatkossa rakentaa. Myös tämä johtamisvalmennus omalta osaltaan tähtää klubiviihtyvyyden parantamiseen ja jatkossa tältä ohjelmalta on lupa odottaa runsasta satoa korjattavaksi.

 

Paljon olisi vielä sanottavaa kuluneesta kaudesta, mutta ajattelin tässä esimerkinomaisesti käsiteltyjen asioiden tässä yhteydessä riittävän.

 

Tervehdykseni lopuksi haluan kiittää Teitä kaikkia kuluneesta kaudesta ja siitä suurenmoisesta tuesta, jota olemme puolisoni Annelin kanssa Teiltä saaneet. On ollut sydäntä lämmittävää saada kokea lämminhenkinen vastaanotto kaikissa niissä kokouksissa, juhlissa ja tapahtumissa, joissa olemme saaneet vierailla, olemme todellakin kokeneet kuuluvamme yhteiseen suureen Lions-perheeseen.

 

Suuri kiitos Teille kaikille tästä lionsvuodesta 2013-2014.


Ilmoittautumistilassa oli hulinaa heti aamusta.
Ilmoittautumistilassa oli hulinaa heti aamusta.
Marja Rissanen LC Lempäälä/Birgitasta ilmoittautumassa.
Marja Rissanen LC Lempäälä/Birgitasta ilmoittautum...
Pertti Mäkelä pystytti pankkikonttorin Hakkariin.
Pertti Mäkelä pystytti pankkikonttorin Hakkariin.

Aamukahvi maistui mm. Raunolle, Auvolle ja Eskolle.
Aamukahvi maistui mm. Raunolle, Auvolle ja Eskolle...
Presidenttikoulutusta veti Jukka Pesonen.
Presidenttikoulutusta veti Jukka Pesonen.
Antti Hynnä, Olli Viitasaari, Ilkka Kivelä ja Airi Kivelä.
Antti Hynnä, Olli Viitasaari, Ilkka Kivelä ja Airi...

IPDG Tapani Matintalo ja Anne Lindroos-Matintalo.
IPDG Tapani Matintalo ja Anne Lindroos-Matintalo.
Maarit Kuikka puolisoineen.
Maarit Kuikka puolisoineen.
Alpo Niemi toimi kuuluttajana.
Alpo Niemi toimi kuuluttajana.

tervetulosanat lausui Ilkka Kivelä.
tervetulosanat lausui Ilkka Kivelä.
Piirin tervehdyksen esitti Antti Hynnä.
Piirin tervehdyksen esitti Antti Hynnä.
Piirin vuosikokouksen puheenjohtajisto.
Piirin vuosikokouksen puheenjohtajisto.



Kommentoi tätä kirjoitusta



Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin