Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Viestintäpäällikkö,
webmaster


Vierailu nuorisovaihtoleirillä

E-piiri on tänä vuonna nuorisovaihtoleirin järjestelyvuorossa ja urakan ovat ottaneet hoitaakseen Valkeakosken klubit. Leirihän järjestetään E-piirissä joka kolmas vuosi ja osa leirin rahoituksesta hoidetaan vuosittain klubeilta kerättävällä vapaaehtoisella nuorisoleirimaksulla. Tänä vuonna E-piirin leiri järjestetään 10-18.8 erinomaisissa tiloissa Sääksmäen seurakunnan Pappilanniemen kurssikeskuksessa (katso lisää piirin sivuilta).

 

Vierailin leirillä torstai-iltana 15.8 ja pääsin tutustumaan kansainväliseen ilmapiiriin sekä mukaviin ja reippaisiin nuoriin. Ulkomaalaisia osallistujia leirillä on 24 ja mikäli muistan leirin johtajan Erkki Voutilaisen brieffauksesta jotakin, niin kansallisuuksia on 12 (tai jotakin sinne päin, ei pitäisi kauheasti heittää). Törmäsin keskelle suunnatonta säpinää, oli näet menossa leiripaitojen askartelu tai pikemminkin taiteellinen koristelu vesiväreillä tai joillakin muilla systeemeillä; maalaustaiteesta en ymmärrä muuta kuin, että pensseleitä ja muita asiaankuuluvia vermeitä ei pidä särkeä.

 

Porukka vaikutti harvinaisen fiksulta, aktiiviselta ja hyväntuuliselta, niin kuin nyt leijonavaihtoon tulevilta ja meneviltä nuorilta odottaa sopiikin. Pääsin myös itse kertomaan meistä leijonista ja siitä työstä, mitä me täällä E-piirissä teemme. Painotin, että maailmanlaajuisesti me leijonat olemme kuin yhtä suurta perhettä ja toivoin, että muutaman vuoden viipeellä nämäkin nuoret saisivat kipinän lions-toimintaan. Pääsin myös kuittaamaan Voutilaisen Erkille, että vaikka hän onkin ”big boss” leirillä, niin pomo se on hänelläkin, siis minä. En tosin viitsinyt siinä yhteydessä suuremmin mainostaa, että pomo se on pomollakin, minulla siis Anneli.


Leiripaitojen maalaus käynnissä.
Leiripaitojen maalaus käynnissä.
Leiripaitojen maalaus käynnissä.
Leiripaitojen maalaus käynnissä.
Hienoja luomuksia saatiin aikaiseksi.
Hienoja luomuksia saatiin aikaiseksi.

Kaikkia osallistujia en saanut kerralla kuvaan.
Kaikkia osallistujia en saanut kerralla kuvaan.
Odottavat jännittyneenä DG:n puhetta.
Odottavat jännittyneenä DG:n puhetta.
Haavwereitakin oli sattunut, huomaa oikeanpuoleisen tytön nilkka paketissa. Oli nyrjähtänyt metsässä rymytessä.
Haavwereitakin oli sattunut, huomaa oikeanpuoleise...



Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

21.8.2013 klo 11:46:59
Marja Sundström-Pullinen kirjoittaa

Minullakin oli ilo vierailla leirillä tapaamassa nuoria, etenkin 'omia' tyttöjäni, georgialaisia Elenaa ja Likaa.

Oltuani nyt toista kertaa vaihtonuorten Suomi-äitinä, täytyy sanoa, että nuorisovaihto on ehdottomasti yksi arvokkaimmista lions-aktiviteeteista. Varsinkin näinä päivinä, jolloin yleisesti kuvittelemme olevamme kansainvälisiä maailmankansalaisia ja samalla vaadimme lisää muureja pitämään ulkopuolisia loitolla elämästämme.

Nuorisovaihtoleirillä opitaan kohtaamaan eri kulttuureista tulevia ihmisiä ja saadaan tilaisuus ystävystyä heidän kanssaan. Leiri antaa eväitä kasvaa aitoon kansainvälisyyteen ja poistaa turhia ennakkoluuloja ja streotypioita.

Suuri kiitos Voutilaisen Erkille ja Sikelle taustajoukkoineen! Ilman teidän mahtavaa panostanne tämä leiri ei olisi onnistunut.

Nuorisovaihtoterveisin Marja, LC Lempäälä / Sääksjärvi





Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin