Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Viestintäpäällikkö,
webmaster


Shakkia seuraamassa

Lions-shakin XX SM-mestaruuskilpailut pidettiin Tampereella lauantaina 28. syyskuuta Koskikadun Hotelli Cumuluksessa. Ja tottahan toki piirikuvernöörinkin piti ängetä paikalle toivottamaan pelaajat tervetulleiksi sekä myös seuraamaan kisoja. Vaivihkaa tarkastin myös pelivälineet ja ilokseni totesin porukan olevan läpeensä rehellisiä, ensimmäistäkään merkittyä nappulaa en havainnut!

 

Ikäni olen pelaillut shakkia, aloittelin isän kanssa pelailla alle kymmenvuotiaana. Painotan tässä nimenomaan verbiä ”pelailla”, en siis käytä verbiä ”pelata”. Harrastus on jatkunut läpi elämäni, milloin aktiivisempana, milloin hiljaisempana muiden harrastusten ottamasta ajasta riippuen. Itselläni harrastus on rajoittunut kaveriporukassa sekä netissä pelailuun, onpa joskus tullut shakkiopuksiakin selattua. Shakkia en kuitenkaan ole ottanut siinä mielessä vakavasti, että olisin kehittynyt hyväksi pelaajaksi, olisikohan minulla ollut siihen edes mahdollisuuksiakaan? Joka tapauksessa tämä pelien kuningas on minulle viihdyttäviä ja rikastuttavia (siis henkisiä) kokemuksia yllin kyllin tarjonnut.

 

Itse turnauksen pelit olivat varsin nopeatempoisia, peliä kohti kummallakin pelaajalla oli käytettävissä 15 minuuttia tehollista peliaikaa. Pelit olivat ymmärtääkseni varsin korkeatasoisia, itse todennäköisesti olisin saanut turpiini jokaiselta osanottajalta. Totesin kuitenkin vanhan sanonnan ajasta ja sen armottomuudesta pitävän tässäkin täysin paikkaansa. Kun aika loppuu, niin se loppuu ja piste. Siinä ei sitten auta vaikka ajan loppuessa olisit miten hyvässä voittoasemassa hyvänsä.

 

Tämä oli ensimmäinen varsinainen turnaukseni, jota olen päässyt seuraamaan. Tosin parikymmentä vuotta sitten olin seuraamassa unkarilaisen naismestarin Judit Polgárin simultaaniturnausta Koskikeskuksessa, hän pelasi tuolloin samanaikaisesti kahtakymmentä vastustajaa vastaan ja voitti peleistä valtaosan eikä tainnut hävitä yhtäkään peliä. Mielenkiintoisia kokemuksia nämä molemmat.


Valmistaudutaan turnajaisiin.
Valmistaudutaan turnajaisiin.
Osallistujia.
Osallistujia.
D-piirin piirikuvernööri Pekka Siopanen osallistui myös kisoihin.
D-piirin piirikuvernööri Pekka Siopanen osallistui...

Lions-shakin Grand Old Man Osmo Särkilahti avauspuheenvuorossaan.
Lions-shakin Grand Old Man Osmo Särkilahti avauspu...
Peliä aloittelemassa.
Peliä aloittelemassa.
Tässä sitä mennään.
Tässä sitä mennään.

Piirikuvernööri seuraa silmä tarkkana, niin kuin asiasta jotakin olisi ymmärtävinään.
Piirikuvernööri seuraa silmä tarkkana, niin kuin a...


Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

1.10.2013 klo 15:02:14
Kaitsu kirjoittaa

Kiitos Antille, että kävit avaamassa turnauksemme sekä jaksoit jopa seurata pelejämme. Pienenä huomautuksena mainitsen, että olin myös parisenkymmentä vuotta sitten Koskikeskuksessa samaisessa simultaaniesityksessä, tosin pelaajana. Judith Polgár ei ollut se vastapelaajani vaan se oli hänen isosiskonsa Susan, joka siihen aikaan oli hallitseva naisten maailmanmestari. Täydelliset tulokset täältä:
http://chess-results.com/tnr112081.aspx?lan=18
Kaitsu
Lc Tampere Tohloppi





Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin