Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Viestintäpäällikkö,
webmaster


LC Tampere/Ruodun klubikokouksessa

Torstaina 9.1 selvisi sitten asia, joka on minua askarruttanut koko pienen ikäni, nimittäin se, mistä tarkoittaa sana Ruotu LC Tampere/Ruodun klubin nimessä. Se ei suinkaan tule kaupunginosasta nimeltään Ruotula, vaan allaolevasta Wikipedian antamasta määritelmästä:

 

Ruotu ( rote) on maaseudulla ja käytetty 2-6 talon muodostama ryhmä, jolla oli yhteinen vastuu sotamiehen tai köyhäinhoidon järjestämisessä.

 

Wikipediasta sain muitakin ahaa-elämyksiä, ruotu tarkoittaa myös seuraavaa:

 

ruotu on alempi organisaatiotaso. Ruodun rakenne riippuu täysin viirikön rakenteesta, mutta yleensä siihen kuuluu kaksi tai useampi samaa tyyppiä oleva alus. sotaväessä ruotu oli pienin osasto, jossa oli 12-20 sotamiestä. ruotuun kuului 16 miestä.

 

Olisikohan nyt piiriorganisaatiossakin syytä ruveta harkitsemaan nimikemuutoksia, siis piiristä tulisikin viirikkö. Siis meillä 107-E –viirikössä on kaikkiaan 86 ruotua, jotka puolestaan koostuvat joukosta sotahenkilöitä.

 

Taas saatiin vaivattomasti juttua aikaiseksi copy-pastea käyttäen, on tuo netti sitten näppärä juttu.

 

Vakavasti puhuen, klubilla oli oikein lämminhenkinen klubikokous, jossa oli miellyttävä käydä pitämässä se normaali saarnani. Erityisen ilahtunut olin siitä, että klubiin otettiin uusi jäsen. Reijo Lumme otettiin vastaan siirtojäsenenä C-piiristä LC Tuuloksesta. Tervetuloa meidän mainioon E-piiriimme. Taas piirimme jäsenmäärä kasvoi yhdellä. Sori vaan Esa (siis C-piirin DG Esa Ojapalo), toisen plussa on toisen miinus, näin meni tällä kertaa.

 

Kokous pidettiin Astorin kabinetissa, jossa nautittiin maittavat olutleivät, tosin itse nautin leivän ilman nestemäistä olutta, lieneekö sitten itse leivässä sitä ollut mitenkä paljon? Joka tapauksessa hyvää oli!

 

Kaikki hyvä alkaa vähintäänkin käydä vähiin, laskeskelin, että tämän jälkeen minulla on enää viisi virallista klubivierailua jäljellä. Tai kuusi, mikäli LC Lempäälä/Birgitta lasketaan joukkoon mukaan.




Kommentoi tätä kirjoitusta



Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin