Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Viestintäpäällikkö,
webmaster


Piirihallitus kokoontui Pahassa Paikassa

Torstaina 21.11 oli sitten se suuri päivä, jolloin pääsin esittelemään omalle Piirihallitukselleni Pahaa Paikkaa. Siis että mitä? No kun ihmiset joskus soittelevat minulle arkipäiväsaikaan ja aivan aluksi kysyvät, että olenko Pahassa Paikassa. Mitäpä siihen arkena päiväsaikaan voi muuta todeta kuin asian olevan juuri näin. Elikkä siis Suomeksi sanottuna Piirihallituksen kokous pidettiin Tampereen teknillisen yliopiston Materiaaliopin laitoksella.

 

Aloitimme ruokailulla ja laitoksen yleisesittelyllä, jonka jälkeen lähdimme tarkemmin tutustumaan laboratorioihin jakautumalla neljään ryhmään. Olin etukäteen valmistellut neljä rastia ja niille esittelijät, tutustuimme pyyhkäisyelektronimikroskooppiin, Hopkinson Split Bar –laitteeseen (nopean muodonmuutoksen aineenkoetuslaitteisto), termisen ruiskutuksen HVAF-laitteeseen sekä hydrauliseen aineenkoetuslaitteeseen. Joka rastilla tehtiin myös pieni laitteen toimintaa ja käyttöä valaiseva demonstraatio. Tunnin kierroksen jälkeen porukka tuntui olevan tyytyväinen näkemäänsä. Kokoukseen ilmoittautuessaan oli mahdollisuus äänestää, haluaako tutustumiskierroksen vai ei. Kyllä-äänet voittivat ja demokraattisten periaatteiden mukaan koko porukka sai tyytyä enemmistön tahtoon. Kierroksen loputtua moni ei-äänen antanut tunnusti, että oli hyvä, kun kyllä-äänet voittivat.

 

Laitoskierroksen jälkeen Piirihallitus jäi pitämään omaa kokoustaan, josta ei sen enempää kuin että MIELENKIINTOISTEN keskustelujen jälkeen teimme HYVIÄ ja TÄRKEITÄ päätöksiä, aivan kuin edellisen viikonlopun KVN-kokouksessakin. Kokouksen aikana puolisoille olin järjestänyt muuta kivaa, elikkä erinäisiä laboratorioharjoituksia tutkimusryhmäni laboratoriomestareiden (koodinimi Antin Enkelit) johdolla. He pääsivät mm. läträämään nestemäisellä typellä (lämpötila 196 °C pakkasen puolella), analysoimaan erilaisia suoloja (miten tavallinen keittiösuola eroaa vuorisuolasta), katselemaan mikroskoopilla erilaisia mineraaleja sekä puhdistamaan koruja ultraäänipesurilla (kuulemma puhdasta tuli, Anneli uhkasi meillä ottaa heti uudet ja modernit menetelmät käyttöön; mikäpä siinä, jos minä pystyn ne hommat laistamaan).

 

Aika harvoin ihmisillä on tilaisuutta päästä tutustumaan tekniikan alan tutkimuslaboratorioihin, mutta kuulumalla Piirihallitukseen tämäkin on mahdollista. Toivottavasti tämä esimerkki kannustaa leijonia sankoin joukoin pyrkimään tulevien vuosien Piirihallituksiin. Lupaan järjestää vastaavan tapahtuman meillä TTY:llä kerran kaudessa.

 

Kuitenkin pari sanaa tähän lopuksi Piirihallituksen kokouksesta. Marja hehkutti Vesilahden uutta klubia. Painotettiin, että joka klubin on syytä olla kauden lopussa plussalla, tästähän on klubien presidenteille lähtenyt paimenkirjeitä. Laitettiin myös ensi kauden 2. VDGn mitat täyttävät leijonat oikein kunnolla hakuseen. Keskusteltiin Piirileijona-lehden ilmoitusmyynnistä ja monesta muustakin asiasta, joista ei tässä yhteydessä sen enempää. Kokouksen erittäin salainen pöytäkirja ilmestyy aikanaan piirin sivuille, josta sen itse kukin voi käydä lukemassa.


Mikäs näitä nyt naurattaa.
Mikäs näitä nyt naurattaa.
DG oli aamusta saakka kokannut.
DG oli aamusta saakka kokannut.
Piirihallitus luennolla.
Piirihallitus luennolla.

Martti O. Hirvonen ja laitoksen esittelijöitä.
Martti O. Hirvonen ja laitoksen esittelijöitä.
DG pitää esitelmää.
DG pitää esitelmää.
Kati Mökkönen ja aineenkoetuskone.
Kati Mökkönen ja aineenkoetuskone.

Jarmo Laakso ja pyyhkäisyelektronimikroskooppi (SEM).
Jarmo Laakso ja pyyhkäisyelektronimikroskooppi (SE...
SEM:llä tutkailtiin hirvikärpästä.
SEM:llä tutkailtiin hirvikärpästä.
Kauko Östman ja Hopkinson Split Bar -laitteisto.
Kauko Östman ja Hopkinson Split Bar -laitteisto.

DG huicvitti naispuoliset esittelijät kuvernöörikurssin huiveilla. Vasemmalta Merja Ritola, Rosa Tengvall ja Kati Mökkönen.
DG huicvitti naispuoliset esittelijät kuvernööriku...
Noitien pata savuaa. Nestetypellä jäähdytetään mehua.
Noitien pata savuaa. Nestetypellä jäähdytetään meh...
Jarmo Laakso ja röntgendiffraktometri, jolla analysoitiin erilaisia suoloja.
Jarmo Laakso ja röntgendiffraktometri, jolla analy...



Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

24.11.2013 klo 19:58:49
Kalle kirjoittaa

Kiitos erittäin mielenkiintoisesta vierailusta TTY:llä. Päästiin tutustumaan hienoihin, erikoisiin ja mielenkiintoisiin asioihin, kiitos myös rastien pitäjille joilla vastaukset moniin kysymyksiin saatiin! Kokous myös hyvä!





Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin